tavsiye 3.7 renegade-4.0 kare kasa?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fazli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,377
F

fazli

Ziyaretçi
herkese merhaba uzun süredir araştırma yapıyorum.bir karar veremedim.93-96 arası 4,0 Cherokee(kare kasa) & 3,7 renegade arasından hangisini tavsiye edersiniz artıları eksileri nelerdir.vergi avantajı var cherokee renegade yuksek renegade 30.000 cıvarında.renegade alırsam hiç masraf yapamam.param kalmıyor ;D.yoksa biraz daha uygun fiyata 4.0 bulsam ona mı masraf yapsam acaba bir yukseltme kiti jant lastik ne kadar tutar.off road ıcın hazırlanmıs olan 4.0 lar var onlardan mı bakmak lazım onu da bilmiyorum.acemiyim ilk 4*4 aracım olacak.çok agır off road yapmayı düsünmüyorum .tavsiyelerinizi bekliyorum

Ynt: tavsiye 3.7 renegade-4.0 kare kasa?

Parça, bakım, vergi gibi etkenlerde kare kasa öne çıkar. Genel olarak kare kasa görüntü olarak da daha hoş karşılanır, ama elbette sizin beğeninize kalmış bu iş. Düz vites 4.0 HO var bende 2 gündür, yakıtı bir kere ölçtüm onda da 2.45 lpg fiyatıyla kilometrede şehiriçi 37 kuruş yakmış oldu. 15lt/100km ediyor. Daha da düşebilir mi bilmiyorum 3.7'de. Ama elbette daha güvenli(airbag vs, yoksa sürüşte bence 4.0 daha güvenlidir), daha genç ve konforlu bir araç istiyorsanız 3.7 alacaksınız.

%70 kare kasa diyorum bende yakıtda sonrun olmayacagını dusunuyorum cunku hafta sonları bınecegım.ıhale satısında var onumozdekı gunler de ınsallah onu alırım.95 model Country.birde bu kare kasalar kac cesıt.3 kapılı olanları var.yurt dısında.motor gucleri farklı oluyor.galıba

91 ve sonrasında High output modelleri var, onlardan almanızı öneririm kare kasa alacaksanız. Hele ki düzünü bulursanız yakıtı da düşünmezsiniz çok fazla. Hızlanması vesaire epey keyifli de bir araba. 91 öncesi olanları 177, 91 sonrası olanları 190-193 beygir arasıdır. 97'de iç ve dış makyaj geçirip daha modern hatlar elde ediyor, artık o da sizin keyfinize kalmış.

tesekkur ederım verdiginiz bilgilerden dolayı.2000 modelleri donanım olarak iyi ama vergi sorunu cıkıyor.insallah şu 95 model country i alırım.yedek parcada sorun yasarmıyım.cunku ıhalelerde kapalı kutu oluyor araclar

Şehrinizi bilmiyorum ancak Ankara vs gibi şehirlerde hiçbir parça ihtiyacının sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bir krom ön panjuru girdiğim her dükkandan bulabildim sanayide en basitinden.En çok 84-96 arası kasanın parçası rahat bulunur. Eğer 97 model ve üstü alacaksanız benim nacizane fikrim baş ağrıtacak elektroniklere sahip olmadığı, her saniyesinde maço bir araç sürüyor hissi devam ettiği için ve "kare kasa" sıfatına uygun içte ve dışta kareli hatlara sahip olmasından dolayı bu araba efsanevi bir araba; 97 yılından sonra bence bundan uzaklaşılıyor. Bunlar benim fikirlerim elbette, hayırlı alışverişler.

Ynt: Tavsiye 3.7 Renegade-4.0 Kare Kasa?

merhaba
konunun üzerinden zaman geçmiş,
birkaç sorum var.
belki başka başlıklar altında tartışılmış olabilir, araştırdım ama görmedim
1- 1992 ile 2001 arasında hangi modeli almak uygundur (bedeli sorun değil)? araç zevk için 2. araç olarak alınacak.
(araç ağır off-road olarak kullanılmayacak, modifikasyon olarak sadece hafif yükseltme ve AT lastik takılacak)
2-genel de araçların çoğunda tüp mevcut. Japon araçlarında yaşanan tüpe bağlı sorunlar bu araçlarda da görülüyor mu?.
3-İzmirde yaşıyorum. bu aracın tamir vs gibi işleriyle ilgilenen güvenilir servis var mı?
teşekkürler..

darkmajesty' Alıntı:
merhaba
konunun üzerinden zaman geçmiş,
birkaç sorum var.
belki başka başlıklar altında tartışılmış olabilir, araştırdım ama görmedim
1- 1992 ile 2001 arasında hangi modeli almak uygundur (bedeli sorun değil)? araç zevk için 2. araç olarak alınacak.
(araç ağır off-road olarak kullanılmayacak, modifikasyon olarak sadece hafif yükseltme ve AT lastik takılacak)
2-genel de araçların çoğunda tüp mevcut. Japon araçlarında yaşanan tüpe bağlı sorunlar bu araçlarda da görülüyor mu?.
3-İzmirde yaşıyorum. bu aracın tamir vs gibi işleriyle ilgilenen güvenilir servis var mı?
teşekkürler..

Üstte yazdıklarımdan sonra neredeyse 1.5 yıl geçti, hala XJ'me keyifle biniyorum, sorularınıza da cevap vereyim :smiley:.

1. Eğer bütçe sorun değilse 97-99 arası almanızı öneririm. 97 öncesine göre daha karışık ve teferruatlı bir elektrik sistemi varken, daha konforlu ve modern görünüşlü olacaktır. Ekstra 10.000 vermeye keyfinize göre değebilir. 00-01 modellerde arasıra 0331 başlı motorlarda çatlama görülüyor kronik olarak.

2. Aracı aldığımda üzerinde 1 aylık Atiker sistem vardı, hala mevcut. O günden beri en ufak bir sorunla karşılaşmadım hala. Önceki aracımda da 6 yıllık prince lpg sistemi olmasına rağmen hiç bir sıkıntı yok denebilirdi.

3. İzmir konusunu malesef bilmiyorum :smiley:.

1- Bende tam tersi ikinci araç ve zevk için alınacaksa 92-96 model hatta 96 model Sport olanını tercih ederim.ABS ve diğer elektriksel donanımlar bana göre gereksiz. 97 sonrasında konfor duygusu var ama daha konforlu kısmına da katılmıyorum arkası yine makaslı yani pek değişen birşeyde yok. Sadece biraz daha modern görünümlü için yoksa klima,direksiyon ayarı gibi donanımlar ikisinde de var ama tercih meselesi tabi.

2-Hayır görülmüyor LPG ile tam uyumlu tesisat düzgün çekildiği zaman hiçbir şekilde dip gazda bile benzinden lpgye atma olmuyor.Dikkat edilmesi gereken nokta bu araçlardan anlayan birisinin tesisatı çekmesi örneğin boruların standarta göre biraz daha büyük olanının tercih edilmesi,regülatörün yeri gibi dikkat edilmesi gereken noktalar var.BRC sıralı sistem benim tavsiye edeceklerimdendir ama Atiker ve Prince taktıranlar da memnun.

3-İlla anlıyan vardır büyükşehir sonuçta. Bu araçlar çok karmaşık değil gözünüzü korkutmasın Amerikan ustaları,Doç tamircileri,arazi araçlarıyla uğraşmış kişiler anlarlar bu araçlardan.

Yapılmış bir araç almanızı tavsiye ederim.Bu sanayiydi,ıvırdı zıvırdı birçok işlerden kurtulursunuz geriye bakımdan bakıma gitmek kalır size ağır offroad yapmadıktan sonra zamanında gerekli parçaları değişmiş XJyi kıramazsınız. Kırılan parçalar da ömrü bitmiş olanlar olur ancak.Sahibinden baktığımda aşağıdaki linteki araç sizin için uygun yükseltme ve diğer kriterler açısından.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cherokee-1996-sport-highoutput-149585326/detay/

hobi amaçlı alınacak toplanacak bozulacak yeniden toplanacaksa XJ çok iyi bir seçim olur. parçası heryerde var ve çok ucuz. bunun yanında herşeyiyle gürültülü ve görece konforsuz bir araba. zaten yıllar öncesinin tasarımı. satış fiyatları ise bence çok saçma derecede yüksek.

KJ liberty ise çok daha konforlu, performanslı, güvenli ve daha az yakıt harcayan bir araba. parçası daha pahalı. ben sürekli kullanıyorum. günlik aracım bu. kolay bozulacak bir araç değil ancak ön aksın sabit aks olmamasından ötürü kaygan ve pütürsüz zeminlerde normal tekerlerle askıda kalınabiliyor. mesela yüksek bir kaldırıma çıkarken, aracın altında ön tabla takılınca ben epey bir eğlenmiştim geçen pazar günü. bence amaca göre satın almak lazım.

Fiyat biraz KJ,WJ ler ile kıyaslanınca pahalı gibi duruyor ama XJlerin fiyatları şu an için pahalı değil bana sorarsanız 30-35 bin TL bu aracın hakkı aslında. Niye bu kanıya vardınız derseniz bu aracın rakibi KJ,WJ gibi diğer Jeepler değil Defender,LandCruiser,Pajero gibi araçlar rakibi. Rakibi olan araçların fiyatları 40-50 bin TL de geziniyor.

Şu an için XJ alınacak en iyi zaman, bu fiyatlar bu kadar düşük durmaz, şu an fiyatlar yerlerde sürünüyor geçtim pahalıyı.( Fiyatın ederinden ucuz olması durumu diğer Jeep modelleri içinde geçerli,nedense Jeepler bu aralar ucuz)

Ben de alana kadar XJ fiyatlarının ederinden yüksek olduğunu düşünüyordum dürüst olmak gerekirse. Ama 1 yıldan kısa sürede ekonomik açıdan kendini her araca karşı amorti edeceğini biliyorum artık. Belki 5.9'lar dışında diyebilirim, ama o da tamamen kişisel hissiyatlarımdan dolayı :smiley:. 2009 model Ford ve 5.2 ZJ ile kanka olduğum ustalar yüzümü unuttu sanayide resmen..

Alacak parası görece yüksek olup düzenli geliri düşük olanlar için bence en uygun Jeep. Ama her şey ihtiyaca bakıyor elbette, konfor ve uzun yol performansı beklenecekse XJ ilk seçim olmamalı. Ama basitliğiyle, neredeyse her türlü bakımı bir haftasonunuzu ayırarak kendiniz yapabileceğiniz müthiş bir hobi aracıdır. Artık XJ'ler modernizmden epey uzak ama ait olduğu dönemi mükemmel temsil eden bir araç haline gelmeye başladı. XJ'lere pahalı demek o yüzden 69 Mustang'lere "o fiyata sıfır mercedes var" demeye benziyor biraz. Sürmeyen için ZJ, XJ, WJ,KJ rakip araçlar gibi gelebilir, ben buna pek katılamıyorum. WJ ZJ'den, ZJ XJ'den daha rafine, daha iyi araçlar. Ama bu onları diğerlerinden daha değerli yapmıyor.

güzel yorum. amacına uygun bir araba Xj. hepsi de bu. süprizi yok. ederi ise bence piyasa tarafından belli olan bir şey. bence etmez demem bunu değiştirmiyor ki bence etmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR