Teknik Malzeme Soruları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,961
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ceranus

Tabanvay-Offroad Grubu
Yer
ANKARA
Arkadaşlar bu başlıkta Dağcılık, Trekking, Kampçılık ile ilgilgili Teknik Malzemeler konusunda sormak istediğiniz soruları sorabilir ve yanıtlarını buradan alabilirsiniz .

Etiketler
Ynt: Teknik Malzeme Soruları

Mazur görün. Kendimi tanıtmadan hemen sorulara başladım. Adım Fatih Ankarada yaşıyorum Aydınlatma firmadasında Satış elemanı olarak görev yapmaktayım. Doğa sporlarıyla ilgili 2-3 hafta önce gelen tanıtım maili hem ilgimi çekti hemde sorular oluştu. Gidilicek güzergahı google dan araştırmak istedim. gezenbilir.comda karşılaştığım sitelerdendi. uzattım sanırım. Sözün özü doğa yürüyüşü konusunda eşyalar olarak çok eksiğim olduğu ortaya çıktı ve geziye katılamadım. bu eksiklerimi temin edebilecegim hem kullanışlı hemde ekonomik bir yer ankarada biliyormusunuz.

The North Face 'in uyku tulumları nasıldır ? kışlık almak istiyorum

jargondeath' Alıntı:
Herkeslere hayırlı akşamlar olsun . Bugün Ankaranın yeni gözde alışveriş merkezlerinden Antares 'deydim Merrell marka treking ayakkabıları satan intersport mağzasında inceleme fırsatım oldu. Kullanan yada marka hakkında bilgisi olan varsa bilgi verebilirmi ?

Yazın treking Yürüyüşlerinde kullanılmak üzere Kışında olabilir

ceranus' Alıntı:
Fatih şu ya da bu marka vermek istemiyorum ama daha önce de söz etmiştim, trekking için mutlaka ayak bileklerini koruyacak şekilde bot almak gerekiyor, eğer bot modeli bir de gore-tex yani su geçirmeyen şekilde alırsan her koşulda kullanma şansın olacak, lütfen en önemli konu ayaklar olduğu için bunları göz ardı etme, zira daha fazla para harcayarak doğruyu bulmak pahalıya mal oluyor :smiley:

ceranus' Alıntı:
Bota biraz para vereceksin ama uzun zaman kullanıldığı için normal bir ayakkabıdan daha ucuza geliyor. Yıba Çarşısında Bahriyeli, Dikmen 'de Alpinist, Akay Caddesinde dağtaş mağazalarına da bakarsan iyi edersin tek yere bakarak alma ama mutlaka bir kere daha söylüyorum gore-tex bot al , bilek boyunun çok yüksek olmasına gerek yok , bileklerini kavrasın yetiyor. Rahat etmek için alacağın bot olacak bu nedenle ayağın alışınca hiç çıkarmak istemeyeceksin :smiley:

jargondeath' Alıntı:
Ulaş üstad kolay gelsin. söyliye söyliye anlata anlata dillendire dillendire merak uyandırdın yakındada başlıycaz herhalde (ama önce bot sora gps cihazı) Bu Oryantiringe ama geçenlerde verdiğin bir linkte Oryantiring noktalarını gösteren bir sayfaya yönlendirildik fakat kullanıcı adı ve password talep etti . Bir bilene danışıyım dedim.

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
İşin şakası, geocaching'de mi? Oryantiring'de mi?

Ayrıca yürüyüşle başlamanız en iyisi. O yüzden bot elzem. Ancak Oryantiring'de standart spor ayakkabı kullanacaksınız, gps'de gereksiz orada (hatta yasak :smiley: ) Geocache diyorsanız, gerekli olabilir gps tabiki o ayrı? Ama gps almayı beklerseniz çok geç kalırsınız, hafif pahalı aletler ;)

TezzMertek' Alıntı:
Oryantiring için GPS'ye gerek yok. Ulaş hocamızın söylediği gibi yasakta.
Hoş sana verilen koordinatları GPS ye aktarıncaya kadar sen çoktan yürüyerek ve koşarak (koşman gerek-zaman karşı yarış ediliyor) hedefe çoktan varmış olursun.
Hocamız haklı.
GPS'ler hafif ama hayli tuzlu bir cihaz.
Çeşitli modelleri var yine de en ucuzu minimum 250 Törkiş lira

İncelemek istersen ;
http://www.gpsturk.net/index.php?pid=18&sid=category&id=12

http://www.adrenalin.com.tr/trademarkdetails.asp?TrademarkID=25

jargondeath' Alıntı:
İşte bu yüzden seviyorum gezenbilir.com ailesini. Her soruya özen ve ihtimamla yakşalıp cevap vermek istemeniz. İlk günden beri doğa sporlarıyla ve malzemeleriyle ilgili her türlü soruyu sizinle paylaşıp cevapların üstündeki sis perdesini aralamamı sağladınız .

Canı gönülden teşekkürler.

TezzMertek' Alıntı:
Birşey değil Fatih.

Linkler adres defterimde kayıtlı olduğu için kolaylıkla ulaşabiliyorum.
+ Bilgi ve tecrübem dahilinde olduğu içinde ayrıntıya girmekten çekinmiyorum.
Dediğim gibi GPS ler tuzlu aletler. Sen önce Doğa Yürüyüş malzemelerini tedariklen. GPS'en olmasa da olur.
Küçük bir oryantiring pusulası her zaman işini görür.
GPS biraz lüks kaçıyor.
Hele benim ki. ;D

ceranus' Alıntı:
Herkese merhabalar :smiley:

Gps konusunda ben de arkadaşlarımın fikrine katılıyorum, hiç gerek yok hele orienteering için tamamen gereksiz , Fatih sen önce botlarını al.

TezzMertek' Alıntı:
Bu pabuç nasıl.?
132 Törkiş lira

2266.jpg

http://www.adrenalin.com.tr/productdetails.asp?ProductTypeID=2266

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Sizi gençliğime benzetiyorum, kuzum. Ah takvimler... :D :D :D Bundan 1 sene evveli ben de sizin gibi genç, yeni başlayan bir yürüyüşçüyken ;D ;D ;D bir malzemeyi 3 ay konuşuyordum. Bana da burada da, DEDAK'ta da sıkılmadan bıkmadan cevap veriyorlardı. Bu Doğa Yürüyüşçüleri'Nin genel bir tavrı sanırım. (Genelde normal Doğa Yürüyüşçüsü yok galiba :D :D (veya normali yeniden tanımlamak lazım))

Şöyle bir eski hatıralarıma bakarsam; (ki yeni hatırasına bakabilen var mı? :D :D :D )
Botu: 2 ay konuştum (Gerçi Doğa Yürüyüşü yapmadan da ben sğrekli Trekking botu giyerdim. Sadece bu kadar profesyonel dikkat etmemiştim)
Çantayı: 3 ay konuştum. (Gerçi işe yaramadı. Şimdi bir tane daha almam gerekiyor. Daha konuşacağım anlayacağınız. :D )
Batonu: 1 ay konuştum. (Hemen denk gelince almıştım, kelepir :D )
Kıyafeti: 2 ay konuştum. (SOnra denk geldi, aldım. Yoksa 2 ay daha konuşurdum )

:D :D :D :D :D

jargondeath' Alıntı:
Botta Son nokta :smiley: Sanıyorum bu botu alıcam yorumları bekliyorum. 133 YTL Resmi sitesindeki İngilizce beyanat.

Alıntı : http://www.merrell.com/Product/NZGP/Mens-Active-Footwear/Hiking/Mens/Chameleon-Wrap-Mid-Gore-Tex.aspx

GORE-TEX® Gasket Construction

Waterproof Pigskin Leather Upper

GORE-TEX® Fabric Lining

Breathable Defense Mesh Panels

Breathable Padded Tongue

Injection Molded TPU External Counter

Injection Molded TPU Instep Stability Arm

Protective Molded Rubber Rand

Protective Molded Rubber Toe Bumper

4.5mm Anatomical Footbed

Nylon 6.6 Injection Molded Arch Shank

In-Board™ Compression Molded EVA Footframe with Grade 4 Tapered Nylon Insole Molded to Bottom

Air Cushion Midsole

4mm Sole Lug Depth

Vibram® Chameleon Hiker™ Sole/TC5+ Rubber

Men's Weight: 2 lbs. 12 ozs.
Women's Weight: 2 lbs. 10 ozs.

İyi Akşamlar herkese. Yarın görüşmek üzere.

jargondeath' Alıntı:
2 Numara (Alternatifi) 122 YTL (Uzun Botun kısası sadece)

Alıntı : http://www.merrell.com/Product/NZGP/Mens-Active-Footwear/Hiking/Mens/Chameleon-Wrap-Gore-Tex-XCR.aspx

GORE-TEX® Gasket Construction

Waterproof Pigskin Leather Upper

GORE-TEX® XCR® Fabric Lining

Breathable Defense Mesh Panels

Breathable Padded Tongue

Injection Molded TPU External Counter

Injection Molded TPU Instep Stability Arm

Protective Molded Rubber Rand

Protective Molded Rubber Toe Bumper

4.5mm Anatomical Footbed

Nylon 6.6 Injection Molded Arch Shank

In-Board™ Compression Molded EVA Footframe with Grade 2 Tapered Nylon Insole Molded to Bottom

Q-Form® Triple Density Compression Molded EVA Footframe (women)

Air Cushion Midsole

4mm Sole Lug Depth

Vibram® Chameleon Sport™ Sole/TC5+ Rubber

Men's Weight: 2 lbs. 2 ozs.
Women's Weight: 1 lb. 12 ozs.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri