Tahoe Almak İyi Fikir mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratkorkmaz54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,277

muratkorkmaz54

OĞLUM---AV---DOĞAAA
Yer
sakarya
hem konfor olarak hemde arazi performansı olarak iyi fikirmi tahoe buna pek karar veremiyorum kullanan arkadaşlar artıları eksileri hakkında detaylı bilgi verebilirlerse çok sevinirim

Etiketler
Ynt: Tahoe Almak İyi Fikir mi ?

Boyutları (büyük) nedeni ile araziye uygun olmadığını düşünüyorum. Tabii "arazi" kelimesi ile ne anlatmak istediğine bağlı.

ben bir türlü karar veremiyorum hangi aracı alayım diye çok cüsseli büyük araçlardan hoşlanırım bana güven verecek araçlardan sanırım tahoe ler hertürlü araziye uygun araç değil. küçük araç olarak cj alayım diyorum onlarda hiç güven vermiyor. tahoe lerin arazi performanslarını öğrenip ona göre bir karar verecem tabi tahoenin artıları eksilerinide öğrenmem lazım

öncelikle aracı yanlız arazidemi kullanılacak yoksa hem araziye gireyim hem şehir içindede keyifle kullanayım diyorsunuz ve nekadar bir bütçe ayırabilirsiniz

30 bin ytl ayırabilirim. araziye girmek hemde şehir içinde kullanmak için almak istiyorum bazende çokmu acaba diye düşünüyorum bu fiyatlarda sağlam arazi için hazırlanmış bir tahoe alabilirmiyim yada kendim aksesuar ekletsem kaça mal olur bana

Hem "arazi"?... Hem "aksesuar"?... Hiç bir araçta aksesuarın arazi performansına olumlu bir etkisi olmaz.

Arazi kelimesinden anlatmak istediğin; dağ, bayır, çamur, kar, taş, kanal, dere geçişi gibi ekstrem şartlar mı?
Yoksa stabilize veya toprak yollarda dolaşmak mı?

valla abicim ben sakaryalıyım arazilerimiz bol kar dağ bayır çamur bunlar bol ben heryerde gezmek isterim buna göre uyarmı bu araçlar. seninde başını ağrıtıyorum kusura bakma

1yıldır kendisini bu konuyu araştırmaya adamış ;D hatta tez hazırlayacak seviyeye gelmiş :eek: :eek: biri olarak hem arazide hemde şehirde kullanmak üzere araç almak istiyosan thoe yerine jeep xj tavsiye ederim helede 30 lira bütçen varsa.nerdeyse thoenun rahatlığını verir ve daha az kırılır thoe bir dev ağır araziye girmesi için ağır modifiye ister derim.vitara,pajero ve defender de iyi alternatifler bunların içindede şehir kullanımına xj kadar olmasada vitara uygun yani 1.xj 2.vitara 3.pajero 4.defender....şayet sadece arazide kullanıcam deseydin cj yada defender derdim ikiside safkan arazi araçları ve parça sorunları yok.

herkese çok teşekürler çok yardımcı oluyosunuz bakalım birine karar verecem. iyi araştırıp sonra almayı planlıyorumki sonra tühhh demeyeyim sizlerinde yardımlarıyla bir canavar bulacam elbet

Aşağıda linkini verdiğim "Garaj" bölümümüzdeki araçları incelemek te sana fikir verebilir...

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=245.0

http://www.sahibinden.com/arazi_canavari_sirali_sistem_lpg_li_boya_yok_hatasizWQQaXQQ9537935WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/on_winc_arazi_lastikleri_yukseltme_kiti_v8_vogueWQQaXQQ8440875WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/kisa_bir_aradan_sonra_WQQaXQQ8425975WQQpXQQdisplayitem

ben bunlar gibi bir araç bakıyorum benim isteklerime cevap verirlermi acaba bunların dışında bana cj lerden yada tavsiyenize uyan bir araç gönderebilirmisiniz

thoe nasıl güzel duruyo karda kırmızı kırmızı ama ben xj derim sana r.rover da güzel serkan duranda var kullanmıştım kullanması çok keyifli bir araç hatta bu ilandaki aracıda serkanın r.r yi toplayan oktay topladı aynısı serkanın araç şimdi istirahatgahında yatıyo gerçi serkan daha araba kullanmayı öğrenmediği için yatıyo ;D arazide yığılmış çokta thoe gördüm ama enteresandır hiç bırak arazide kırılmayı arıza yapıp sonradan devam eden xj bile görmedim hep iyilerine denk geldim heralde yüksel ve mustafa abiden xj ile ilgili geniş bilgi alırsın ilandaki xj de fena değil gibi 27tl ye biter gibi sanki.

Murat Bey, Tahoe gibi araçlar Amerikan insanının "büyüklük" "güç sahibi olma" gibi dürtülerini okşayabilen bir araç olması için üretilmiş gibi geliyor bana. Ben bir sinemacı olarak Hollywood Polisiye-Aksiyon filmlerinin daimi yardımcı aktörleri olmasının ilk sebeplerinden biri olarak saymaktayım bu durumu. :smiley:

Buyrun bir örnek;
http://www.sahibinden.com/temiz_bakimliWQQaXQQ7054427WQQpXQQdisplayitem

Şehir içinde kocaman bir Tahoe'yu sürmek ister istemez bu tür dürtülerinizi ateşleyecektir fakat yakıt tüketimi (LPG takılabilse bile), yedek parça tedariği, şehir içi hareket alanının darlığı gibi problemler sizi bir zaman sonra bu araçtan bezdirebilir. Bu "Kocaoğlan"ın bir de arazi koşullarında kullanımı var tabi! Daha sonra satışında da kimi sorunlarla bu saydıklarım yüzünden karşılaşabilirsiniz diye düşünmekteyim.
Bu aracın yerine 2000 yılı altndakiı bir Discovery hem gerekli modifikasyonlar yapıldığı taktirde sizi arazide yalnız bırakmayacak hem de şehir içinde istediğiniz konforu size yaşatacaktır. (bu konuda benden daha deneyimli insanlar var, yanlışım olursa inanıyorum ki düzeltirler..)

Buyrun bir başka örnek;
http://www.sahibinden.com/acill_acilll_acillllWQQaXQQ10493636WQQpXQQdisplayitem

Saygılar..

Yalnız, yanlış anlaşılmasın; ben ne Tahoe'yu ne de Discovery'i kullanmış biriyim.. Forum sayfalarında gezinirken tecrübeli üyelerin yorumlarından nacizhane çıkarımlar yaptım..

Amacım yalnızca yardımcı olmak; yanıltıcı olmak değil. Bilgilerinize..

Saygılarımla..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR