Tecrübesiz Kardeşinize Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kumruhuseyin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,514

kumruhuseyin

Kamp I
Yer
kumru/ordu
merhaba arkadaşlar.ben suzuki samurai almayı düşünüyorum.öncelikle öğrenmek istediğim bazı şeyler var.ilk olarak off-road düşünmüyorum.yazın yaylalarda arazide kışın avda kullanmak için düşünüyorum.4x4ler hakkında bilgim ve tecrübem yok.öğrenmek istediğim ise standart samurai bana yeterli olur mu?yani istediğim zaman 4x4 istediğim zaman 4x2 kullanabilirmiyim?dif kilidi nedir ne işe yarar.standart samuraide dif kilidi var mıdır.dif kilidi konusunda standart samurainin 4x4ü yeterli olur mu?samurailerin teknik özelliklerini yazmanızı da rica ediyorum binek araçlar hakkında bilgim var ama 4x4 bilgim yok.lastik ebadı lastik havası motor gücü(1300diye biliyorum ama sadece bu yeterli olmaz sanırım başka özellikleride bilmek gerekiyor) yakıt tüketimi aktarma ve çekiş bilgileri gibi teknik bilgileri öğrenmek istiyorum.ustalardan ve bilgisi olanlardan tecrübe ve bilgilerini benimle paylaşmasını rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: Tecrübesiz Kardeşinize Yardım

Kullanım amacınızı göre standart samurai size yeterli olur :smiley:
ister 4x2, isterseniz 4x4 kullanabilirsiniz
Dif. kilidi uzunca bir konu ama kısaca sürekli 4x4 araçların orta kilidinin kilitli haliyle sizin 4x4 e almanızla fark yoktur. Aynı akstaki tekerleri kilitleyen diferansiyel kilidine sizn kullanım amacınızda hiç gerek yoktur.
Diğer bilgileri (motor, lastik ebadı tüketim vb) bilenler paylaşacaklardır. Motor gücü size yeterli olacaktır. Arazide zor yerlerde 4L (low range) aldığınızda hiçbir güçsüzlük yaşamazsınız.

beneim ilk arazi aracım olacağı için bu araçta tecrübe kazanacağım.çok arıza yapar diyen de var iyidir japon arabaları sağlamdır diyende var

kumruhuseyin' Alıntı:
beneim ilk arazi aracım olacağı için bu araçta tecrübe kazanacağım.çok arıza yapar diyen de var iyidir japon arabaları sağlamdır diyende var
Bu kısmı bakımlı ve bakımsız araç diye ayırmak lazım. Aracınız bakımlı ise sorun çıkartmaz.

İyi günler,
Özel kullanılmış Samurai piyasada pek yok, tatil beldelerinde araç kiralama şirketlerinden çıkma hırpalanmış birçok Samurai var. Satın almadan önce bilen birilerine iyice baktırın derim. Selamlar.

http://www.arabam.com/IKINCIEL/Ilan/Detay/2366566
arkadaşlar bir örnek olarak bu araç nasıl acaba.yorumlarınızı bekliyorum.

kumruhuseyin' Alıntı:

Fiyat süper, plaka dikkatinizi çekti mi? Sanırım Marmaris. Selamlar.

kumruhuseyin' Alıntı:

Bu araç uzun süredir satılmadı sanırım daha öncelerden bu ilanı hatırlıyo gibiyim(göğüslüktedi kağıt havludan sanırım aklımda kalmış)plakada malum kiralık olabilir

başka bir sitede de rastladım bu araca.arazi görmemiş işten eve kullanıldı yazıyordu.ayrıyetten şuda var 92-93 model 5000 liralık bir aractan da sıfır ayarında olmayı bekleyemeyiz sanırım.resimleri bir ustaya gösterdim pek net resim değil ama yorgun durmuyor zaten tenteli araçlarda esneme az olduğu için kupası çok zarar görmez.o model araçta illaki ufak tefek masraflar olur önemli olan motor ve aktarma sistemleri dedi.kaporta çokta önemli değil motoru ve yürürü daha önemlidir dedi.bakalım biraz ucuz olması benim için avantaj.zaten aldığımda biraz masraf edeceğim.en azından nereleri yaptırdığımı bilirim.

kumruhuseyin' Alıntı:
tecrübe ve bilgilerine benimle paylaşacak samurai kullanıcısı yok mu yani ???

İyi akşamlar,
Bence Samurai kullanıcısı arkadaşların fotoğraftan yardımcı olması biraz zor.
İlandaki araç sahibinin günahını almak da doğru olmaz. Bizim ailede uzun süredir kullanılan SJ 410 var, durumunu aşağıya yazıyorum, karar sizin.

1984 model SJ 410, 1000 cc. 4 vites, orta halli, boya orjinal. Araç satılık olmamasına rağmen, almak için 6000 TL. teklif edenler var.
(413'ler 410'dan daha gösterişlidir.)

Selamlar.

abicim ben örnek olsun diye koydum o ilanı.benim öğrenmek istediğim ilandaki araç için değil samurailerin genel ve teknik özellikleri.artılar eksileri nelerdir bunları öğrenmek istiyorum.

kumruhuseyin' Alıntı:
abicim ben örnek olsun diye koydum o ilanı.benim öğrenmek istediğim ilandaki araç için değil samurailerin genel ve teknik özellikleri.artılar eksileri nelerdir bunları öğrenmek istiyorum.

Anladım, ben fikir edinebilmeniz için o örneği vermiştim, SJ410-413'ler benim de sevdiğim araçlar. Umarım kısa zamanda uygun bir araç bulursunuz. Selamlar.

teşekküerler.alma konusunda acelem yok abicim.araba işi biraz sabır ister uygun zamanda zaten aradığım araç beni bulur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

SON KONULAR

Geri