Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 195,817
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Zorbey' Alıntı:
Zafer Bey hoş geldiniz.

''Gözümüz yollarda kaldı.'' dedikleri bu olsa gerek . Fotoğrafları ve izlenimlerinizi merakla bekliyoruz.

Saygılar. Selamlar ...


Sağolun,

fotoğraf ve anlatımları en kısa zamanda aktarmaya çaışacağım..

mdr' Alıntı:
Zafer bey geçmiş olsun..Hoşgeldiniz.

Teşekkür ederim.

albatroshaski' Alıntı:
hoşgeldiniz zafer bey geçmişler olsun .Olayın nasıl olduğunu ve gezinizi merakla bekliyorum.Gezdiğiniz yerlerin isimlerini okurken bile başım döndü.

Sağolun, herkese nasip olsun böyle geziler.

SERKANEFE' Alıntı:

teşekkürler.

kokteknik' Alıntı:
hoşgeldiniz zafer bey

aşağı yukarı hepimizin böyle bir gezi hayali vardır

siz artık gezenbilirin kahramanısınız:smiley:

Teşekkürler iltifatınız için, isteyen tüm arkadaşlar er geç uzun seyahatler yapabilirler dilerim.

gezmen' Alıntı:
Sağ salim döndünüz ya önemli olan bu bence; hoşgeldiniz. :smiley:
Bu yıl, Kuzey Kutup Dairesi'ni epeyce geçen oldu bu camiadan; Türkler, coşmuş olmalı!... :D

Selamlar
Cavid Sezen

Hocam,

Havası, ışığı, rengi farklı kuzeyin. Gitmeye, görmeye değer gerçekten.

tindersticks' Alıntı:
Hocam hem hoş geldin hem de geçmiş olsun... Sanırım bu yazıyı okuyan herkes senin yerinde olmak için neler vermezdi.... Ama malesef bu çark hepimizi bir yere sürükleyip küçük meşgalelelerle hayatı harcattırıyor...
Ne mutlu ki sana yüreğinin götürdüğü her yere gidiyorsun....

Not: Mutlu ve müreffeh yaşarken demokrasinin beşiği diye tanımlanan kuzey ülkeleri birden üçüncü dünyayla tanışınca rasiszmin bayrağı oldular... Onlar için TR plakalı olması aracının yeter.... Dünya nereye gidiyor.... Irkçılığın diyetini daha kaç kere verecek bu dünya.....

Ben hayatım boyunca hep realist, rasyonel bakmaya çalıştım yakınımdaki ve dünyadaki olaylara. Bazı şeyleri gazeteden okumak, televizyondan takibetmek başkaymış, yaşamak ise bambaşka. Irkçılık ve önyargı var mı? Evet. Tanrı buna maaruz kalanlara sabır versin ve adaleti er geç ihsan eylesin.

mayıstosböce' Alıntı:
Bilgisayarda ki sorunlarımdan dolayı şimdi girebildim ve çok sevindim döndüğünüze(yaşadığınız aksiliklerden dolayı)iartık keyifle detayları bekleyebiliriz.

Detaylar yakında gelecek mayıstosböce:smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Zafer bey hoşgeldiniz, safalar getirdiniz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Çok teşekkür ederim.


anstel' Alıntı:
Zafer bey geçmiş olsun, büyük bir heyecan ve merakla paylaşımlarınızı bekliyor olacağız inşallah...

Sağolun.

wolkhan' Alıntı:
zafer üstad hoşgeldin...hatta bide geçmiş olsun.. ;D ;D..TR plaka bide 35 plaka olunca biz izmirliler daha bi heyecanlandık haberi okuyunca...e bide plaka tanıdık çıkınca dumur olduk ama neyseki sağ salim döndünüz güzel izmire..inşallah bi ara buluşur konuşuruz.

selamlar...


En yakın zamanda görüşmek üzere.

kevin' Alıntı:
buyuk gecmis olsun burda oldugunuzu bilseydim misafrim olurdunuz ben avukat arastirdim iyi bir turk avukat buldum kendisi danimarkali ortagi ile calismakta bu sizin icin + bir
durum istediginiz zaman gerekli iletisim adresini size veririm bana e-mail belbekahmet@hotmail.com yada tel +4524260095 no ulasma imkaniniz olur yada ekim 15 - 23 arasi tr olucam bana tlf yollarsaniz ararim sizi

Ahmet Bey,

Verdiğiniz bağlantılardan Ali Bey ile yazıştık, benden dilekçe yazmak için 1000 Euro istedi, güldüm sadece. Ben o dilekceyi zaten İngilizce yazıp yollamıştım. Diğerleriylede görüşeceğim. Selamlar ve tekrar teşekkürler.


amadeus99' Alıntı:
hocam otostopçunun galaksi rehberi gibi adamsın, zaten ilk yaklaşımında aynı sorunlar karşısında, panik yapma:smiley: bu yerlerden sadece sharm el sheikh i gördüm o da 5 yıldızlı otelde dalış yaparaktı kendimden utandım, gerçi 3 yaşındaki bir oğul ve eşle buna da şükür, onlardan ayrılmayı ise düşünemem bile. yalnız ben de gaza geldim yazma konusunda malezya'dan başlayayım diyorum. ellerine, beynine yüreğine sağlık uzun zamandır okuduğum hiçbir şeyden bu kadar zevk almamıştım.

bir de sayende suzuki alıyorum ne alsam sorununu kafamdan attın kesinlikle ha 5 kapılısı olacak mecburen ama firmanın yerinde olsam sana sponsor olurum.

Suzuki gerçekten iyi çıktı nazar değmesin, sadece yağ değiştirerek 100.000 km'yi geçti:smiley: Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri bu arabayı almak, gün ve kilometreler geçtikçe daha iyi anlıyorum.
Evli ve çocuklu halde Mısır'a gidip dalış yapmak bence gayet azim isteyen birşey. Çevremde eşiyle çocuğuyla yıllık izinlerinde bile evinden 300km uzaklaşamayan(maddi imkanlarına rağmen) o kadar çok insan var ki, şükür etmek ve kendinle gurur duymak konusunda kendine bonkör davran.
Yazma konusuna gelince, paylaşmak, yazdıklarının insanlara ulaştığını gördükçe mutluluk veriyor. Gelen her mesaj gezmeye ve yazmaya devam etme yolunda motive ediyiyor, kesinlikle tavsiye ederim ve açacağın konularda kopyala yapıştır tarzı bilgilerden çok kendi izlenimlerine, duygularına, çektiğin fotoğraflara ağırlık vermeni naçizane öneriririm. Kendine iyi bak, ufaklığı da gezgin yetiştir, ben anne ve babamdan feyz aldım.

DEMİRAL' Alıntı:
sizi tebrik ederim konuyu yeni gördüm 45 sayfayı sonuna kadar yeniden inceleyeceğim başarılar dilerim :smiley:)

Sağolun,
Diğer konularıma da bakın:smiley:

altay41' Alıntı:
tekrar hosgeldiniz,bu arada pes diyorum,
bir daha ki gezinizi bastan haber verin de ugurlama yapalim :smiley: :smiley:,tabiiki donuste de karsilama kaydiya ;)

:smiley:)
Beni uğurlamaya gelen arkadaşlarımızla helalleşsem iyi olacak sanırım, bu seyahat işinin sağı solu belli değil:smiley:
Bezen yaşananlar insana pes dedirtiyor, ama ben imkan(madden ve sağlık açısından) bulduğum sürece gezmeye pes etmeyi düşünmüyorum:smiley:
 

Etiketler
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

çoğu kişinin hayalini kurduğu birşeyi yapıyosunuz şuan yolunuz açık olsun :smiley: tebrik ederim
 

Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

öncelikle hosgeldiniz ve geçmiş olsun,yazılarınızı hayranlıkla,gıptayla,imrenerek,kıskanarak okudum,varsa grupta böyle bir tur yapmak isteyen maceracı,deli dolu,cılgın artık nasıl anlarsanız gezginler bulusalım ve bizde cıkalım bu yola,cok mu zor ??? hayat gezince güzel
 

Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Emwayyes' Alıntı:
çoğu kişinin hayalini kurduğu birşeyi yapıyosunuz şuan yolunuz açık olsun :smiley: tebrik ederim

Sağolun herkese nasip olsun.

ozgyildir' Alıntı:
öncelikle hosgeldiniz ve geçmiş olsun,yazılarınızı hayranlıkla,gıptayla,imrenerek,kıskanarak okudum,varsa grupta böyle bir tur yapmak isteyen maceracı,deli dolu,cılgın artık nasıl anlarsanız gezginler bulusalım ve bizde cıkalım bu yola,cok mu zor ??? hayat gezince güzel


Yazıları takip ettiğiniz için çok teşekkürler. Bu tarz uzun menzilli gezilerin zorlukları var, mutlaka sorunlarla karşılaşılıyor, kararlılığı hiç kaybetmemek lazım. İnsana eşsiz deneyimler kazandırıyor.
Eminim aynı heyecana katılacak insanlar çıkacaktır. Ben deneyimlerimi her daim paylaşırım. Selamlar.
 

Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Zorbey:

Zafer Bey ;

Yakın zamanda Kuzey Afrikayı gezmiş olmanız sebebiyle sizin gözlemlerinize başvurmayı uygun buldum. Mısır bir nebze olsun bilinmekle beraber Libya,Tunus,Cezayir ve Fas bizler için kapalı kutu. Libya'da son yaşananlar ışığında Libya izlenimlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Saygı ve Selamlarımla




Zorbey,

Sorunuzu, bu kısımda cevaplamak istedim, belki başka arkadaşlarımız da okumak ister diye, selamlar.

Ayrıca, dikkatimi toplayıp bu ve diğer konularıma ekleme yapamadım henüz, takip eden arkadaşlarımız kusuruma bakmasın :smiley:





Ben geçen yıl mayıs ayı civarı Libya’dan geçmiştim, orada on gün kadar kaldım ve doğuda Mısır’dan girip batıda Tunus’a kadar bütün sahil şeridini geçtim( Şimdilerde haber bültenlerinde adı geçen Bingazi, Topruk, Mısrata, Trablus ve diğer yerleşimleri gördüm). Ayrıca Trablus’dan Ghadames’e kadar gidiş-geliş yaklaşık 1500 kilometre kadar güneye yöneldim ve Sahra Çölü bölgesini gezdim. Geçtiğim diğer Müslüman ülkelerle kıyaslandığımda Libya, “Arap Baharı” ismi konulan batı destekli hareketten önce iç politika açısından istikrarlı, halkının hiçbir çatlak ses çıkarmadığı daha doğrusu çıkaramadığı bir ülkeydi. Diktatör rejimi vardı, ancak öyle kan revan içinde baskı altında yaşıyor da değildiler . İnsanların kayda değer biçimde farklılık ve değişim arayışı yoktu. Kaddafi’nin kontrolü her daim halkın üzerindeydi, ancak kimse muhalif girişimlere kalkışmadığından önemli vukuatlar yaşanmıyordu. En kenarda köşede kalmış köyde bile sefalet gözlemlemedim. Mısır’da, Suriye’de, Türkiye’nin doğusunda karşılaştığım muhtaçlık manzaralarından eser yoktu orada. Halk petrol zengini Arap ülkelerindeki gibi lüks içinde yaşamasa da aç ve açıkta değildi. Örneğin hiç dilenci görmedim, esnaf birşeyler satabilmek için insanların üstüne çullanmıyordu Mısır’daki gibi. Ülkenin gayri safi milli hasılası Türkiye’ninkiyle neredeyse aynı. Nüfus 6 milyon civarı, toprak genişliği Türkiye’nin 2.3 katı. Ülkenin mal ve hizmet alım gücü kötü sayılmazdı . Petrol geliri sayesinde ihtiyaçlarını muhtelif ülkelerden karşılayabiliyorlardı. Ayak işlerinde genelde Orta Afrika’dan gelen işçileri(örneğin Sudan) çalıştırıyorlardı, teknik işlerde ise körfez ülkelerinden ve Türkiye’den gelenleri. Yani Libya vatandaşlarının petrolün sağladığı refah düzeni bitene kadar doğru düzgün çalışmadan ömürlerini geçirebilecekleri ortamları vardı. Kaddafi nüfusun azlığını da avantaja çevirerek halkı fakirlik ve sefalet safhasına yaklaştırmıyor, ailesi hariç dikkat çekecek, göze batacak zengin zümre türemesini engelliyordu. Benim gözlemime göre, Libya bir diktatör için kolay idare edilebilecek, diktatörlük düzenine yatkın bir ülkeydi. Arap ülkelerinin zaten geneli böyledir, insanlar bırakın devleti, en küçük topluluklarda , örneğin köylerde bile kendilerinden daha akıllı, bilgili ve lider ruhlu kişilerin peşinden giderler. Arap kültürünün özü budur, batı terminolojisindeki anlamıyla sivil(kendi kendini yöneten) ve demokratik toplumun oluşması ihtimali neredeyse yoktur. Bunu da iki gün önce gördük zaten, geçiş konseyi midir, hükümeti midir artık ismini ne koymuşlarsa, memleketi İslami kurallara göre yöneteceklerini açıkladılar, hiç şaşırmadım. Sosyolojik yapı değişmediği sürece-ki Arap milletlerinde bu zaten imkansıza yakındır-bir diktatör gider diğeri gelir. Şimdi görülen o ki batı ülkelerinin bir sonraki müdahalesine dek din oligarşisi devreye girecek, ziraa Fransa ve Amerika’nın Libya’ya vermek istedikleri son şeklin bu olduğunu hiç sanmıyorum.
Libya’nın dini ve etnik yapısı, Irak ve Suriye ile kıyaslandığında daha homojen, yani kayda değer mezhep çatışması yok sayılır, bu durum Kaddafi iktidarının yıllarca yıpranmadan sürmesini sağlamıştı. Batı açısından bakıldığında bu istenmeyen bir durum, çünkü batı ülkeleri bir Arap ülkesine el attıklarında ilk yaptıkları farklı din ve mezhepleri birbirine düşürmektir(Irak, Suriye, Mısır).

Libya şimdiye dek ziyaret ettiğim ülkeler arasında güvenlik açısından ilk üçe girebilecek kadar düzenliydi son olaylardan önce. Şimdi pek öyle görünmüyor, yani gezip görmek için daha uzun süre gidilebileceğini sanmam.

İçinde yaşadığımız dünyayı anlamaya çalışırken sadece batının koyduğu kurallara bağlı kalmak çok yanıltıcı olabiliyor bazen. Yaptığım son geziden sonra(Avrupa’nın 22 ülkesi), oradaki insanları ruh hallerini, sadece kendi tek tip dünyalarından yaklaşımlarını daha net görebildim, binlerce sayfa kitap okumaktan daha verimliydi:
Yeryüzündeki insanlar için mutlak anlamda iyi ideal bir kanun, devlet ve yaşam düzeni yok. Herkesin tarihsel geçmişi, yaşam biçimi, toplumsal psikolojisi az veya çok farklı. Zorla ve aniden değişiklikler yapılmaya kalkıldığında filin züccaciye dükkanına girmesi gibi sonuçlar ortaya çıkıyor.
Batı medyasının ne haber verdiğini hiç umursamıyorum, medyaya biat edip dünyada yaşananlara dair nihai fikir edinilmemesi gerektiğini İran’a gittiğimde net biçimde anladım.
Şundan eminim:
Konumuz Libya ise, oradaki insanlar, onların çocukları ve o çocukların çocukları, olaylar öncesindeki, tembel ama huzurlu; amaçsız ama güvenli; orta halli ama gelecek güvenceli yani ortalama bir Arap insanı için yeryüzündeki cennet denebilecek hayata asla tekrar kavuşamayacaklar...
 



Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Zafer Bey merhaba, umarım iyisinizdir. Daha önce 1 kez diğer konunuza yazmıştım (15.500 km diyeyim anlayıverin). Yine mükemmel bir geziyi tamamlayıp dönmenize çok sevindim darısı teker döndürmediğiniz diğer topraklara diyelim. Danimarka' da size karşı yapılan bu terbiyesizliğin cezasız kalmamasını umuyorum sizinde mücadeleden vazgeçmeyeceğinize eminim. 2 gündür gezilerinizi yeni baştan okuyorum, sadece fotoğraflara bakıp geçsem size saygısızlık yapıyormuşum hissini uyandırıyor bende onun için her sayfayı dikkatle inceliyorum yeni raporlarınızı dört gözle bekliyorum. Sizin sayenizde 4x4 önerisi isteyen bir arkadaşıma gönül rahatlığıyla Suzuki dedim ve ispatladım sayenizde şimdi temiz bir Vitara arıyoruz. Sizde aracınızda övgüyü hakediyor. Suzuki' nizin arkasına "HAKUNA MATATA" yazsanız eminim oldukça dikkat çekecek, anladığım kadarıyla sizi de yansıtacaktır.

Saygılar,

Volkan
 

Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

zaqwear' Alıntı:
Zafer Bey merhaba, umarım iyisinizdir. Daha önce 1 kez diğer konunuza yazmıştım (15.500 km diyeyim anlayıverin). Yine mükemmel bir geziyi tamamlayıp dönmenize çok sevindim darısı teker döndürmediğiniz diğer topraklara diyelim. Danimarka' da size karşı yapılan bu terbiyesizliğin cezasız kalmamasını umuyorum sizinde mücadeleden vazgeçmeyeceğinize eminim. 2 gündür gezilerinizi yeni baştan okuyorum, sadece fotoğraflara bakıp geçsem size saygısızlık yapıyormuşum hissini uyandırıyor bende onun için her sayfayı dikkatle inceliyorum yeni raporlarınızı dört gözle bekliyorum. Sizin sayenizde 4x4 önerisi isteyen bir arkadaşıma gönül rahatlığıyla Suzuki dedim ve ispatladım sayenizde şimdi temiz bir Vitara arıyoruz. Sizde aracınızda övgüyü hakediyor. Suzuki' nizin arkasına "HAKUNA MATATA" yazsanız eminim oldukça dikkat çekecek, anladığım kadarıyla sizi de yansıtacaktır.

Saygılar,

Volkan


Volkan Bey,
'Hakuna Matata' deyimine bir baktım notunuz üzerine, benim koşullarımla, sadece gezilerimle değil tüm hayatımla çok fazla örtüşüyor. Öyle ki, gezi yazılarımı okuyan birçok insan rahat, sorunsuz ve gezme-eğlenme imkanlarıyla dolu bir hayatım olduğunu düşünebilir ilk bakışta. Herkes bilsin ki öyle değil, hatta tam tersi. Yaşamım boyunca meydana gelmiş telafi edilemez kayıpların yerine, o kayıpları yaşamasaydım dahi gerçekleştiremeyeceğim şeylerin peşine düştüm biraz. Yani, ümitsizce avunmak yerine, mevcut gerçeklerimden hareket ederek, yeni koşullarım üzerine ve eskiyi çaresizce özletmeyen yeni bir hayat inşası.

Sadece diktatörlerle veya krallarla yönetilen ülkelerde değil dünyanın en gelişkin demokrasi ve insan hakları uygulamalarına sahip olduklarını iddia eden ülkelerde bile haksızlığa uğramak kaçınılmaz. Başvurularımı yaptım, ancak beklentim yok, yani olumlu sonuç çıkmazsa şaşırmam.

Gezileri yazılarıyla birlikte takip etmenize sevindim. Ben nasıl gezi konusu okumak istiyorsam öylesini hazırlamaya çalışıyorum. Sadece fotoğraflı veya sadece yazılı gezi notlarını yeterince sürükleyici bulmuyorum, o yüzden kendi konularımda bir denge tutturmaya çalışıyorum. Yazı kısmında kopyala-yapıştır bilgilere yer vermekten çok kendi izlenimlerimi aktarıyorum, insan hikayeleri varsa aktarmaya çalışıyorum. Sadece kendi çektiğim fotoğrafları koyuyorum. Şimdilik böyle devam ediyorum.

Eğer iyi durumda bir Suzuki bulup, arabayı hırpalamadan sürerseniz, yolda bırakacak arıza yaşamazsınız, ancak dediğim gibi, aracın geçmişini bilmek lazım. Otoyolda giderken de, çöllerde de, suyu çekilmiş fiyordların balçık zeminlerinde giderken de güvenimi hiç boşa çıkartmadı. Dilerim bundan sonra da üzmez beni. Selamlar..
 

Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Güney İtalya’da yolculuğa kaldığımız yerden devam

Çoğu tur tatilcisinin rotasının dışında kalan bir bölge Puglia, Basilicata ve Calabria tarafları. Sicilya bilinir, Kuzey İtalya’nın ihtişamlı tarihi kentleri öncelikle ziyaret edilir, çizmenin topuk ve burun kısmı daha sakindir. Bu bölgelerde ve biraz kuzeyinde çok sayıda dağ ve sahil yerleşimleri görmeye başlarsınız. İspanya, Portekiz ve İngiltere haricindeki tüm Avrupa ülkelerini görmüş halimle diyebilirim ki İtalya, özellikle de güney ve orta kesimleri kendi aracınızla seyahat etmeyi, bolca vakit ayırmayı hak eden, orada bulunmanızın karşılığını veren, Avrupa Kıtası’nın biricik köşelerindendir.

Bu yazı dizisini en son güncellediğim zaman henüz Doğu ve Kuzey Avrupa gezisini yapmamıştım. Aynı kıtada yirmi küsur ülke daha gördükten sonra, gözümde İtalya’nın genel anlamda görkemi bir kat daha arttı. Yol ağı, sürekli değişen manzaraları, iklimi, yiyecekleri ile tekdüzelikten uzak, ilgiyi hep canlı tutuyor bu coğrafya. Onlarca ülke gezecek zaman ve imkanı bulunmayan seyahat tutkunları için Avrupa ülkeleri arasında gidilmesini ve baştan aşağıya gezilmesini önerebileceğim ülkeler arasında ilk üçteki yerini sağlamlaştırdı İtalya.

Bölgede Maratea’dan sonraki durağım Matera kasabasıydı, bugüne dek gördüğüm en sıra dışı mimariye ve atmosfere sahip yerleşimlerden. Tıpkı Libya Gadames ya da Kapadokya’daki Uçhisar gibi ilk karşılaşma anından itibaren çok özel bir yere geldiğinizi fark ediyorsunuz.

Matera, İtalya’nın henüz birliğini sağlamadığı 17. yüzyılda bu bölgenin başkentiymiş, şimdiki tarihi silüeti de o dönemden kalma. İlerleyen zamanlarda kasaba yönetim merkezi olma anlamında önemini yitirmiş, ancak nüfus artışı buradaki sıhhi koşulları belirgin biçimde kötüleştirdiğinden 1950’lerde, özellikle mağara evlerin bulunduğu bölgede yaşayan halk buranın yakınlarında inşa edilen modern konutlara taşınmış. Kasabanın turistik hale gelmeye başlaması da böylelikle başlamış.

Matera’da Sasso Caveso denen mağara evler kentin kenarındaki derin vadinin yamaçlarında. Sasso Barisano isimli taş evlerden oluşan mahalle ise vadinin kuzeyindeki tepede yeralıyor…
 

Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Matera

IMG 9210p


IMG 9211p


IMG 9213p


IMG 9215p


IMG 9216p
 











Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km


Son yaptığım Doğu-Kuzey-Orta Avrupa gezisinin konusunu açtım. O seyahatle ilgili bilgi ve fotoğrafları kendi konusunda paylaşacağım. İlgilenen arkadaşlarımıza duyurulur :smiley:


Tek Başıma Arabayla 72 günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80596.0
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,243
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst