Ynt: Telsiz Operatörleri ve Kullanıcıları Derneği
Sayın 34 KODLU arkadaşım
Ben Adım ve Sanım ile meydandayım... :-\
Peki Ya siz nerdesiniz , iki mesaj yazmak için bu foruma girip yazı yazıp çıkmak Amatörlük olarak tanımlanamaz değilmi..!!
Adınız ve Kimliğinizi saklamak size ne kazandırıyor zannediyorsunuz , düşününce nasıl olsa bulunmam ne yazarsam olur diyorsanız ;D
Bugüne kadar sizlere hiç benim bu belgelerim var , ben buyum dedimmi,
Benim AMATÖR BELGEM var !!! , eğer kafanıza takılıyor ise siz karşılıklı geldiğimizde gösterebilim ( Tabii Olursa ) , fakat ben veya arkadaşlarım hiçbir zaman bir işten NEMALANMA kelimesini kullanmadık ve kullanmayız NEMALANMA nın ( SAYGISIZLIK ) ne olduğunu kesin biliyormusunuz , eğer bilmiyor iseniz ben açıklıyayım siz öğrenin... :-\
Fakat ondan önce şunu belirteyim :
Telsiz operatörü Radyo Amatörüne birşeyler öğretebilir
Çünkü bir Telsiz Operatörü ( Bizim deyimimiz ile TELSİZCİ 30 dakika içinde eline geçirdiği her telsize HAKİM OLMAK ZORUNDADIR. ) böyle öğrenilir 8)
Peki bu durumda siz önünüze bir telsiz geldiğinde hakkında hiçbirşey bilmediğiniz bir cihaza sadece frekans yazma ile ve mandala basma ile konuşamıyacağınızı biliyormusunuz
Ben ve Arkadaşlarım her zaman FULL DUPLEX görüşme yapabiliriz, siz yapabilirmisiniz veya nasıl yapabilirsiniz, ( AMATÖR İSENİZ )
Biz ( KISACA ) telsizciler her frekansta konuşabiliriz ve kimsenin ruhu bile duymaz ( RÖLE )
Bize öğretilen her an , her zaman , her durumda , herşeye hazırlıklı olmaktır, ( Yani Tek gözle uyur , tek kulak ile dinleriz )
eğer biz bu işi yapmaz isek bazı şeyler yanlış gidebilir ,
LODOS FIRTINASINDA denizde bazı kişiler hayatını kaybedebilir :'(
Bazı gemiler batabilir ,
Bazı personel boğulabilir,
Bazı kadınların 5 çocuğu batan teknede ölebilir,
Bazen insanların teknesi su alır ise , paniğe kapılmaları esnasında tekneden atlayabilir, :-\
Bazı yangınlarda Trafik tıkanabilir ,
Bazı Yangınlarda Bir ADANIN bir tarafından Diğer tarafı görüşemiyebilir..
Sahayı bilmeyenler ile yapılan operasyonlarda onların gözü ve kulağı olunabilir,
Trafiği açmak ile görevli kişilere destek olmak için Bazı kamu kuruluşlarının anlaşılmayan telsiz anonslarında yardımcı olunabilir,
Deniz ile Kara arasında kopuk olan haberleşmede ve bu hata ile meydana gelecek bazı ÇÖKMELERDE bazı kamu görevlileri Hayatını kaybedebilir,
Aynı anda değişik frekanslara ulaşabilecek bir merkez olmadığı için , haberleşme senkronu sağlanamıyabilir
konuları fazla açmadan , bunun gibi bazı maddeler daha sıralayabilirim. daha istermisiniz...???
Tabii bu konuda yazılmış kanunlar ve bazı bültenler olduğu halde , bu konuda girişim yapmanın TELEFON İLE zaman aldığı ve insan hayatının bu zaman içinde KRİTİKLEŞTİĞİ anlarda , hiçbir kanun İNSAN HAYATININ DEVAMININ ÖNÜNDE OLAMAZ kaidesi geçerlidir.
Şimdi gelelim NEMALANMAYA :
Nemalanma : Bir konuya vakıf olmayan veya anlamayan kişilerin , ilgili olan veya olmayan bir işin sonuçlarından kendilerine menfaat veya gelir getirecek bir netice çıkarması ve bundan bir kar veya amaç gütmesidir.
Unutmadan ....!! Bizim Radyo Amatörleri ile sorunumuz yok , ( Kendileri bazı kişisel sorun yaratıyorlar ) böyle bir sorun olsa idi , ben Radyo amatörleri ile alışveriş yapmaz , onlar ile konuşmaz , onlara selam vermez , hatta onlar Yurt içinde bazı Operasyonlarda ile aynı ortamda bulunmaz idim.. :-\
Yinede biz o arkadaşlar ile gerekir ise görüşürüz , her konuda yardımcı oluruz , hatta onların bize ihitiyacı olduğunda onlara yardımcı ve yanlarında oluruz ,
ama biz AMATÖR DEĞİLİZ , bu söze alınmasınlar ,
Biz Amatörlük adına çalışma yapamayız , ne vaktimiz , nede durumumuz ve mevkimiz müsait değil , bizim o devirlerimiz geçti ,
Yaptığımız Araştırmaların içinde onların faydalanacağı bazı bölümleri , konuları , bilmediklerini zaten açıklıyoruz , elimizden gelenler sadece bunlar , vaktimizden arta kalan zamandaki AMATÖRLÜK adına yapabildiğimiz çalışmalar .. :
Fakat bazı kişiler bu çalışmaları küçümsüyorlar , bizim yaptıklarımızı ( Tevfik Bey 'in araştımaları ) hakir görüyorlar , eğer biraz araştırma yapsaydınız bunu görürdünüz , :-\
Yaşımız ve tecrübelerimiz yılların birikimi , ( TEVFİK BEY : Bu konudaki en tecrübeli kişidir ve bu ekibin başıdır. ) uzmanlık alanlarımız ayrı , hep bunu anlatmak istiyoruz ,
kimse ile bir alıp veremediğimiz yok ,
Sadece konu ile ilgisi olmayan kişiler , kendilerini başka türlü gösterip , bir bardak suda FIRTINA koparmaya uğraşıyorlar...
ve bazı kişiler havada yapılmaması gereken TERBİYESİZLİKLERİ yapıyorlar , kim oldukları ve ne söyledikleri belli .... hepsi bu kadar ..
Peki niye biz yaklaşık 140 Radyo amatörü ile görüşüyoruz :
İlginize ve bana yazdığınız cevaba teşekkür ederim.
Rica etsem bahsi konu web sitesine üye olurmusunuz, burası Telsiz konusunda uzun uzadıya mülazara yapabileceğimiz bir yer değil.
Forum Kullanıcılarından ve Moderatörlerden Özür dilerim.
Saygılarımla
ALİ AKSOY
TELSİZCİ