Ben size bir örnek vereyim.
Bu konu (
Diagnostic Cihazlar ) başlığı altında obd cihazının okuduğu verilerin nasıl yorumlanacağına dair 1-2 video linki verdim, seğreden arkadaşlar hemen yarım saat içinde bu işi sanayideki ustalardan daha iyi öğrendiklerine kanaat getirdiler.
Şimdi düşünün bakalım bu adamlar bu muhabbetleri görmüyorlar mı, görünce gülmekten yerlere yatmıyorlar mı
Yok, hic merak etmeyin, gulmuyorlar....
Cunki ne olup bittigini anlamiyorlar bile...
Biri bana bisey demis ama iyi mi demis kotumu demis anlamadim diyip bilgisayari kapatip
isine bakiyor
isine bakiyor çünki bu tür şeylere vakit ayıramaz, vakit nakittir, sözkonusu olan nakit ise onlar icin bilgi v.s. teferruattir
Maalesef benim söylediğim türde usta çok, sizin eklediğiniz videoda ki adamın (mayk heralde adı, baska videolarında söylüyor) "idiot" dediği tipler yani...
Ben bu tür idiot larla iş yapmıyorum, bitanesi var, akadaş olduk artık, söyledim suratına, ben sana aracımı yaptırmam, yaparsanda sadece benim dedigimi yapacaksin. Kabul etmiyorsan gorusmeyelim dedim, anlastik... Bu sartlarda dostlugumuz devam ediyor...
O bu videoyu seyredip bir çoğundan daha iyimi biliyorum bu işi, Evet, elime anahtar onlar kadar sök tak ta başarılı olamayabilirim ama...
Evet, bazı konularda, bazı durumlarda BU İŞİ DAHA İYİ BİLİYORUM...
O videodaki örnekten yola çıkarsak...
Po171 arıza kodu alındığında diagnoz cihazının verdigi stft ve ltft egrileri incelenip, yorumlanıp arızaya ulaşılmalı...
Ama videodaki mekanikerin idiot dediği tipler arıza kodunun yanındaki cümlede bir kelime o2 sensörü var diye, o2 sensörünü değistiriyor ve sorun cozulmeyinecede parcacidan aldigi sensoru iade edemeyecegi iciin turlu dansozluklerle gereksiz degistirdigi sensorun parasini musteriye iteliyor... Burada idiotluk yapmiyor, cünki onun için para bir çok değerin üstündedir. Idiotluk yapmiyor çakallık yapıyor. Bunun yiyen müştei idiot tur...
Eger ben bu arıza kodunun yorumlanmasını öğrenebildiysem, bir boş beleş çakaldan daha iyi biiliyormuyum bu işi, EVET BEN DAHA İYİ BİLİYORUM....
Esas konumuz ustaNın kabalığına...
Amerikayı birdaha keşfetmenin anlamı yok, durum şudur...
Tanığınız usta yapılacak işe ederinden 1 1.5 katı fazla fiyat çekip, güveninizi kötüye kullanıp sizi kazıklamaya çalışmış...
Olay bağdattan dönmüş, siz başka yerde eder rakamda yaptırmışsınız işi, uyanmışsınız...
Oda sizi kazıklamaya çalıştığını sizin farkettiğinizi düşünerek utanmış...
Ama yaptığı TERBİYESİZLİĞİ telefi edeceğine yağ gibi üstte kalmaya çalışmış...
Artık bundan sonra size iteleyemeyeceğini anladığı içinde sizinle işi yok artık, sizin tabirinizle kovalamış...
Bir daha kapısının önünden dahi geçmeyin derim ben...
Galiba orayı tanıyorum, bunları ögrenirse buraya yazdığımı bana sarmadan önce kendi yediği halta baksın...
GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi