Suzukiciler Buluşmasına Etap Arama Amaçlı Off-Road Keşif Gezisi (14 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,588
Ynt: Suzukiciler Buluşmasına Etap Arama Amaçlı Off-Road Keşif Gezisi (14 Aralık 2008)

Fotoraf0657.png

yaklaşık 50 mt dik ve kaygan , bazen yanlayarak, bazen kayarak indiğimiz rampanın sonunda değerlendirme yapmak için arçlarımızdan indik "bu bölümü büyük suzuki buluşmasında rota kapsamına alsak mı" diye. Karar: olumsuz !

Fotoraf0658.png

Fotoraf0659.png

tüm standardına ve mütevaziliğine karşın bir kere dahi "yeter ama yaw suyunu çıkarttın bu off rod işinin " demeden ilerleyen benim <aleaddin> (adını plakasındaki A ve E harflerinden alıyor)

Fotoraf0660.png

olumsuz raporu verdiğimiz yokuşun dibindeki kısa değerlendirmeden sonra önde hakan ardında ve ve akkada levent ilerlemeye devam ederken hakan dörtlülerini yaktı ve son gibi bir işaret yaptı.Yanına gittiğimizde yolun bu sefer gerçekten off olduğunu gördük. (bkz. hakanın resimleri). Geçecek başka bir yer olmadığından iki seçenek vardı. (en azından benim için) ya o kayarak indiğimiz yokuşu ne yapıp edip çıkacaktım yada arabayı kapatıp ilk bahar yaza doğru gelip tekrar alacaktım.İlk önce vinci kullanılabilir hale getirebilmek için hakan çıktı. Sorunsuz tek seferde rampanın sonu geldi.

Fotoraf0661.png

Etiketler
Ynt: Suzukiciler Buluşmasına Etap Arama Amaçlı Off-Road Keşif Gezisi (14 Aralık 2008)

devamı
Fotoraf0662.png

bu bölümde benim ve Leventin çıkışına dair foto bende yok ama tüm endişeme ve competuslara karşın 4L ve L vitesi ile (otomatik) 3000-4000 devir arası tutunmayı yitirmeden rampanın sonunu getirdim. Sanırım buna ençok hakanın vitara sevinmiştir ! Levent de rampayı tamamlayınca altı çamurlanan arçlarımızı çamurdan arındırıp kumlama yapalım altı temizlensin diye rotamızı sahile çevirdik

Fotoraf0663.png

Fotoraf0664.png

Fotoraf0665.png

Fotoraf0666.png

Fotoraf0672.png

Fotoraf0673.png

Fotoraf0674.png

Fotoraf0675.png

Fotoraf0676.png

self servis bedava alt yıkama (otoparktaki su birikintilerine hızla gir yüksek basınçlı yıkama)

Fotoraf0677.png

Fotoraf0678.png

bendeki fotolar bu kadar aslında bir kaç foto daha vardı. (ya da arkadaşlar fotoğraf çekiyor gibi yapmıştı video lar vardı ... ama demekki yüksek suzuki menfaatleri öne çıktığından yayına verilmedi ... " Hakan yahu ! şu range rover'ı bir kaşık suda çekip çıkardığımız fotoğrafları da mı yayınlamasaydık acaba ? hani etik açıdan dedim ! " ;D ;D ;D

Hakan hani senin "Suzuki'ciler Kaç Kişiyiz" başlığından "esinlenip :D" Mitsubishi için aynı başlığı açmıştım ya. İşte şimdi de Mitsubishi aracı olanlarla bir organizasyon planlamak lazım bu durumda ;D

Şaka şaka (şaka dedik ama fena fikir de değil yani ;) )

Yapacağınız büyük gezinin keyifli ve başarılı olmasını dilerim...

Selamlar :smiley:

Tşk, ederim...Mitsubishi için fikir güzel bence neden olmasın derim :smiley: ?

4 L' Alıntı:
bendeki fotolar bu kadar aslında bir kaç foto daha vardı. (ya da arkadaşlar fotoğraf çekiyor gibi yapmıştı video lar vardı ... ama demekki yüksek suzuki menfaatleri öne çıktığından yayına verilmedi ... " Hakan yahu ! şu range rover'ı bir kaşık suda çekip çıkardığımız fotoğrafları da mı yayınlamasaydık acaba ? hani etik açıdan dedim ! " ;D ;D ;D
Birazdan videoları photobucket'e atıcam :smiley: o yengeç vari çıkışların çok keyifliydi..Gerçi kontra ve gazlama hareketlerin, araç kontrolün çok iyiydi, takdir ettik ve keyifle izledik. Telsizde Levent ile konuşup, iniş ve çıkışların hk, gelecek standart araçlara uygunluk konularında sürekli fikir teatisinde bulunduk.

Land konusunda ise gülmeyelim :smiley: hepinizin başına gelebilir ;D geldide hatta, ancak standart asfalt lastik ile (A/T bile degil) çalışmayan vinç ile, hepsini geçtim bir ubolt kilit, 3 mt halat bile olmadan 2,5 Ton(tahmini) araç ile oralara girmek büyük cesaret. Ancak arkadaş bizi görünce çok sevindi o kesin, hiç tanımadığımız birini biran bile sorgulamadan gidip kurtarmaya çalışmak ekip olarak yardım etmek bence bu işin ruhunda var.

Bu kurtarma sonrasında gezenbilir sitemizi tanıtıp kendisine bir adet sticker hediye edip olay yerinden ayrıldık.

Eve gelince ve hatırladıkça güldüğüm bir konu var, hani ilk çayır alanından hareket edince tatlı bir rampa vardı çamur deryası bir geçiş vardı altında , orda sana sordum ya " ben hiç yanlamadan kaymadan geçtim senin araba niye o donanıma rağmen dans ediyor " diye, verdiğin cevap güzeldi : " ben iki çekerde gidiyorumda ondan. (ben o sırada 4 L ile çamuru geçiyordum.)

Parkurların %95 bölümünde 2 çeker gittim. Birkaç yerde 4 çekerde gittim. Levet bir ara 4 çekere geçişler ücretsiz diye hatırlatınca, madem öyle ... ;D ;D ;D

Suzuki buluşması için tarih anketinide buradan duyurmuş olalım, Tıklayalım tarihi hepimize uyacak bir gün ortak karar ile belirleyelim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21502.0

Güzel gezi olmuş.
Planlanan etkinliğe diğer illerden katılım ne derecede olacak acaba? Bir de onun için oylama yapsana Hakan hocam.
Keyifli ve güzel bir paylaşım olacağını düşündüğüm bu etkinliğe, kendi adıma katılmayı çok isterim ancak malum yol gözümde büyüyor.

hakan aslında şimdi bir katılımcı listesi oluştursak ( NİCK-İSİM-İL formatında ) az çok bir şeyler şekillenir. Kaç kişi oluruz gideceğimiz yerler yol park alanları B planı falan gibi....Ayrıca şenol hocam sizi de aramızda görmeyi tanışabilmeyi isteriz.

Allahım bu ne biçim bir hastalıktırki ilerledikçe acı yerine zevk alınan. :smiley:

4 L' Alıntı:
hakan aslında şimdi bir katılımcı listesi oluştursak ( NİCK-İSİM-İL formatında ) az çok bir şeyler şekillenir. Kaç kişi oluruz gideceğimiz yerler yol park alanları B planı falan gibi....Ayrıca şenol hocam sizi de aramızda görmeyi tanışabilmeyi isteriz.
Önce tarihi belirleyelim, belirsiz bir tarihe kalıtılmcı listesi biraz havada kalır gibi, yer zaman ve tarih ilan edilerek bir katılımcı listesi oluşturacaz tabiki, bu arada tarihi hep beraber belirleyelim çogunlugun istediği ve uygun oldugu tarih olsun istedim, ortak karar almak daha hoş olacaktır. Katılımcı listesinide haftaya açar doldurmaya başlarız. ;) nedersiniz.

evet önce tarih tabii ki ... haydi oylamaya buyrun suzukiciler, her şey demokratik şeffaf, interaktif
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21502.0

ÜÇ GÜZEL İŞ BAŞINDA
tek kelimeyle harika çok güzel bir gezi olmuş.. resimlerinhepsi sanki bir sanat şaheseri(en azından benim için öyle) en büyük hayalim olan long wagon vitara nın üçü bir arada görmek çok güzel bir duygu allah inşallah bize de nasip eder bir vitara (özellikle hakanınkinden-kırmızı)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR