TD4 için lastik dönüşümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wildboy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,087

wildboy

Ana Kamp
Arkadaşlar herkese iyi günler.
2005 TD4 HSE Freelander sahibiyim ve aracımdan memnunum. Kışın 3-5 kez kayağa giden biri olarak, aracın karlı, buzlu yollardaki performansından fazlasıyla memnunum. Kartalkaya'ya, Kartepe'ye sabahın 5-6'sında kütür kütür tırmanmak, gece 10-11'de ayazda cam gibi buz üzerinde korkmadan, çekinmeden aşağı inmek çok keyifli.Tabii bunda Bridgstone kış lastiklerimin de etkisi mutlaka vardır.
Kış sonunda yeni yaz lastikleri alacağım. Orjinal ölçüler 225/55R 17. Bunların yerine 215/60R 17 almayı düşünüyorum. Dönüşüm tablosunda %1.5'luk bir fark yaratacağı için değiştirilmesinde sakınca olmayacak gibi görünüyor. Bu ölçüdeki lastikler tabanı 10mm dar olmasına rağmen hem daha ucuz, hem de yanağı daha kalın olduğu için konfora olumlu etkisi olur diye düşünüyorum.
Aracın 7JX17 olan jant ölçülerine bu lastikler uyum sorunu yaratır mı acaba? Bilgisi olan arkadaşımız yardımcı olabilir mi lütfen

Etiketler
Ynt: TD4 için lastik dönüşümü

çok ufak bir değişim bu arabada herhangi bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum bir yere sürtmüyorsa tam turda.

Tempus sürtecek bir değişim değil çünkü zaten sadece 1cm kalınlaştıracak yanağı. Burada amacım daha çok fiyat avantajından ve lastik çeşitliliğinden faydalanmak. Çünkü 225/55R 17 lastik üreten firma çok az piyasada. Dolayısıyla hem seçenek az, hem fiyat pahalı. Ama 215/60R 17 bol bulunan bir ölçü ve fiyatları da cazip. Ama jantlara uyum sorunu yaratır mı, onu bilemiyorum.

0 533 268 94 64

Continental ve Cooper vede Super Swamper bayisi arkadaşımız Erkan Baydemir. Arayıp telefonu benden aldığını söylersen sana uzun uzun anlatır bir sıkıntı varsa. Yoksada yok der. Güvenebilirsin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.