Suzuki'de Telsiz Uygulamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,797
Ynt: Suzuki'de Telsiz Uygulamaları

Bu araçların yakıt tüketimi nasıl 100 km ne yakar bakımı yedek parçası kolay bulunuyormu fiyat yönünden nasıl yedek parçaları vergileri nekadar

Etiketler

Merhaba kuzey 61
Konunun yeri burası değil ama size fikir için kısa bir bilgi vereyim.
Aracım 1993 model 3kapı 1600 motor japon üretimi JLX .Aracın vergisi yıllık 78 lira.araçta ruhsat işli LPG var.Aracı aldığımdan beri hiç bakıma sokmamıştım.2.5 ay içinde 4500 km yaptıktan sonra bakıma götürmeye karar verdim.Eski sahibinde servis kaydı yoktu.Yağı,suyu tuzu ne zaman değiştiği belli değildi.Geçtiğimiz cumartesi bakıma götürdürm.Yağ filtresi ve motor yağı ,hava filtresi ,LPG filtresi, ön fren kampanaları, bujileri değişti ve alt takım kontrole girdi.Sonuç olarak alt takım sağlam,motor sorunsuz ve işçilik dahil toplam 175 lira para ödedim bakımdan çıktım.Yedek parça derdi yok şimdilik İzmirde aradığım şeyleri bulabiliyorum ama sizin ilinizde nasıl olur bilmem.LPG ile uzun yolda km de 18.5 kuruş yaktığını ve şehir içinde 22-25 kuruşa kadar çıkan tüketim olduğunu tespit ettim.Bakıma vermeden önce LpG uzun yolda 20-22 kuruşa çıkmıştı ve şehir içi çok artmıştı.Fakat bakımdan sonra buji değişimii, hava filtresi ve LPG filtresi değişimi ile LPG ayarı yaptırdıktan sonra ölçmeye fırsat bulamadım.Ama araçtan anladığım kadarıyla bu değerler düşecek çünkü araçta rahatlama meydana geldi.LPG ayarsızdı belli ediyordu.Ölçme yaparsam buradan yazarım.Suzuki vitara alamayı düşünüyorsanız bu sitede çok bilgi var.Ben vitarayı aldıktan sonra başka araç kullanamaz oldum.Hastalık gibi birşey. İşe hergün vitarayla gidip geliyorum. Kullanması bu kadar zevkli bir araç görmedim. Haa konforlu mu dersen konforlu olmayabilir ama inan ben başka araç konforunu aramıyorum şu an.Eğer vitara alıp eksiklerini tamamlarsan araç lüks araçlardan daha konforlu olur.Miisal benim sağ cam krikosu değişmesi gerekiyor hala yaptırmadım.kapı fitilleri değişmeli değiştirmedim.Koltuklara kılıf yaptırmak istiyorum yaptırmadım.Döşemeleri değiştirmek istiyorum değiştirmedim ama inan hala lüks arabanın veremeyeceği zevki veriyor.Bu da herşeye değer. ;)

Böyle bir vitaranın fiyatı nekadardır acaba bir fikri olan varmı ? ???

123.jpg

Türker Bey merhaba, telsiz montajı güzel olmuş fakat direk güneş ışığından korumak gerekli cihazı :smiley:

Dikilinin neresindensiniz? Ben Dikili'nin hastasıyım.Hafta sonları her fırsatta İstanbul'dan oralara kaçarım. Kazdağından,Aliağaya kadar olan kıyı şeridi mükemmel bir bölge... :eek:

Merhaba Kaan..Dikilide (Kabakumaltı) grup kent sitesi ile çağlayan sitesi arasında Aykent diye bir site var. Yazın hemen hemen her hafta sonu gidiyoruz. Ailem yaz boyunca orada hatta daha oradalar dönmediler :D Yazın yolunuz düşerse beklerim. Bu arada araçlarımız İKİZ gibi :D Çok şık ve temiz görünüyor aracınız. kazasız belasız Güle güle kullanın..

Teşekkür ederim. Türker Bey...
Geçen haftasonu Dikilideydim. İnsan oralardan dönmek istemiyor. Okullar tatile girer girmez, çoluk-çocuk tatil bitimine kadar Salihleraltına gidiyor. Ben çalıştığımdan dolayı haftasonuna talim...Evet, araçlarımız ikiz...Yalnız benimki sade, öncelikle şu jant-lastikten başlamak istiyorum ama hala karar veremedim. Yok 15 olsun,yok 16 derken,tam karar veriyorum, yükseltme gerek diyorlar. Yükseltme istemediğim için orjinal ebat arıyorum, yok diyorlar. İkinci el desen sıfır fiyatlardan yüksek istiyorlar. Bu işten sıkılınca bıraktım dağınık kalsın :D

KAAAN' Alıntı:
Teşekkür ederim. Türker Bey...
Geçen haftasonu Dikilideydim. İnsan oralardan dönmek istemiyor. Okullar tatile girer girmez, çoluk-çocuk tatil bitimine kadar Salihleraltına gidiyor. Ben çalıştığımdan dolayı haftasonuna talim...Evet, araçlarımız ikiz...Yalnız benimki sade, öncelikle şu jant-lastikten başlamak istiyorum ama hala karar veremedim. Yok 15 olsun,yok 16 derken,tam karar veriyorum, yükseltme gerek diyorlar. Yükseltme istemediğim için orjinal ebat arıyorum, yok diyorlar. İkinci el desen sıfır fiyatlardan yüksek istiyorlar. Bu işten sıkılınca bıraktım dağınık kalsın :D

Turker selamlar

Ufak bir not : Anten kablosu fazla kivrilmis konnektorun ne oldugunu tam olarak goremedim resimlerden ama araya bir isil makaron ilave edip mekanik olarak konnektor ek yerini guclendirirsen cok daha iyi olur gibi geliyor bana. Cunku resimdeki hali ile kullanmaya devam edersen yarin oburgun kisa devre yapacak gibi duruyor.

Ikinci olarak

Bu kadar zamandir forumlardayim dilimizde tuy bitti anten topraklamasi diye ilk defa birisi bunu montaj yaparken uygulamis ve burada dile getirmis onun icin de ayrica tesekkur ederim.

Ucuncu ve son madde ;D

Grondelayi tavana aldigin zaman standart toprak kablosu ile aracin sasisinin iyi oldugu bir yere baglarsan gene is gorur. Hocanin dedigini yap yaptigini yapma ben hala benim Kenwood ile Midlandin antenlerini topraklayacagim. Kablolara yuksukler takili hazir bagajta duruyor 5 aydir. ;D

Merhaba S40euro..yazınızı neredeyse 1 ay gibi geç farkettim :D . Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Aracımda telsizi sürekli kullanıyorum çünkü işe gidip gelirken telsizim açık oluyor ve İzmir de 3-5 istasyon akşam FM21 de oluyor. Sürekli görüşüyoruz. Ayda 1 kere yaptığım araç içini temizlerken telsizi yerinden söküyorum. Anten kablosunu her seferinde kontrol ediyorum. Kısa devre ve TOPRAKLAMA çok önemli. President 6 bant cihazımı çok sevdiğim için başına bişey gelmesin diye ayda 1 kere bağlantıları kontrol ediyorum. Anteni tavana aldım ve topraklamasınıda yapıp çalıştırdım fakat anten inanılmaz uzun oldu.zaten boyu normalden uzundu İyice uzun oldu. o yüzden stepne demirine montajladım.
Bu arada Gökhan Bey size de bilgilerin faydalı olması dileğimle..

HOCANIN DEDİĞİNİ YAP ( hoca nerede )

Telsiz için Köşe KONNEKTÖRLER VAR
yani kablo soldan veya sağdan geliyor
-->>>
+
+
() oluyor böylece kablo kırılmıyor hatta

yanlışlık şurada telsiz e çok iyi iki adet MIKNATIS Yapıştır ( DUAL BAND ) YAESU FTM 10 R Gibi
araç isterse amuda kalksın veya 3 parende atıp , dikilsin sonrada...
fark etmez...nasıl olsa yerinde sadece telsiz kalır.

Telsizin arkasına PL259 erkek ve kısa kablo ->BNC dişi -> gelen kabloya BNC erkek tak
bir döndür ÇIKAR , bir döndür TAK
hatta 12VDC yi kızaklı yap...

CEM anladınmı canım...!!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR