Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
Herkese selamlar. Biraz kendimden bahsedeyim. 1968 İstanbul doğumluyum. Evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Doğma büyüme Bakırköy’lüyüm. 1992 senesine kadar Bakırköy’de ikamet ettim. Daha sonra işim gereği farklı yerlerde ikamet ettikten sonra 2000 yılında Pendik – Kurtköy tarafından ev alarak buraya yerleştim. 1989 yılında Yıldız Üniversitesi’nden mezun oldum. İnşaat Yüksek Mühendisiyim. 20 yıldır çeşitli inşaat firmalarının çeşitli şantiyelerinde çalıştım. İşim gereği farklı iller ve mekanlar görme fırsatım oldu. (İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Çanakkale, Ankara, Çankırı - Çerkeş, Bilecik, Hatay – İskenderun, Türkmenistan - Aşgabat). En son işim Pendik’te ve evime çok yakın. Ama maalesef yine zaman problemim var. Gezmeyi ve doğada olmayı çok sevdiğim halde yeterince vakit ayıramıyorum. Hafta sonlarını mümkün olduğunca İstanbul yakınlarında ki piknik ve mesire alanlarına giderek değerlendirmeye çalışıyorum. Üniversite yıllarında çadırlı kamplara katılırdım. Daha sonraki yıllarda da tur firmalarının düzenlediği günübirlik trekking turlarına katıldım. 1999 yılına kadar böyle devam etti. Daha sonra işten güçten çocuğun büyümesiyle bu turlardan uzak kaldım. Ta ki Gezenbilir’le tanışana kadar. Gezenbilir sayesinde 3 kere çadırlı, trekkingli kamplara katıldım. Gezenbilir’i de “ucuz bir karavana nasıl sahip olabilirim ya da nasıl yapabilirim” diye internette araştırma yaparken buldum. Bulduğum günden beri hayatım gezenbilir oldu. Forumları genelde sıkıcı bulurdum. Ama Gezenbilir forumu bu konudaki düşüncelerimi değiştirdi. Bu forum bende bağımlılık yapıp vaktimin çoğunu burada geçirmeme sebep oldu. Artık iyimi oldu kötümü oldu bilemem ama ben çok mutluyum. Çok güzel dostluklar kurdum. Seviyeli sohbetler ediyoruz. Bundan sonraki amacım bir karavan alıp, Gezenbilir’in gezilerine karavanımla katılmak.
Hakan Eker