Telefon Dolandırıcılığı!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,508

yuzen_adam

Kamp III
Yer
istanbul
Arkadaşlar, birkaç dakika önce telefonuma 0531 782 19 84 numaralı hattan
'' değerli abonemiz seda sayanın pepsi yaşatır seni yıl başına özel kampanyasından 100bin ve 10 bin tl ödül ikramiyesinde hattınız 1 500 hat arasında hattınız 9. çıktı 20bin tl ödül ikramiyesi kazanmıştır pepsi bilgi ve işlem için merkezi 0531 782 19 84 pepsi danışma hattını arayın'' mesajı geldi.
Bende aradım. Karşıma çıkan adamın ta ilk baştan pepsi ile alakası olmadığını anlayarak temkinli davrandım. Daha sonra benden ödülü alabilmek için kimlik ve kredi kartı bilgilerimi isteyince direk telefonu kapattım ve numarayı polise bildirdim. Ayrıca pepsinin sayfasına (http://www.pepsiyasatirseni.com/) girerek oradaki danışma numarasınada bu sathekarlığı bildirdim.
Sakın ola telefonunuza böyle bir mesaj geldiğinde yada birisi sizi aradığında kanmayın. Direk olarak polisi arayarak şikayetinizi dile getirin...

Gayrettepe Dolandırıcılık Şubesi: 0212 214 40 20

Etiketler

Ynt: Telefon Dolandırıcılığı!!!!

benim teyzemin tlf nundan aradılar tezgah aynı tezgah ben araştırdım adamlar 2009 yılında aynı numara ile bu işi yapıyormuş mahkemelik olmuşlar falan ama devam ediyorlar ,

Daha önce kontör için dolandırıcılar çıkmıştı, şimdide böyle bir dolandırıcılık fikri, yurdum insanının zekası neden hep dolandırıcılık konusunda uzmanlık yapıyor.

Sizi şikayet hakkınızı kullandığınız için kutluyorum ve kendi adıma bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum, umarım bu tuzaklara düşecek insanlarımız çıkmayacaktır ve hemen bu tür dolandırıcılar yakalanırlar..

Aynı şekilde iki ayrı arkadaşımada farklı numaralardan aynı mesaj geldi.Turkcell e bildirdiler.Bu şekilde aranarak hatlarına kontör kazanıyorlarmış.Ayrıca demekki alabilirlerse kredi kartı bilgilerinede talip oluyorlar.Vay be ve bu adamlara kimse birşey yapamıyor.Yazık...

Aynen aktarıyorum:
Cep telefonu dolandırıcılarının yeni taktiği”Pepsi Yaşatır Seni..
sakın itibar etmeyin..
Bu gün bana gelen dolandırıcı sms:
Değerli abonemiz pepsi yaşatır seni başlatmış olduğu pepsi çekiliş kampanyası sonucunda hattınız para ödülü kazanmıştır.
Bilgi işlem için 05383093830 arayın,pepsi
Benide böyle bir numaradan aramışlardı,bu dolandırıcılığı kendi ilçemiz sitesinde 02-25-2010 tarihinde üyeleri uyarmak için yazmıştım :smiley: demek hala devam etmekteler :mad:

Arkadaşlar amman dikkat, kolay para kazanma uğruna Pepsi dolandırılığına inanıp paralarını kaptıran o kadar çok insan var ki. Gelen mesaja inanıp belirtilen telefonu aradığınızda Pepsi'den para kazandınız ödülünüzü alabilmek için en yakın xxx bankası ATM'sine gidip 1000 TL'lik hesap açmanız gerekiyor diyorlar. Telefonla nasıl yapacağınız konusunda da yardımcı oluyorlar. Siz hesap açtığınızı sanırken paraları dolandırıcılara transfer ediyorsunuz.

Bu olaya maruz kalanlarla konuştuğumuzda kulaklarınıza inanamıyorsunuz, bu kadar da olmaz dedirten cinsten.... Adama soruyorsun, kampanyaya katıldınız mı, hayır ??? Peki hiç Pepsi içtiniz mi, ona da hayır :eek: Zaten Pepsinin de böyle bir kampanyası yok. E o zaman ne diye ararsın da denileni yaparsın be adam. Millet kolay para kazanma uğruna Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan oluyor.

ülkemin bu halini gördükce hepten karamsarlığa kapılıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR