Teknik Terimler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkakdeniz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,680

ilkakdeniz

Zirve
merhaba,

öncelikle diferansiyel kilidini az çok sağdan soldan veya okuduklarımdan öğrenmiş ve anlamıştım ya da öyle sandım. ama ne zaman bu siteye üye oldum cahil olduğumu da öğrendim. günlerdir fırsat buldukça siteyi inceliyor off road ile ilgili yazılan hemen her şeyi okuyorum lakin bu diferansiyel kilidi kısmı ile ilgili bazı parçalar var n'olur birisi bunların ne olduğunu bana anlatsın aksi takdirde beynim yağ kaçırmaya başlayacak.

1. Porya
2. Hub

bilgili arkadaşlardan ricamdır

İbrahim.

Ynt: Teknik Terimler

Porya: akslar ile lastiğin bağlantığı yer arasında kalan birleşim yeri
Hub : konuyla alakalı olarak ön veya arka akslarıın bağlantılarını yani dönme hareketini tekerlekten ayırmak için kullanılan aparat.

Porya nın görevi sabitleme işlemidir. Boşluksuz aks ve kampana ya da disk fren aparatlarını biribirine birleştirir.
Hub ise tekerlek ile diferansiyel bağlantısını keser. Normal 4 çeker kullanımının gerekmediği yerlerde asfaltta mesela ön hublar boşa alınır. Böylece ön diferansiyel dönmez. Yalnızca lastikler döner 2 çeker araçlar gibi. Genelde diferansiyel kilitleri ile karıştırılır.

evet aynen öyle bende diferansiyel kilidi ile arasında bir bağ kurmaya çalışıyordum. ama anladığım kadarıyla tamamen bağımsızlar.

bir soru daha sormak istiyorum,

şnorkel motorda tam olarak nereye monte ediliyor.

ayrıca Jeep arkadaşım ilgilendiğin için tesekkür ederim

Snorkel motorun hava girisinden baslar, aracin dis kisminda on cam seviyesinde bir noktada sona eren yakit karisiminin hazirlanmasi icin gereken havayi tasiyan boru sistemidir . Genel kullanim alanlari derin su gecislerinde motorun icine su girmesini onlemek, soguk hava girisi ile ic patlama gücunu artirmak, cok tozlu ortamlardan motoru korumak. Ayrica camurda da faydasi oluyor.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR