tavsiye cj5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gizliii Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,569

gizliii

Yeni Üye
merhaba;
linkte ki ilanların sahibi aramızda mı bilmiyorum fakat cj5 almak istiyorum. Biliyorum ki detaylı bir araştırma yapmam , çok şey öğrenmem gerekir, fakat buna aracı sahiplendikten sonra devam etmek istiyorum. Sorum şu kadın olduğum için ilgilenmedim bu konularla bugüne kadar, bu sebeple parçalar vs. hakkında tecrübem bilgim yok, bu konuda sanayiden bir ustayı yanımda götürsem faydası olur mu, bu araçların bana büyük problemler çıkarmayacağını ancak bilen biriyle gidersem anlarım sanıyorum. Bir de İzmirde aracını satan bir arkadaş var mı aramızda?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-sorunsuz-1978-cj-5-106500129/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-nostalji-tutkunlarina-acil-satilik-107720361/detay

Etiketler
Ynt: tavsiye cj5

Merhaba,herseyden once araci piknik,yayla,gezi icin mi,hafif offroad ile karisik bu saydiklarim icin mi, yoksa offroad icin mi kullanacaksiniz? Ikinci arac mi olacak,gunluk de kullanilacak arac mi olacak?Bunlara bir karar vermeniz gerekiyor.Sonrasinda sizin icin aracta olmazsa olmaz neler gereklidir?Power direksiyon, klima, dizel,benzinli,ekonomi,vergi vs. liste uzar gider.Bu konularda biraz arastirma yapip yada yaptiysaniz burada aciklayip tavsiyeleri ondan sonra almanizda yarar var.Yok ben hepsini gectim,illaki CJ ye niyetlendim diyorsaniz yine de bir iki kriteri ortaya cikarin,daha dogru tespitlerle yardimci olunur. Bir de butce ve alindiktan sonra yapilmasi gerekenler veya muhtemel arizalara karsi hazirlikli olunmasi gereken yedek akceler konusunu da hesap etmek lazim.Hastalik bulastiysa bu yoldan donus cok zor oluyor.Hayirlisi olsun.

selam tekrar, evet biraz açmalıyım niyetimi, şehirde kullanırım fakat offroad olarak işimi görmeli, lpg veya dizel tercihim yakıt olarak, klima mutlaka, yoksa bile ekletmeyi düşünüyorum. Bugüne kadar hidrolik kullandım o yüzden tercihim bu yönde. Zaten linkte ki ilanları da inceleme sebeplerimden. Gerçekten CJye niyetlendim, sıfırdan toplama gibi bir bütçe ve zaman ayıramam, fakat maksadını aşan fiyatlara da bulaşmak istemiyorum. Kabin mi yoksa tente mi konusunda kararsızım, tentenin sıkıntılarını biliyorum fakat tentesiz kullanım özgürlüğünü de kabinde yaşayamayacağım. 4 kişi alabilirse araç benim için iyi, fakat kamp yapan da bir insanım bu sebeple cj5in yeterli olmadığını da biliyorum, yine de gözüm onda. 15.000 i aşamam tabi bütçe olarak. Çevremde konu hakkında bilgili tecrübeli biri yok bu sebeple benim acemiliğime kalacak biraz iş.
İzmirde oto sanayi aradığımı bulmama yardımcı olur mu yoksa muğlaya doğru inmeye başlasam mı...

Sanayiler arac bulma konusunda ikincil durumdadir.Oncelikle internet ve tanidiklar araciligiyla yogunlastiginiz araci aramayi surdurmeniz gerekir.Sanayi size sonraki asamada,tamir,bakim ve yedek parcada yardimci olur.Eger iyi ve guvendiginiz bir servis varsa,onun tavsiye edecegi,bakimindan anlayacagi araci almaniz lehinizedir.Ikinci elde arac almak gercekten cok zordur.Garantisi yoktur,eskidir,saglam denir bir hafta sonra ariza cikarir vs vs.Karariniz CJ den yana olduguna gore linklerdeki siteyi,bu ve benzeri forum sitelerini,ikinci el arac alim satimi yapan tanidiklari,otomobil bayilerini ve tabii ki sanayi sitelerindeki bildik usta veya servisleri takip edin.Kafaniza yatan,tavsiye edilen araci aldiktan sonra dahi ona her an masraf yapabileceginizi dusunerek alisverisinizi yapin.Eger Mugla,Aydin taraflarinda tanidiklariniz varsa o bolgelerede bakmanizda fayda vardir.Araci almadan yapilacak masraflara arama maliyeti olarak bu seyahatleri de eklemeniz gerekecektir.Hayirlisi.

Selamlar
ilk olarak forumdaki cj ile alakalı konuları takip edip cj ler hakkında bilgi edine bilirsiniz.
cj lerde klima yoktur çoğunda hidrolik direksiyon vardır cj sahipleri daha detaylı bilgi verecekdir.
ama cj ikinci arac olarak kullana bilirsiniz temizini bulmakda geçekten zordur

Tek şey söylemek istiyorum; " Akıllı uslu oturun oturduğunuz yerde".
İşe başlamadan belaya bulaştığınız hemen anlaşılıyor.

teşekkürler yanıtlar için, 1978 mor olanı satan arkadaş foruma da yazmış, aklım kaldı, yine de araştırmaya devam ediyorum.
seyit; neden öyle söylediniz?

illa alacağım diyorsanız suna bir bakın bir ara ben bakmıştım gayet güzel di yalnız lpg yok araç istinyede galeride

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-bayraktar-otomotiv-istinye-1977-cj-5-jeep-108518173/detay

evet evet bunu görmüştüm de ne tente ne kabin mevcut, lpgde yok, bunları yapmaya kalksam sizce tahmini kaça patlar?
mor olan hakkında bilginiz yok değil mi karşılaştırma için...

Merhaba,bilgi dağarcığınızı biraz daha genişlettikten sonra araç almaya bakın hemen acele karar vermeyin yanlış yaparsınız.Keyif yapayım derken biranda aracınızdan nefret edersiniz.

gizliii' Alıntı:
teşekkürler yanıtlar için, 1978 mor olanı satan arkadaş foruma da yazmış, aklım kaldı, yine de araştırmaya devam ediyorum.
seyit; neden öyle söylediniz?

Sayın gizliii,
Sonuçta bir jeep üzerinde tercihinizi mutlaka kullanacaksınız,bu size kalmış birşey.Madem bu yola baş koymak istiyorsunuz ve anlaşılan o ki bu araçlar ile ilgili çok fazla ön bilginiz yok,size araştırmalarınızda biraz yardımcı olabilecek,daha başlangıçta çok temel birtakım farklılıkları gözlemlemenize,araştırmanıza,incelemenize yardımcı olacak bazı bilgiler vereyim.
İnsanların ağzında dolaşıp duran şu " CJ" diye tanımladığımız motor kaputu,ön panjur ve ön çamurlukların sergilediği o çok klasik görüntülü bu araçlar ilk bakışta siz belki aradaki farkı göremiyebilirsiniz ama iki ana üretim dönemini kapsar.
1.Willys/Willys - Kaiser dönemi üretilen CJ5 ler ( 1955-1969 yılları arası)
Ülkemizde Tuzla ve kimi zaman üzerindeki motora atfen bazı yörelerde ayrıca Harikan(Hurricane) diye çağrılırlar.
2.Jeep üretim haklarını satın alarak bu modelleri üretmeye başlayan American Motors Corporation tarafından üretilenler (1970-1986)
Bu ikinci grubun da ayrıca ilk dönemini kapsayan 1970-1975 arası olanlar sanırım size pek hitap etmezler.
Naçizane önerim siz önce şu erken dönem( Willys-Kaiser dönemi) CJ 5 ler ile AMC dönemi CJ 5 ler arasındaki çok temel özellikleri anlayabilecek,bakınca görebilecek kadar biraz ders çalışın.Sonra gözünüze kestirebileceğiniz araçları en azından verilen fotoğraflardan o üretim yılına ait orijinal olanlarıyla(internet) kare kare karşılaştırın.
Burada hemen şunu belirteyim; Aman siz siz olun evraklarını çok iyi inceleyin/inceletin.Ali'nin külahının Veli'ye giydirildiği ve ortalıkta satışta olan çok jeep var.Sonra yıkıma uğrayabilirsiniz.1951-1952-1955 model CJ 5 ten geçilmiyor.Bir de tam tersi var yani 1978-1980-1983 Tuzla Jeep lerde az deyil.Bu tuzağa düşmeyin.
Türkiye'de bu jeepler aslında birer aracı yapılarak ortaya çıkan büyük bir modifiye ve makyaj hastalığı var.İşte bunu çok iyi bilen göz açıklar hevesli ama yeteri bilgiye sahip olmayanları kolayca çarpabilecek şekilde abuk subuk araçlara geniş jant,büyük ebat lastik,bazı krom aksesuar vs ile aslında sadece elindeki arabısına işe yarar kısımlarını yedek parça olarak kullanmak için ve bu parçaların çıkma parça değeri kadar bir paraya alacakları arçları böylesi hevesli insanlara yüksek paralara satıyorlar.Tabi bir çok alıcı cayır cayır yanıyor.
Ben size bireysel olarak hiçbir jeepten söz etmiyorum.Sadece merdivenin başında yanlış bir adım atıp boşluğa düşmeyesiniz diye bazı genel ip uçları vermeye çalışıyorum.
Siz tüm bunları inceleyip nihayet bir araca yöneldiğinizde güvendiğiniz bir kaportacı,oto boyacısı ve farkı görebilecek gözü alışkın ,bu araçları tanıyan birilerine de son kez bir daha incelettirin.

merhaba, tavsiyelerinize kulak veriyorum, acele etmiyorum şu an dediğiniz gibi, adım adım...
teşekkürler yardımlarınız için :smiley:

gizliii' Alıntı:
evet evet bunu görmüştüm de ne tente ne kabin mevcut, lpgde yok, bunları yapmaya kalksam sizce tahmini kaça patlar?
mor olan hakkında bilginiz yok değil mi karşılaştırma için...

selamlar o mor araç bende burdaki yazınızıda takip ettim şimdi diğer arkadaşın verdiği linkdeki araç 1977 bendeki 1978 farkı benim araç önler disk firendir 1978 den sonra disk fren oldu bu araçlar ayrıca tüplüdür tentesine gelince aslında tentesinde aracın yatması yüsünden güneş altında biraz kasma olmuş çıkarılıp yeniden uğraşılırsa üstündeki tente yeniden kullanabilinir eğer isterseniz telefonda daha iyi ve detaylı konuşabiliriz saygılar....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR