Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sıozen61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,717

sıozen61

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
0
Yer
Trabzon -Faroz
Öncelikli olarak tüm suzuki severlere verdikleri bilgiler için tşk ederim beni de bu merete alıştırdınız:smiley:

benim sorunum bir türlü istediğim vitara 5k bulamıyorum(otomatik vites). İkilemde kaldım 1994-1998 kaslardaki sağlamlık ile 1998-2001 kasalardaki güç çünkü
şimdilik E-6 işe giderken kullansamda sonum dağ bayır ZİGANA olacak gibi:smiley: yaş daha 27 çok yolumuz var.

Tecrübeli abilerimize sorum şunlar olacak;

1- vitara kaç modelde kaç km kadar alınabilir? yıl ve km olarak
-çünkü sizler kaç km ne sorunlar vereceğini biliyorsunuzdur. Km mi önemlidir çünkü otomatik vites arıyom.

2-kesin bir bilgi olmasada 1994 modele veya 1999 modele kaç ytl ödenir? İnternetteki fiaytlar sanki biraz uçuk mu ne? 1994 modele 15.000 ytl bile isteyen var.

3- 1994 model araçta ne gibi sorunlar çıkar? genel veya özel sorunu var mı? yaşlılığından başka
1999 model araçta ne gibi sorunalr çıkar

4- Eski model alırsak yedek parça bulamama sorunları çok mu yüksek olur? ve maliyeti çok mu fazla olur? (istanbul ikamet)


biliyorum diğer topicleri okuyunuz diyeceksiniz ama deli gibi bir haftadır okuyom daha çok yakıt, modifiye, güç ve v.b konualr tartışıldı.

[size=10pt]Benim merakım alacağım aracın eski model veya yeni model olmaası arasında ne gibi farklılıklar avantaj veya dezavantajalrı olacağı?[/size]


cvplarınız için şimdiden tşk ederim.
ilyas sözen
 

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

sevgili hemşerim (nick'deki 61 ele verdi) Ana kurak şu : yeni her zaman yenidir. 96 dan sonra ağırlıklı içde olmak üzere kasa makyaj gördü aksesuar zenginleştirildi. Bir çok topicte konu değişik şekillerde işlendi ama genel olarak hastalığı şudur denebilecek bir vitara hastalığı yok. Ama zamanla, ve kullanıma bağlı olarak arka diferansiyellerden ses yapmaya başlar, ve ön hub'lar aşınıma eğilimine girer Birde otomatik viteslerde zamanla D ve R ye atarken ani vurmalar görülebilir, şanzımanda oluşan boşluklardan kaynaklanır önemli değildir gidişatını hiçbir şekilde etkilemez.Sonuç Hakan Bey'in (offroadpassion) ifadesi ile biraz para ile sorun çözülür. Km'nin kaç olduğundan ziyade o km'yi nasıl yaptığı daha önemli bence, hala 200-250 binde 10 numara arabalar var. Ama 97-2000 yılları 150000 km civarı normaldir. İnternet fiyatları piyasa fiyatlarının üzerinde.Fiyata göre artan sıralama yaptırırsan ilk 10-20 ilan piyasa fiyatıdır gerisi şişme fiyat.Yedek parça sıkıntısı yaşamazsın parçaya ulaşmak kolay ve fazla pahalı değildir. Ama sonuçta hem şehir içinde rahat kullanabileceğin optimal ölçülerde , kullanım maliyetleri (vergi yakıt vs) en uygun, servis ve bilinirliği yüksek, az teşkilat az müşkülat kuralına uyan, arazide standart hali ile bile yeterli, modifiyeye uygun ve ucuza kolay modifiye edilebilecek bir araç almış olursun. "vitara yardım" ve "vitara almak istiyorum" konularını bir daha değerlendirebilirsin.
 

Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

saol çağlar(abi mi desem bilmiyom) cevabın için.Evet trabzonluyum hemde ziganalı:smiley:
akıl almak güzel oluyor sizlerden.
Korkum şu 1999 model alıp 120.000 km sonra onu tekrar elden çıkaramamak yoksa tipini de arabayı da çok sevdim. zaten 15-17.5 arasında gidip geliyor nette ama bence 14 den fazla etmez(allıcı cimriliği)
sizler bilirisiniz mutlaka:smiley:.sonra bu araç elden bu kadar yüksek ki tahminin 160.000 deviririm çıkarmı yoksa:S
 

Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

Ben de sizin gibi Suzuki almadan elden çıkarırken zarar eder miyim? Hatta benim bulunduğum şehirde suzuki veya diğer arazi araçlarının pek piyasası olmadığından zararına bile elden çıkması zor olur mu? Benzinli olduğundan çok yakar mı? Parça sıkıntısı olur mu? Sorularını çok düşündüm. Ama inanın insan alıp kullanmaya başlayınca satma fikrini unutuyor. Ben aldıktan bir yıl kadar sonra karlı bir şekilde çevremden almak isteyenler çıktı. Ama kıyıp satamadım.
Model konusunda işten iyi anlayanlar (Hakan Bey offroad passion) 99 üstünü eski modellerden 8 beygir daha güçlü olduğundan tavsiye ediyorlar.
 

Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

Asıl korkumun nedeni sanayide bir usta ile akraba olmak:(
çünkü motor işlerinden Hakan bey ve diğer Üstatlar gibi hiççç mi hiç anlamam zaten tezimi yazmayla boğuşuyom ondan zaman ayırıp oralarda sürünmek istemiyorum.
Özellikle 2000 modele göz koydum dün başakşehirde 2008 modeli gördüm hani derler ya bittim tükendim:smiley: o araba bende olsa hayatta onu dağa bayıra vurmam:smiley: Artık suzukiler yeni makyajla yeni gelin gibi olmuşlar. 2000 kasa heybeti nerdeeee:p
insanın içinden bi ses al şu canavarı diyor ama akıl işte o sorunların başa gelmesi muhtemel ondan korkuyorum .Saydığım sebeplerden dolayı sizlerin tecrübelerini merak ettim.
Cvplar için tşkler...
 



Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

2002 de 97 model V6 almıştım aldığımda 95000 km deydi geçen sene 145000 de sattım. bakımın yağın suyun dışında tek masrafım . ön porya kilitdinin (sağ-hub) değişimi oldu, başka kuruş masraf yapmadı bana. Daha sonra kendimi aşayım değişik bir arabaya bineyim dedim, birazada gezenbilirin LR.topic'inden etkilendim ve discovery I aldım.şansım yardım ettide 2 aya kalmadan sattım. Suzuki sayfalarında söylenen şeylerin özetinden dolayı ve 4-5 yıllık vitara tecrübemden dolayı tekrar vitara almak üzere pusuya yattım. En son henüz iki ay olmadı 99 model otomatik 147000 de deri döşeme (çamur kumaşa bulaşınca leke yapıyor - tecrübe ile sabit) 5 kapı jlx aldım. 16,250 istemişti vur çarp noter dahil 15'e mal ettim. bir kaç şeyini elden geçirdim. E haliyle sıfır araba almadım. Ama bu haliyle periyodik parçalar hariç 100000 km daha masrafsız gider.Bence de 97-98 ve sonrası daha yeni teknoloji ve daha ideal...Zaten alınca Abdullah bey de (veteriner) demiş , pişman ettirmez ve sıkılmadıkça satmazsınız.

bu da benim "mavi balina yavrusu"

Fotoraf0105
 

Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

Maşallah tüh tüh yavrunuzda çok güzelmiş .Allah kazasız belasız yolculular nasip etsin.
Artık sizin taktikleri öğrenirim bir araç bulunca çok tşk ederim:smiley: 16.250 istenite tüm masraflarla 15 almak olsa olsa Kayserili olmak gerekir:smiley:
bu fotoları gördükçe yazacaklarımı unutuyom benim tez zor biter bu gidişle :O
 

Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

Çağlar Bey'in vurguladığı gibi bu araçlar çok sağlam. Ben 2 yıl önce Antalya yetkili servisten aracımı aldım. 2000 model 140,000 de idi. Şu an 210.000 de. Periyodik bakım dışında sadece 200.000de debriyaj balatası değiştim. Hiç sorun çıkarmıyor.
 

Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

Ayrıca satılık ilanlarında (sahibinden.com) bir tane otomatik lpg li 98 5 kapı vitara görüyorum. Fiyat yanlış hatırlamıyorsam 13950. Fiyat makul gibi. Ayrıca yeni motor yaptırdığını yazmış ilan sahibi.
 

Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

evet o ilanı bende gördüm ancak sıfır diyor 140 bin yazmış birde hararetten değiştirdim diyor mutlaka başka sorunları da vardır ki hararet sadece motordan kaynaklanmaz.
bulacağım inş artık sağdan soldan geçen suzukilerde gözüm kalıyor:smiley:
Çağlar abi
sen araç alımında toplam ne kadar masraf yaptın?
bide istanbul dışından gidp alsak bize çok masraf ettirir mi?
maliyeti tam çıakrmak istiyorum çünkü eve harcadım çook para galiba ya kredi yolalrı beni bekler yada eş dosta el açacaz bu kriz ortmaında bıktım başakşehir-ayazağa yapmaktan otobüslerde:(
 



Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

240 lira noter, muayenesi yoktu egzost pulu ile beraber muayene 140 falan, ruhsat incik boncuk muameleci 120 derken 500 'ü buldu.İstanbul dışından niye gidip alıyorsun ? gideceğin arabanın iyi olacağına dair garantisi var mı ? ya da satıcının beğenmezsen masrafların bana ait diyeceğine dair garantisi var mı ? yok ! Bu bence risktir kumardır Arabayı almak için incelemek bile sonuçta masraf (ulaşım-servisten ekspertiz talebinde bulunmak, yerine göre 20 liradan 50 liraya kadar alıyor servisler). Yani araba + ortalama 500 masraf çıkar. Tabi birde arabanın "hoşgeldin bakımı" masrafı var kafan rahat olsun diye yapacağın.
 

Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

3-4 4x4 aracı alıp (Frontera Daihatsu) vs vs sağı solu uğraştıkdan sonra doğru yolu bulanlardanım.Yani vitara :smiley: Önce 3 kapı 1994 model vitarayla başladı herşey bir müddet sonra dar gelmeye başladı. Bende yaklaşık 2,5 yıl 1993 JLX kasa Otomatik vitara kullandıktan sonra yazın başında 12000 YTL ye sattım. 1999 Model Grand Vitara aldım. Her ikisinidende memnunum ve hiç birininde sağı solu ile ayrıca mesai ve para kaybetmedim.
Başka ilden almaya gelince 2000-3000 km haybeden yapıp, zira ilanda ve telefon görüşmelerinde herşeyi ile mükemmel denen arabalar hiçde öyle çıkmayabiliyor bazen ;D .İnternette dolanırken Mersinde bir araç gördüm sahibini aradım herşey aynı diğer arabalarda olduğu gibi mükemmel denildi, kısmet deyip gittim taa Mersin'e aracın noter satışını alıp geldim. Yol maliyetine gelince Bolu Ankara 15 ytl otobüsle. Ankara Adana 54 ytl uçakla, dönüş yeni arabamla 250 ytl :D gelir gelmez LPG montajına girdim... Araba işi nasip işi sakınha hırs yapmayın tecrube ile sabit ;)
 



Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

bende korkularımı burada giderdim korkulacak bir araç değil vitara

benim aldığım araç 15 yaşında ama ağır bakımda yürüyen aksamdaki herşey hala ilk orjinali idi

bazılarını sadece nasılsa söküldü deyip değiştirdim mesela ön amortisörler

2
 



Ynt: Suzuki Vitara Yaşlılık Sorunu

Dostum bende tahminen senin istediğin suzuki var. 4 ay önce 12.000ytl(herşey dahil) 160.000 km'de 1992 5 kapı otomatik vites aldım. Gayet memnunum. Biraz biner satarım diye almıştım. Şimdi ne yapsam da ömrünü uzatıp modifiye etsem diye düşünüyorum :D. Sana da tavsiye ederim
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,260
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst