Suzuki Vitara JLX Şaft Kuyruk Rulman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolsarı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,039

erolsarı

[ 1986 Nissan Datsun Diesel Pick-Up 4x4 ]
Web
www.bilalambalaj.com.tr
1993 Suzuki Vitara 5 kapı aldım.
90-110 Km arası hızlarda şaft titreme vibrasyon sesi veriyordu.Kontrol ettiğimde aro kuruk burcunun bollaştığını fark ettim.Söktüm kuyrukta burç değil masura rulman olduğunu gördüm.Tüm aramalarıma rağmen rulmnın orjinalini bulamıyacağımı yada sipariş verirsem çok geç geleceğini öğrendim.KUMPASLA ŞAFT FREZESİNİ+KAPAK RULMAN YATAĞI ÖLÇÜLERİNİ ALDIM.(Çıkma kapak almam gerektiğini sorunumu böyle çözebileceğimi söylediler.)Araştırmalarım sonucu OTO NUR OKTAY USTA (TAM BİR JAPONCU) yı buldum.KUYRUĞA ORJİNAL OLMAYAN ÇİFT RULMAN ÇAKTI VE O BOŞLUKLAR TAMAMEN GİTTİ.Araç asvaltta problem yaşamadı.Arazide biraz zorlayıp deniyecem eğer arazide de sorun çıkartmazsa VİTARALARIN kuyruk rulman problemi çözülmüş demektir.Denedikten sonra bilgi göndereceğim. suzikisi olanlara hberdir.

Etiketler

Ynt: 93 vitara aro kuyruk rulmanı(masura)

oaradaki sorun gitti gibi fakat defransiyelde biraz boşluk var frezelerden mi yoksa ayna mahuruti den mi onun için bursada çok iyiy bir defransiyelci varmış.düzelttirip dinliyecem ama o ana boşluk vibrasyonu kayboldu.

daha önce 87 hilüx vardı o bir canavardı bu biraz nazikyeni aldığım için sorunlara yaşadıjça ulaşıyorum

şanzuman kulağının da parçalanık olduğunu yeni öğrendim yuvarlak olanı bulursam onuda değiştirecem o zaman ses va vibrasyon varmı netlaşecek

tekrar duyuru olsun tavan bagajını kendim yaptım profilleri birer boy aldığım halde 76 lira tuttu boya ve herşey dahil 100tl civarı 500kg taşıma gücü olduğuna ben garanti veririm.resimlerini yükleteceğim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR