TD5 otomatik vites dip gaz sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,897
Ynt: TD5 otomatik vites dip gaz sorunu

Bir sabah araç hiç çekmemeye başladı, gaza basınca hiç gitmiyordu. 10 km sonra ise çalışmadı. Sonra anlaşıldı ki mazot pompası arızalanmış, değişince düzeldi. Fakat bu sırada mazot filtresini de değiştirmişlerdi, ellerinde olmadığı için orjinal filtre onu iveco filtresine bir delik açarak taktılar.

Etiketler

İlginize teşekkürler, dip gazdaki çekiş sorununu da çözersem daha rahat binebileceğim aracıma.

Tıkalı bir filitre mazot pompasını bozar.Pompa yakıtı depodan çekip filitre üzerinden motor bölümüne gönderir,ama filitre tıkalı ise gönderemez zorlandığı için de kendine zarar verir.

Sorun MAF sensöründen kaynaklanıyormuş, yurtdışı sitelerinden okuyarak sorunu çözdüm. Başına gelen biri olursa ilk önce bu sensörü değiştirsin derim.

GezenGen' Alıntı:
Sorun MAF sensöründen kaynaklanıyormuş, yurtdışı sitelerinden okuyarak sorunu çözdüm. Başına gelen biri olursa ilk önce bu sensörü değiştirsin derim.

Hava akışmetre mi? :smiley: Ben de değiştirmiştim aldığımda :D

baysal27' Alıntı:
Merhaba ayni sorun benim aractada başladı 2500 devirde yapiyor maf sensörünün fiyatı neydi acaba Teşekkür .

Selamlar,
Sipariş vermeden önce test etmeni öneririm. Hava filtresinin hemen bitişiğindeki hava akışmetrenin kablosunu çıkart. Aracını o şekilde sür. Gazı kökle. Sürüşün düzelmişsearızalı olan hava akışmetredir. O zaman değiştir. Fiyatı hatırladığım kadarı ile 450tl civarı idi :smiley:

Merhaba bildiğim kadarı ile o kadar basit değil.Fişi çeker iseniz motor kontrol ünitesi yedek bir değer ile motoru çalıştırmaya devam edecektir,tam performans kaybı yaşamaya bilirsiniz yanlış yönlenmeyiniz.En basiti hava akış metreyi denemeniz.Arıza giderse parasını verirsiniz...

Ben ebay'den ısmarladım, 1 haftadan kısa sürede geldi. Kendim taktım, fiyatı da gayet uygundu. Fişi çekmek sadece deneme amaçlı olabilir, aksi halde çok yakıt tüketir ve yurtdışı forumlarda detaylı kullanmama nedenleri de yazıyordu.
Bahsettiğiniz sorun %99 MAF sensöründen kaynaklanıyor.

Sadece denemeniz için yazdım. Sürekli o şekilde kullanmayın. Yoksa motor Ecu'sü hafızasındaki sabit değerle çalışır. Yeri gelir fazla yakar, yeri gelir yeterli güç elde edemezsiniz. Fişi çektiğinizde hafızasındaki sabit değerle kullanırken test ederseniz, arızalı bir hava akışmetre sensörünüz var ise bariz fark edersiniz. Zaten cihaza da bağlayın. Büyük ihtimalle yolda giderken bir müddet sonra belirli bir hızı da geçemezsiniz, motor gaz yemez, roketlemez. Arabayı stop edip çalıştırınca ilk başta düzelmiş gibi olur ama sonra yine aynısı olur. Cihaza bağladığınızda hava akışmetre hatası ile beraber turbo valf hatası da vermişse turbo valve hatasını ciddiye almayın. Ebay'de evet çok ucuzları var. Ben orjinalciyim :smiley: Çıkarıp içine baktığınızda "Ulen bu muymuş!" diyebilirsiniz :smiley: ama arıza yapınca ecu salaklaşıyor.

Ebay'de ucuzları var evet ama orjinalleri ve orjinale çok yakın OEMleri de mevcut. Orjinallerinin fiyatları bile çok uygun buraya göre.

aynı sorun benim düz vites rangerimde meydana gelmişti , debriyaj hortumunda tıkanıklık varmış , çözdük.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.