Tek Başına Kampın Artı ve Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,229

tuggy

Ana Kamp
Yer
samsun
merhaba arkadaşlar,tek başına kamp yapmanın avantajları ve dezavantajları konusunda bilgi almak istiyorum,yardımcı olur musunuz? Bahsettiğim kamp,dağ kampı değil,daha çok kampinglerde günübirlik ve sürekli yer değiştirilerek yapılan kamplardır.Bu tür kampçılar bekleyen tehlikeler var mıdır? Hangi önlemler alınmalı? teşekkürler.

Etiketler

çok fazla kamping tecrübem olmasa da biraz da kendi tek başıma kamplarıma göre cevaplayayım

- Öncelikle kamp yapacağınız yer güvenliği olan güvenilir bir kamping alanı olacağı için tehlike olacağını düşünmüyorum.Yanlız ihtimal vermesem de hırsızlık ta göz önünde bulundurulabilir.Ama bunuda çadır fermuarına küçük bir asma kilitle çözebilirsiniz.

Dezavantaj dediğimiz konu birazda kişiye bağlı,tek başına sıkılma ihtimalin olabilir.onun dışında negatif bir nokta gelmiyor aklıma
Avantaj olarak en önemli nokta ise kendi keyfine göre hareket edecek olman.Nerde ne kadar kalacağını,nereleri gezeceğini kendin belirleyeceksin.Kimseyle gezi tartışmasına girmek gibi bir durumun olmayacak

Tek başına kamp cesaret işidir. Aslında ruhun dinlenmesi açısından daha iyidir. Ama daha çok tehlike arz eder. Kalabalık olmak herzaman faydalıdır.
Kalabalık olunca iş dağılımı yapar işleri çabuk halledersiniz. Çadırın içinde daha çabuk ısınırsınız. Kalabalık olunca daha güçlü görünürsünüz. Her ihtimale karşı yanınızda bikaç kişi olması iyidir.
Ama dezavantajı, az yemek yersiniz ;D

Tek başına;
Kendini daha iyi tanıma şansın olur
Kafanı dinlersin
kimseye uymak zorunda kalmazsın
kimsenin nazını çekmek zorunda kalmazsın
(-)iki ayaklılar seni yanlız görür ve bnu fırsat bilip rahatsızlık verebilirler
canın sıkıla bilir yanlızlıktan hoşlanmıyorsan
daha sonra vay be ne günlerdi şunu yaşamıştık beraber diycek biri yoktur
iş bölümü yapabileceğin birileri yoktur vs...

ikisinide yaşamanı tavsiye ederim...

Şu ana kadar hiç tek başına kamp yapmadım ama yapmayı ben de istiyorum.Bana göre tek başına kampda insanı zorlayabilecek en önemli şey geceleri tek başına geçirmek olacaktır. Diğer taraftan yalnızlık doğada insana daha iyi gelir gibi geliyor. Kamp olmasa da yakında Ilgaz Küçük Hacet'e günübirlik ve yalnız bir tırmanış yapmayı planlıyorum. Bana göre yalnızlık her zaman için adrenalin seviyesini yükseltir ve alınan keyfi arttırır. İnsanın kendini tanımasını sağlar.Çok iyi bir planlama yapmadan yalnız kamp yapmak ve tırmanış yapmak tehlikeli olabilir. Bence doğa sporlarının küllfetli olmasının sebebi ayrıntıların bol ve önemli olmasından kaynaklanıyor.

yakın zamanda bende tek başıma 2-3 günlük egede kamp yapmak istiyorum.fakat beni de düşündüren bazı konular var.özellikle acaba canım sıkılırmı gibi düşünceler aklımdan geçmiyo değil.tabi bunu denemeden bilemeyis.ama can sıkıntısıda iyidir diyenler oluyo:smiley:.avantajı da canımızın sıkılmaması için diğer gruplar içine girerek yeni dostluklar arkadaşlıklar kurmada itici bir unsur olduğu düşüncesindeyim.

Yalnız olmanızın en büyük dezavantajı öngörülemeyen aksilikler ortaya çıkması halinde yaşanabilir. Akla gelmeyen başa gelir demiş atalarımız. Bilek burkulabilir, gıda zehirlenmesi olabilir veya yerine göre istikamet kaybedilebilir veya yılan, akrep, çıian sokabilir. Bilmediğiniz bir sağlık problemi ortaya çıkabilir mesela tansiyon düşmesi gibi. Tabii iki ayaklı yılanları söylemiyorum bile (Anadolu'da bu açıdan güvendesinizdir.)
Kamp ve can güvenliği herşeyden mühimdir ve asla bu konuda risk alınmamalıdır. Her ne kadar bu faaliyetlere eşlik edecek aranan nitelikte insanları bulmak zor olasada kesinlikle bir partnerinizin olmasını tavsiye ederim. İlla tek olacaksanız da kamp programını detaylı şekilde bir yakınınıza bildirmelisiniz.

güzel bir hafta sonu,kamp yapmak ve doğayla baş başa kalmak istiyorsunuz,ama arkadaşlarınız buna pek hevesli değil,ne yapacaksınız?
bence kesinlikle alın çadırınızı düşün yola,ben bunu birkaç kez yaptım,doğada aslında söylenildiği gibi bir güvensizlik durumu pek yok,hatta şehirdekinden daha güvendesiniz bence,ama illaki bir güvenlik aracım olsun derseniz,av bayiilerinde havalı tüfekler satılıyor,ücretini ödeyip alabilirsiniz,herhangi bir ruhsat yada izin gerekmiyor,tüfek demir bilye gibi bir şey atıyor,kampta sizi ayı yada iki ayaklı rahatsız ederse bununla caydırabilirsiniz,ben ilkbaharda eşim ve kızımla kamping dışı çadır konaklaması yapmak istiyorum,yakında bunlardan bir tane alacağım
gönül isterdiki buna hiç gerek olmasın,ama işte...

Blöf yapmak güzeldir, karşı taraf yerse :smiley: bence havalı tüfek sevdasından vaz geçin. Ses çıkarmadığından dolayı bir ayı etkileyemezsiniz dış görünüş itibarıyla fişek atan tüfeklerden çabuk ayırt edilebileceğinden iki ayaklı ayılara karşı da pek etkili olmaz.Selamlar

İnsanlardan uzak olduktan sonra güvenle ilgili sorun ortadan kalkacaktır tek başınıza doğada hiçbir hayvan size zarar vermek için yaklaşmaz yaklaşamaz. kendinizi rahat hissetmek için yanınızda bir av tüfeği bulundurabilirsiniz.

sayokan' Alıntı:
İnsanlardan uzak olduktan sonra güvenle ilgili sorun ortadan kalkacaktır tek başınıza doğada hiçbir hayvan size zarar vermek için yaklaşmaz yaklaşamaz. kendinizi rahat hissetmek için yanınızda bir av tüfeği bulundurabilirsiniz.
kesinlikle katılıyorum,yıllardır dağda taşda kamp yaparım,hayvanlara bağlı bir tehlike görmedim,onları rahatsız etmedikçe asla zarar vermezler,erkek erkeğe kamp yaparken asla kimseden korkmam,zaten baltamız var bıçağımız var,gerekirse savaşırız ama ailemle kamp yaparken böyle bir olasılığı göze alamam bu nedenle av tüfeği almaya karar verdim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR