Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RigorMortis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,149

RigorMortis

Yeni Üye
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Yer
istanbul
Merhaba konu başlığında belirttiğim gibi TAMRON AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD MACRO 1:2 lens aldım lakin birkaç soru belirdi bile bende
kullandığım makine Nikon D90 kit lens 18-105 kullanıyorum ve memnunumda
sorun şu ben bu lense alıştım macro olayı nasıl aktif ediliyor diye saçma bir soru soracağım lakin objektif 180 ile 300 mm arasında macro modu aktif hale geliyor macro ya getirdiğimde ise 1:2 oranında büyütmede şu sorun var normalde gördüğüm nesne görümez hale geliyor.
ayı çekeyim dedim netleyemedim bile 18-105 ile küçük ama daha net çekim yapabiliyorum netlemede bir sorun var.
benim ricam bana bu objektifle ilgili bilgi verebilmeniz macro çekim ile özellikle tripod ile kullanacağım kesin.
şimdiden teşekkür ediyorum.
 

Etiketler
Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

Şimdi aynı lensin bende sigma olanı var. Normalde 200-300 aralığında makro bölümü aktif oluyor. Yani makro çekmek istersen o aralıklarda düğmesi çalışıyor. Diğer aralıklarda kilitli oluyor. Açıkçası bu ürünler tele sınıfına giriyor. Makrosu var ama pek makro objektif gibi değil. Daha çok tele objektif diyebiliriz.
 

Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

anladım iyi güzel hoş da dediim gibi düğme veya macroda birtek sorum var oda macro modunda iken daha çok yakınlaşıp netlik sağlaması gerekirken neden daha bulanık ve birşeye benzemiyor ve netlik olarak neden ay'ı 18-105 de daha net çekebiliyorken 70-300 de bu netliği yakalayamıyorum netlik halkası yetmiyor anlayacağın :smiley:
 

Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

Derdini anladım senin :smiley: Belirli bir mesafe olmazsa netleme yapamaz zaten. Muhtemelen netleme mesafesi 1,5-2 metre falan. O uzaklık olmazsa aletin netlemesi yetmez. Tabi sallamaman gerekiyor o mesafede :smiley:
 

Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

Macro modundayken sonsuza netleme yapmaz makinen lensten dolayı aslında lens focus yapamaz belirli bir mesafeden başka. Çünkü macro modundayken optiklerin yeri farklılaşır. register distance değimiz aralık artar ondan dolayı çekemezsin....

Bunun için de portre ve ay falan çekemezsin macro modda iken...
 



Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

mersi teşekkürlerimi iletiyorum ilginiz için sanırım kullanarak algılamak daha doğru oluyormuş söyledikleriniz bir hayli yönlendirdi beni keza 300mm de ve macro modda iken bir obje ile aramda bir hayli mesafe kalması gerekiyor ki buda mantıklı teleobjektif sınıfında yakın macro çekimi beklemek benim için bir hataydı sanırım lakin hala ay konusunda takığım 300mm de normal çekim modunda netleme halkası yetersiz geliyor konum bile bunu etkiliyor enteresan birde 1,5x 2x teleconverter nasıl temi edebilirim nekadar işimi görür yardımcı olurmusunuz 200mm odak uzaklığını 1,5x 450mm odak uzaklığına çekiyormuş diye okudum ne derece doğru ve etkindir.
Bu konudada bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ediyorum . ;)
 

Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

converter bu lenslerde pek bir işe yaramaz zaten alsanız da lens fiyatını bulur rahatlıkla...

fiyatı da geçsek bi defa AF hızı olumsuz etkilenir, optik kalite zaten iyi değil o da düşecektir...Yani converter işini aklınızdan çıkarın derim.

Macro için extension tube'lar var onları alıp kullanabilirsiniz. Arka optik ile sensör arasındaki mesafeyi artırıp daha yakından netleme yapmayı sağlıyor... Kenko uzatma tüpleri falan var onlara bakabilirsiniz.


burada bir kaç ürün var ama alırken Auto Focus çalışsın Mf ile falan uğraşmayın...
http://urun.gittigidiyor.com/Kenko-uzatma-tupu-Canon-icin-EF-EFS_W0QQidZZ17674705
 


Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

slm elinizdeki tamron objektif çok keskin bir objektif değil eğer bir 1,5-2 gibi bir teleconverter ile kullanırsanız hem keskinlikten ödün vereceksiniz hemde diyaframdan bu yüzdende açık diyaframa ihtiyacınız olacak taleconverter ile çok keskin objektif ler ile güzel sonuçlar alabilirsiniz sonuçda bir cam obje giriyor araya saygılar
 

Ynt: Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2

scotoma bilgilerin için teşekkür ediyorum. amatör olarak başladığımız bu yolda bilgi edinmek benim için çok iyi ekipman olarak şuanda da işsiz olduğumu göze alırsam bir hayli kısıtlı imkana sahibim ve mevcut olanın en ucuzunu ama idare edecek derecede iyi olanını almaya çalışıyorum. ileride adımlarımızı uzatırız inşallah diyede umut ediyorum :smiley: sağolun tekrardan ;)
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Mesajlar
1,524,921
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst