TDF Başkanı Kim Olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,838

TDF Başkanı Kim Olmalı?

• Alaattin Karaca

Kullanılan: 12 15.6%
  • Nasuh Mahruki

Kullanılan: 40 51.9%
  • Başka Biri

Kullanılan: 18 23.4%
  • Seyhan Çamlıgüney

Kullanılan: 7 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    77
Ynt: TDF Başkanı Kim Olmalı?

Hasancığım sen yine elmalarla armutları karıştırmışsın; Federasyon diyoruz federasyon federe eden bir araya toplayan bir kurumdur; kulüp gibi davranmaz. İzcilikle dağcılık ta birbirine benzemez.
Senin de hayatın içinde sürdürdüğün çizgiye kolay gelmediğini ben biliyorum o medyatik dediğin kardeşlerinde kolay oraya gelmediler, bunu safha safha yaşadılar ve bende onlardaki bu safhaları sende olduğu gibi izledim. (Bu kelime sana yakışmadı ilk karşılaşmamızda ağzına biber süreceğim…)
Bir şey daha. Beni bilirsin bir adamın yüzüne söylemeyeceğimi arkasından hiç söylemem. orda ima ettiğin sen böyle düşünmezdin. “Ne oldu sana?” sorusunu kendine şöyle sor; “Cemal ağabeyim bu işlere uzak biridir. Acaba niye bu kadar bu konuyu gündemine aldı?” Belki o zaman neden dereyi geçerken cip değiştirmek gerektiğini anlarsın!... Mevcut cipin artık yedek parçası kalmadı onun için değiştirmemiz lazım...

Etiketler

Tamam abi sen biberleri al beni çağır geleyim. Biliyorsun benim jiplerim hep eskiydi. eksi 20 lerde şanzıman değiştirdiğimiz, çamura saplıyken defransiyel söktüğümüz oldu. Ancak, hiç jip parçası değiştirmediğini hatırlıyorum sen araba bozulunca bırakır gidersin:smiley:dere içinde jip değiştirmenin nasıl güç olduğunu biliyorsun da onu için yapmadın:smiley: Sonra aklıma geldi soruyu yanlış sormuşum haklısın. Ağabey sen jipten anlardın ne oldu da şaşırdın:smiley:

Seçim öncesi Ankara Dedeman daydım delegasyonu izleme fırsatım oldu... İçindeki bazı arkadaşlar hariç bunlardan Alaattin ağabeyi destekleyenlerin bir bölümü dâhil birçoğunun ki büyük çoğunluğunun; dağla dağcılıkla alakası yoktu...
Dağcı olmayanlar dağcılık federasyonu başkanını seçtiler bu yüzden Alaattin ağabeyi kutlayamıyorum.
Bence onunda vicdanı bundan rahatsız olmalı ve kendisini başkan seçenlere bir daha bakmalı bundan hala umutluyum en azından 1.5 yıl sonra dağcılar reislerini değil kendi hizmetlisini seçebilsinler…
İtiraz edenlere delege isim ve örneklerini çarşaf çarşaf gönderebilirim. Sebep kanıt hazır "ama yönetmenlik böyle" diyeceklerse yıllardır ben dağcı ya da bağcı değilim dediğim için mutluyum... Âlem oysa ben iyi ki yokum...

"Alattin Ağabey kazanacak demiştim" demiyeceğim. Çünkü görünen köy klavuz istemezdi.
Şimdi artık kurumsallaşma zamanı.
Delegelerin nasıl olacağı belli, nasıl delege artırılacağı belli. Sanıyorum söz söylemek isteyenin kurallar içinde oynayıp başa geleceği ortaya çıktı.
İnsanlar beğense de beğenmese de kurumsallaşma için ortaya konan kurallara uymak gerekir. Eğer bir kuralı değiştirmek istiyorsanız. O zaman kurallara uyarak gerekli çoğunluğu sağlayacak ve değiştireceksiniz. En azından artık kurallar belli. Kurallar, çalışan insanların delegelerinin başkanı seçmesini söyler. Medyatık olmanın böyle bir seçimde etkisi olmaz.
Haa eğer siz sayıca azınlıkta kalıyorsanız, o zaman kusura bakmayın, çalışan ve bu uğurda fedakarlıkta bulunan ÇOĞUNLUKTA ki kimselerin yönetimine gelmeyi de hak etmiyorsunuz demektir.
Kulüplerin delege sisteminde delegelerin kulüp yöneticileri tarafından belirlenmesi esastır. Delegenin kulüpteki dağcı olması, ya da dağcı olmayıp sadece yönetim kurulunun belirlediği biri olması arasında fark çok değildir. Kulüp kimi seçerse seçsin, kiminle seçerse seçsin bir sivil toplum kuruluşudur. Önemli olan delegenin kim olduğu değil, kulübün yani sivil toplum kuruluşunun görüşüdür ki bu oraya giden delegeler tarafından yansıtılır.

15-20 kişi ile aynı anda 25-30 adet dandik dağcılık kulübü kurarsın.
dernek merkezi olarak da kendi evini göstermende bir sakınca yok.
Yeni dernekler yasası her şeyi derneğin kendi tüzüğüne bırakıyor bir çok konuyu.
Sonra gider TDF de kendini tescil ettirirsin.
Kontenjan vermese de TDF'nin etkinliklerinden dernek merkezine en yakın olana katılırsın.
drneğin ihtisas kulübü olmasını da sağlarsan etti 2 OY ,
30 dernek ile toplam da 60 adet oy kazanırsın.!

Zirve dağcılığın yapacağı ilk iş, farklı kentlerde ki şubelerini ayırıp Gaziantep Zirve Dağcılık ,
Bursa Zirve Dağcılık diyerek yapılandırmak , hazır oluşum üzerinden daha fazla delegeye sahip
olmak olmalı.

Böyle başa böyle tarak Hasan ağabey.!!

Alaattin Karaca bu tip yavru dağcılık kulüplerine şimdiden hazır olsun. Mantar gibi kulüp bitmezse bana da Murat demesinler.

;D

Şaka gibi görünüyor ama bu delege sistemini değiştirmeyi düşünmezlerse olacak olan bu. Hile ye karşı hile.

İzmir'en Selam ve Sevgilerle,

Murat ÖZ

ARKADAŞLAR MEMUR ZİHNİYETİ İLE (Kusurumu Mazur Görün Babam ve eşimde memur.Yanliş anlaşılmasın.) DAĞCILIK YAPILMAZ SADECE KENDİ DAHİ NEREDEN GELDİĞİNİ BİLEMEDİĞİ, KURALLARI MALUM MANTIK VE MEVKİLERE ASILMA YAPIŞKANLIKARI İÇİN COĞU YETENEKLİ GENCİ VE ARKARDAŞLARI BİR ŞEKİLDE,BİR YERLERE SAVURAN ZİHNİYET VE KÖTÜNİYET SAHİPLERİNİ TANIYALIM VE ONA GÖRE DAVRANALIM.BU İŞE GÖNÜL VERMİŞ VEDE LAFTA DEĞİL İCRAAT TA VAR OLAN ARKADAŞLARI VAR EDELİM.FEDERASYON SEÇİMİNİ BUNA GÖRE DEĞERLENDİRELİM.MSÜ GÜZEL SANATLARDA 92 SENESİ FAKÜLTE BÜNYESİNDE DOĞA VE BİSİKLET KULÜBÜNÜ KURMAYA BAŞLADIĞIMDA OKUL VE RESMİ YETKİLİLER,BAŞTA HER DURUMDA YANIMDA OLACAKLARINI DEMELERİ NE RAĞMEN O KULÜBÜ KURAN A KADAR ,BİR KAÇ 40 DEREDEN BANA SU GETİRTTİLER.12 EYLÜLDEN SONRA KİMSE KÜLÜP KURMAMIŞ SEN NİYE BİZ NİYE DİYEN.VE Ö DÖNEMDE DE EN ÖZGÜR LİDER ROLLERİ KİMSEYE KAPTIRMAYAN O YAPIBUNLARI YAPTI.Saadete Gelelim.EYER O ZAMAN FEDERASYON VB.VS.ADI NE OLURSA OLSUN EHLİ İŞİ BİLEN DEĞİL UYGULAYAN BİRİ VEYA BİRİLERİNİN ELİNDE OLSAYDI DAHA ÇOK İYİ İŞLER YAPILIR VE İNSANLIĞA KAZANDIRILIRDI.BU GÜNCEL KONUDA SN.ALPER SESLİ ,CEMAL GÜLAS TUNC FINDIK GİBİ EMEKTAR ARKADAŞLARI DİNLEMEK GEREK HAYIRLISI OLSUN.ACELE BİR YAZI OLDU KUSURUM VARSA AF EDİNİZ.Mehmet BAYRAMOĞLU İST.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR