Suzuki Vitara ya da Nissan Terrano 2TDI ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amonratr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,593
Ynt: Suzuki Vitara ya da Nissan Terrano 2TDI ?..

red crab' Alıntı:
selam ben 3 yıldır 97 mod terrano ll kullanıcısıyım.benim anlam veremediğim land rover kullanıcılarının nedense her araç için bir yorumları oluyor bu arkadaşlar bu işi çok mu iyi biliyorlar damı yorum yapıyorlar yoksa laf olsun diyemi.bana göre ikinci şık daha daha ağır basıyor.

nihayet bir terrano kullanıcısı ile tanışabildim :smiley: bu sayfalar da başkalarını da bulup araçlarımız ile ilgili bilgi paylaşımı yapmayı isterim. her aracın avantajı dezavantı olabilir. ama önemli olan bunları bilmek. 4x4 ne olursa olsun tamircilerin çoğu anlamıyor ve 4x4 bi araçla tamire girdiğinizde sıradan bi problem için dahi fazla para istiyorlar. üstelik çoğu zaman problemi de çözemiyorlar. nissan terrano kullananları bulmamız gerekir diye düşünüyorum. yoksa değişik araçlar konusunda tecrübesi olan ama bu aracı bilmeyenlerin fikirleri pek yardımcı olamıyor.

Etiketler

yücel' Alıntı:
heralde son yılların trendi dizel olduğundandır
ben bir kaç tane terrano II bakmıştım babamla beraber baktık ki babam arabalardan pek anlamaz bu ne böyle dedi 2001 model araç çürümüş
bir arkadaşımda bir kere macaristandan gelip geri döndü tövbe etti uzun yolda kullanmaya virajları çok kötüymüş sakın böyle bir hata yapma dedi almaktan vazgeçtim

arazın viraj performansı yüksekliği,lastiklerin durumu,rot balans, yükseltilmişse iki tarafın eşit olması, makas ıvır zıvır bi sürü şeyle ilgili. teknik bilgim bu kadarına yetiyor. ama 4x4 araçların hepsinin önü arkasından fazlasıyla ağır. arkadan itişli kullanırken hepsi viraja sert girerseniz arkasını savurur diye biliyorum. benim ki uzun yolda da konforlu bir araçtır. yol tutuşu ile ilgili de hiçbir sıkıntım yok. MT lastik kullandığım için sadece buzda güvensizlik yaşıyorum o da lastiklerin MT olmasından diye düşünüyorum. sanırım arkadaş virajlara binek arabası kullanır gibi ve çok da hızlı girmeyi denemiştir. yolda kaza yapmış çok sayıda farklı markalar dan 4X4 ler gördüm. bu araçları biraz farklı kullanmak ister bence.

of roand' Alıntı:
bence nissan terrano 2 araba çok dayınıklı araba 6 takla atı içinde 2 kişiydik 2 kimizede bişe olmadan atlatık kazayı dağ mağ dinlemiyo araba harerete yapmasıda yakıtan kaynaklanıyo bence terranodan hiç sasmasınız :D 8) :eek:

bir tanıdığımın ışıkta duran terranosuna kum yüklü bir kamyon arkadan çarptı.yaklaşık 15 m ileriye fırlamış terrano. kamyonun önü dağıldı. öyle bir hızla çarpmış ki düşünün terranonun şasesi eğilmiş. ama görevini yapmış. içinden tüm aile yara almadan çıktı. herhangi bir binek arabası akordion gibi ezilirdi ve arkada oturanların hiç şansı olmazdı.

Vallahi biz de anacığıma bir adet 99 model terrano diesel aldık. Aldığımızdan beri test! ediyorum :smiley:
Gayet de güzel araba..
Offroad performansını bilmem ama dağbayır geziyor tık demiyor.
Yıllardır aynı terrano ile kaçkarlarda arıcılık yapan bir tanıdığımız da var o da pek mutlu.
Terrano'ya çamur atmayınız.
Ama şahsi fikrim Suzuki G.Vitara'dır benim de

:smiley: daha başka arkadaşlardan da katılım bekliyoruz. bu araçla ilgili tecrübesi olan ya da bu araca sahip olanların bilgilerinden faydalanmak isteriz. forumda bir çok kişi arabasını kişilik haline getirmiş. arabaları yapan japon mühendislere bile işi bilmiyolar diycekler yakında :smiley:

araçlardaki problemler bizim gibi ülkelerdeki kalitesizlikten oluyor diye düşünüyorum. kötü kullanım, ,kötü yakıtlar ,kötü işçilik, kötü malzeme, vs vs. adamlar naapsın. toyota ülkemizde satılan dizel düzelmedikçe bu ülkeye uzun zaman dizel araç göndermemişti,.tamirciden çıkmayan toyotalar ortaya çıkmasını ve ticari itibarlarını sarsmak istemediler.

bu ülkeye kaçak mazot halen giriyor. yollarda mazot 100-150 yazan tabelalar var halen. buna göz yumulurken bir ölçüde haklı adamlar. kısa günün karı diyip araba satmaktansa itibarlarını düşünüyorlar.

nissan japonların avrupada mersedesle rekabet için çıkardıkları bir marka. ancak ülkemize euro dizel olmadığı zamanlarda ithal edildi. kullanların bir kısmı da normal mazot ya da kaçak mazotla kullandı. kesinlikle daha ince olan eurodizel dışında bir yakıtın bu arabaya girmemesi gerekiyordu. problem yaşayanlar varsa altta yatan sebebin bu olduğunu düşünüyorum. olan problemler de birçok araçta da olabilecek arızalar. şimdi olmasa sonra bütün dizel araçlarda benzeri problemler yaşanabilir.tabi kamyon traktör gibi değilki deposuna yağ koy onu yaksın. eurodizel varken sıkıntı çıkarmasının zor olduğunu düşünüyorum.

bizdeki ustaların çoğunun da kendilerini güncelleyebildiklerini düşünmüyorum. bazı şehirler hariç bu araçları kullananlar da hayatında hiç nissan görmemiş yerlerde araçlarına baktırmak zorunda kaldılar ve sorunları giderek arttı diye düşünüyorum. bu birçok 4x4 kullanıcısının da ortak sorunudur bence.

merhaba arkadaşlar,
yaklaşık üç yıldır nissan terrano 2 kullanıyorum 98 model 3 kapı ,memnun oldğumu söyleyebilirim.230000 km de ve motorla ilgili bir probelm yok turbo da oldu 220000 deyken
onun dışında bir problem yok.torsiyon vidalarıyla ve lastiklerle oldukça yükseldi ve oldukça zor parkurlardan çok rahat geçebiliyorum.motor hacmine göre biraz ağır ama yarışlara katılmıyorsan bir sorun yoktur bence.aracın vitaradan çok daha sağlam olduğu kesin.bir laf vardır :demir demirden hafifse hafif olan incedir,yanin titan kullanılmadığına göre hafif olan zayıf olandır.
parça fiyatları yüksek olduğu doğru vergi ve kasko dezavantajı ama gülü seven dikenine katlanır...

trabzonlu' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
yaklaşık üç yıldır nissan terrano 2 kullanıyorum 98 model 3 kapı ,memnun oldğumu söyleyebilirim.230000 km de ve motorla ilgili bir probelm yok turbo da oldu 220000 deyken
onun dışında bir problem yok.torsiyon vidalarıyla ve lastiklerle oldukça yükseldi ve oldukça zor parkurlardan çok rahat geçebiliyorum.motor hacmine göre biraz ağır ama yarışlara katılmıyorsan bir sorun yoktur bence.aracın vitaradan çok daha sağlam olduğu kesin.bir laf vardır :demir demirden hafifse hafif olan incedir,yanin titan kullanılmadığına göre hafif olan zayıf olandır.
parça fiyatları yüksek olduğu doğru vergi ve kasko dezavantajı ama gülü seven dikenine katlanır...

hoşgeldin trabzonlu :smiley: parça fiyatları 4x4 lerin hepsinde yüksek. istanbulda toptancının kartını kaybettim. ben ordan kargoyla getirtiyordum. bi bulsam tekrar sizlere de duyuracağım. ordan alınca japon parçalar yerli fiyatına gelmişti bana.
irtibatı kesmeyelim

görüşürüz

Bende yaklasik 2 senedir 2,7 TDi kullaniyorum ve yaklasik 5 senedir 2,4 i kullanan bir arkadasimla off-road'a cikiyoruz. Soylediklerinizede aynen katiliyorum. Terranoya sütcü beygiri diyenler var ama vitara ters yonde agir devirde gazlasin dizel terrano ile cekilir diyecek kadar guveniyorum bu araca. Modifiye etmesi zor deniliyor, tek ihtiyaci on kilit. Yukseltme kitine ihtiyac yok, 2,4 olan benzinli modele denk gelen modifiyeli vitara bile yok! Vitara on akslarini guclendirmezsen cakilda kirilma bile ihtimali var... Kullanmadan kulaktan dolma esnaf tarzi iddaali bilgiler yaniltici olabilr ama benim tavsiyem almak isteyen ikisinide ayni kosullarda degerlendirsin. Dizel bakim masraflari daha pahali olabilir ama daha arife gunu iki adet 2,4 benzinli ile (modifiyesiz) gezdigimiz yerlerde baska kac standart arac kirilmadan bitirirdi bilemiyorum. Umarim yanlis anlasilmam, ve yalniz kalmam ama Terranoya'da cok ayip edildi diye dusunuyorum. ;)

Herkese iyi bayramlar.

terrano' Alıntı:
ben de 2.7 TDİ SE 1998 var. amatör bir kullanıcıyım. günlük, bazende hafif arazi gezilerinde kamp için kullanıyorum, arazide aracı burdaki kişilerin çoğu kadar zorlamıyorum. .ama aracı alırken bir arkadaş aracın arazi performansını denemiş ve beğenmişti.

dizel araç tabiki kısa mesafede benzinli kadar ivmelenmez ama öyle sütçü beygiri filan değildir.turbo devriyle araç sollarken sıkıntı olmuyor.. yakıt sarfiyatını benzinlilerden çok daha düşük buluyorum.buna rakam vermeyeceğim. araçların teknik özelliklerinden internetten de bakılabilir. ben kataloğunda belirtilen yakıt miktarından fazlasını yaktığını görmedim. tabi 98 yılında eurodizel olmadığından kullanılan normal dizelden hepsinin mazot pompası ,enjektörler bozulmuştur. bunu bilerek araçta bunları elden geçirirseniz yakıt miktarı lpg takılmış çok araçtan bile düşük olacaktır. ( netten aracın fabrika çıkış değerlerinden de kontrol edilebilir)

geçen yıl turbo tamir gördü. 10 yıllık araba .o da bozulsun artık diye düşünüyorum. tamir sonrası tekrar bozulursa yeni turbo takacağım.

virajlarda yüksek araçların hepsi ağırlık merkezi yukarıya çekildiğinden savurur. ben hız limitlerinde kullandığım için aracı yükseltmiş olmama rağmen böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. ama yol kaygansa ve hızlı giderken 4x4 e alınırsa bu sorun da kalmaz diye düşünüyorum.

hararet problemi çok sıcak havada yokuşta araç zorlanırken oluyor.bunu ben de forumlarda yazıp fikir istedim. ama burdaki forumlardan yardımcı olan olmadı. en son fanın devreye girmediğini gördük.ama ne zaman bozuldu,hepmi bozuktu bilemiyorum. şimdi yapılıyor. sıcaklar geçmeden zorlama fırsatım olursa problemin düzelip düzelmediğini de yazacağım.

bu araçla ilgili bilgisi olanların da ayrıca yazmasını rica ederim.

merhaba burak. ne mutlu bir anda birkaç kişi birden bulduk birbirimizi. nissan terranosu olan kalanları da bulalım. kendimize ait bir forumda da iletişim içinde olalım diye düşünüyorum.
iyi bayramlar

arkadaşlar,eğer bir gezi organize edebilirsek seve seve katılırım terranocular olarak..başka modellerde katılabilir tabi :D inatla marka savunmayı anlamıyorum.sanki fabrika milletin babasınınmalı..

trabzonlu' Alıntı:
arkadaşlar,eğer bir gezi organize edebilirsek seve seve katılırım terranocular olarak..başka modellerde katılabilir tabi :D inatla marka savunmayı anlamıyorum.sanki fabrika milletin babasınınmalı..

aynı fikirdeyim. aynı marka araç sahiplerinin sorunlarını çözmesi için birbirlerini bulmasını anlayabiliyorum ama sadece bir markaya sahip olmanın sohbeti dönüyor bazı yerlerde. efsaneler yaratılıyor,tamircilerin kapılarında geçen zamanlardan daha az bahsediliyor :smiley:

Bir nissan terrano kullanıcısı olarak şu kadarını söylemeliyim arazide beklentimin çok üzerine çıktı..geçtiğimiz bahar ayında Belgrat ormanında çıktığımız gezide 2006 model lada nivayı çamurdan kurtardım hiç zorlanmadan ;D hem arazide hemde asfaltta tavsiye edebileceğim bir araç.

Kısa kasa terrano'larda 87-93 yılları arasında üretilen kısa kasa patrolun şasisi kullanılmış.Aracı yükseltmek için herhangi bir ekstra kite gerek yok sadece basit bir düzenek ile araç yüksetilebiliyor.Orjinalinde araçta limitli kilit var. Yani anlıyacağınız üretiminde araç off-road şartlarına uygun hazırlanmış standart haliyle bile ağır off-road şartlarına uyabiliyor her hangi bir modifikasyona ihtiyaç duymadan araca 31 inç lastik takabiliyorsunuz.Özellikle 2.4 benzinli motorları gerçekten dayanıklı ve uzun ömürlü.Bunun yanında vitaralarda şasi olmadığı için monoblok gövde tasarımından dolayı ağır off-road şartları için ciddi bir modifikasyon gerekmekte. Yükseltme kiti , difransiyel kilidi v.s gibi bir çok değişiklikler yapılması gerekmekte.O yüzden standart bir kısa kasa terrano özellikle 2.4 benzinli motorlu olanlar off-road için vitara'ya göre ideal sayılabilir . Standart haliyle yapılı araçlarla aynı performansı gösterebiliyorlar.

Off road şartlarında en sık kullanılan modeller olan,Vitara ve Grand Vitara tam şaseli araçlardır.Şasesiz olan Yeni Grand Vitaradır.Kısacası 2006 modele kadar olan Vitaraların tümü merdiven şaseye sahiptir ve gerek güç-ağırlık oranı açısından,gerekse arazi modifiyesi açısından Terrano ya göre ciddi avantajlara sahiptir.

Konu zorlu arazi kullanımı ise;
Terrano nun daha güçlü bir motora sahip olması Vitaradan daha iyi olduğunun ispatı değildir.Güç kadar önemli olan diğer unsurlar ise kasanın ağırlığı ve aks mesafesidir.1170 kiloluk uzun şase Vitara gerek kısa aks mesafesi,gerekse hafifliği ile arazi şartlarında uzun şase Terranodan tartışmasız daha iyi iş yapar.Bu iki aracın kısa şaselerini mukayese etmek zaten baştan Terranoya haksızlık olur.Kısa şase Vitara off road yarışlarının en başarılı ve aranan araçlarından birisidir.MT lastik ve kilitle arazide tabiri caizse "pire" gibidir.

Konu hafif arazi ve günlük kullanım ise;
5 kapılı Terrano 5 kapılı Vitaraya göre size daha fazla konfor,rahat sürüş ve daha fazla bagaj alanı sunar.Piknik,kamp ve zorlu olmayan arazi koşullarında her işinizi görür.Tek kapı Terranoyu bilmem ama tek kapı Vitaraya zaten 2 kişi + bagaj anca sığar..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41749.new#new

Mardin yarisi ve yarista derece yapan Terrano fotograflari var (gezi fotolarinin altinda)....
Ilgilenenlere.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR