Tavan Havalandırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,152
Ynt: Tavan Havalandırması

seyyah54' Alıntı:
Arkadaşlar pejo boxser araç tavanına cam açtırmak istiyorum.Kullanışlımı değilmi.Nereden yaptırabilrim. Adres verebilirseniz sevinirim.Teşekkürler

Siz tavan havalandırması istiyorsunuz sanırım.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29412.0

Cavid Sezen

Etiketler

Cam ve sac havalandırma arasında kaldım, Acaba cam havalandırma kullanıp altına bir sineklikle beraber bir de stor perde yapmak mümkün olabilir mi? Ya da yandan döşeme altından gelip kayarak kapanan bir perde yapabilir miyim acaba?
Cam olanların altına hem sineklik hem perde uygulayan var mı?
Sac havalandırmanın iki sac cidarı arasında izolasyon malzemesi yok sanırım, Kışın çok soğuk olup içten terleyebilir mi? Belki aynı sorun cam için de mümkün olabilir. İkisini de burada bulup inceledim 50X50 cam 150, 50x40 sac 90 tl burada. (İzmir) Arayana yerini tarif edebilirim.
Kullanan kişiler yanıtlayabilirse sevinirim.

Sac havalandırmada, havalandırmayı yukarı kaldıran mekanizma kolları oldukca ince olduğundan rüzgar havalandırmanın hangi yönünden eserse essin, rahatlıkla içeri gerebiliyor, cam havalandırmaların kaldırma mekanizması kalın ve plastik olduğundan hava sirkülasyonuna engel oluyor, hava sirkülastonu sadece mekanizmanın diğer tarafından sağlanabiliyor...
Sac havalandırma güneş geçirmediği için içerisi ısınmıyor, cam havalandırmada güneş ışınları içeri direkt girdiği için karavanın içi çok ısınıyor..
Sac olanın kırılma ihtimali yok, cam olana yukarı katlardan gece atılabilecek bazı nesneler kırılma riski yaratır..
Sac olan ucuz, cam olan pahalı..
Sac olan şık deyil, cam olan yakışıklı..
Ben parça satışımda iki tipide yıllarca sattım, ama kendi imalettiğim karavanda sac olanını kullandım...
Bence sac olan hava sirkülasyonu bakımından daha işlevsel......

Atilla abinin tesbitleri çok yerinde bende kendi aracımda sac olanını kullandım güvenlik açısındanda sac ön plana çıkıyor,dallar arasından geçişlerde açık olan cama takılan dal rahatlıkla camın korumasız olan köşesini kırabilir ayrıca açık olsada sac olan şemsiye gibi yağmur damlaları eyimli yerde yürüyüp içeri dökülmez oysa cam düz ve damlalar bir kenardan ortaya doğru rahatca yürür ve içeri akabilir.

sayın seyyah54 istanbul ikitelli sanaiide bir firma kendisi üretiyor telefon ile sipariş verebilirsiniz diye biliyorum fiyatlarıda Yücel kardeşimizin verdiği fiyat gibi.

http://www.aystar.com.tr/index.php?module=iletisim

Sac olanı kullandım.
Benım sebeplerım bıraz yaşamıza ve eşimın fobılerıne baglı. Eger camdan bir dal parcası veya bır silüet hareket ediyorsa bana uyku rahat yok (eşim engeller) . yolda giderken ayrı açma formu dururken bir baska form. istenirse dort bir yanlı tam açma. . Eger aracı bırakıp uzaklara gideceksek gonul rahatlıgı (saglamlık. Delıklerde bulunan menteşe ve kilit pimlerı cam olan kapaklarda pilastikten. çakı ıle kesilebiliyor.) Yücel in (yugun) bahsettiği yalıtımsızlık konusunu bazı midibüslerde , süngerlı kumaş kaplayarak çözmüşler . (belki) Ben de kaplayıp bır görmek istiyorum. Atılla bey ın dedigi gibi saglamlık ben de bır Tüy lük . :D ;D
selamlarç

ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Yusuf kardeş sizin verdiğiniz adrese girdim.İkitellide.Fakat montaj hariç 180 ve 250 lira fiat verdiler.İzmirde verilen fiatlardan farklı teşekkür ederim.Aramaya devam edeceğim.

fıyat aldıgım yer mınıbus ve otobus yedek parcası satan bır yer. izmir 3. Sanayii de magirus parcacısı, uygun fıyat ıcın otobus dolmus yedek parcası satan bır yere sorabılırsınız kendı ılınızde.. ,Mehmet abı yalıtımsızlık sorununu sac kullanırsam ıkı cıdar arasına polıuretan kopuk sıkıp tutamak yerlerını kesıp temızleyerek cozmeyı dusunuyorum.

;D sayın seyyah54 perakende satışı yapan dükkanlarında 90 ile 150 lira arasında fiyatları vardı ve alıp takmışdık eğer isterseniz yarın orayı arar size gereken ölçülerin bize olur fiyatını sorarım beni yarın ararsanız size yardımcı olurum.

şimdiden teşekkür ederim.Yarın tekrar arayacağım.Bugün sanayide canım çıktı yoruldum ama değdi.Aracımın tüm kaporta işini hallettim sayılır.Sıra geldi su elektrik işlerine.Yaılıtm yapmadan tavana açabilirmiyim diye acele ediyorum.Yusuf kardeş size zahmet olacak ama şimdiden tekrar teşekkür ederim.

Sayın seyyah54 firma ile görüşdüm (Kenan bey) GCS 0212 6716097 İkitelli Güngören Bağcılar sanai sitesi

40x50 sac 85 lira

40x50 cam 150 lira

40x40 cam 140 lira bu fiyatlardan istediğiniz ürünü telefonla sipariş verip kargo ile teslim alabilirsiniz selamımı söylerseniz size yardımcı olacaklar Fox kameraman Yusuf dersiniz :smiley:

Tanju hocam firmanın numarasını verdim oradan gündüz arayıp sorabilirsiniz kendileri üretici olduğu için size yardımcı olurlar sizin araca 40x40 da olur ben daha önce 30x30 a hiç rastlamadım.

Yusuf benim araçta ortada yuvarlak bir kısım var orda takbilmem için resimdeki kayıtları kesip üsten kanalı doldurmam lazım.Kayıtıda pek kesmek istemiyorum.

100_0710.jpg

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-karavan-karavan-havalandirma-kapagi-67010110/detay/
bu ürün için ne dersiniz

Bugün İzmir 5. sanayii NEVPA karoser ekipmanları isimli bir firmadan 40X50 Sac olanını KDV dahil 88 Liraya aldım.

5. sanayii'de sorduğum Değişik yerlerde fiyatı 110-120 de dediler, Bu nedenle paylaşmak istedim.

Daha önce 3. sanayii'de magirusçu nuri veya benzeri bir isimle tanınan bir yerde 90 Liraya bulmuştum. (3. sanayii'de magirus parçacısı diye sorulabilir.)

Ancak yeni bulduğum bu yerde pek çok farklı işe yarayabilecek değişik aksesuarlar var, Örneğin kabin kilitleri vb işe yarayabilecek pekçok parçalar var.
İhtiyaç duyabilecek arkadaşlar için bilgileri paylaşmak istiyorum,

Nevpa Karoser ekipmanları, 5. sanayii sitesi 414. sokak No:47 Pınarbaşı-İzmir
02324797800

Selamlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR