Suzuki Vitara Jlx Ön Far Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zopa27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,931

zopa27

Ana Kamp
Yer
HANIM KÖY :))
aracımın gece yol aydınlatması iyi dğil. biraz sağına soluna bakınca farların içindeki metalin parlaklığını yitirmiş olduğunu gördüm. bu metalleri parlatmanın boyatmanın bir yolu var mı yoksa değiştirmek mi gerek. gece daha iyi aydınlatma sağlamak için ne yapmak gerek.
şimdiden tşk ederim.
2003 suzuki jlx 1.6 5k

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Jlx Ön Far Sorunu ?..

zopa27' Alıntı:
aracımın gece yol aydınlatması iyi dğil. biraz sağına soluna bakınca farların içindeki metalin parlaklığını yitirmiş olduğunu gördüm. bu metalleri parlatmanın boyatmanın bir yolu var mı yoksa değiştirmek mi gerek. gece daha iyi aydınlatma sağlamak için ne yapmak gerek.
şimdiden tşk ederim.
2003 suzuki jlx 1.6 5k

Benimde far sorunum vardı.Aracım 97 model farlar orjinal.65 lik ampülleri 110luklarla değiştirdim ve şuan bi sorun yok.Kullandığınız ampülleri bir kontrol edin eğer düşük w ise 110luklarla değiştrip far ayarını yenide yapıp bi deneyin isterseniz belki sizide tatmin edicektir.

valla bizim iş yerinde bir abinin Rav4'ü var onda da ona benzer bir sorun olmuştu. farları söküp içini temizleyen birini buldu ve sorun düzeldi ama yanlış hatırlamıyorsam tanesini 150 TL gibi bir rakama yaptırdı :'(

bende 90 a 100 ampul taktırdım yanı adı herneyse ben yıllardır 90 a 100 diyorum ustada anlıyor benı sorun çozuldu tavsıye ederım suzukinin temel sorunlarından biri aydınlatma zaten bu sekılde cozulebilir en azından benım ıcın yeterlı oluyor ama ustanızı uyarın far rölesi taksın tam randıman alabılmek ıcın..

merhaba 2001 szuki vitara sağ sol ön firen hortumu nasıl bulabilirim veya uyan başka bi araç hortumu varmıdır şimdiden teşekkürler

oguz1134' Alıntı:
aşagıdaki link te üstatlardan tavsıyeler var ilgilenirseniz .

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=27001.msg236850#msg236850

bu linke baktım ama arabaya xenon gibi şeyler takıp masraf yapmak istemiyorum. nisan-mayıs gibi satacam. ama gece farkar el feneri gibi kalıyor ona da bi çözüm bulmam gerek
belki sis farı taktırabilirim. 50-100 lira arası tavsiye edebileceğiniz bi sis farı var mı

Philips Diamond Vision 4000 K / High Perfromance ve osram nıgh breaker bu iki ampulden bırını takın en az masraf en cok iş 30-35tl gibi olması lazım,

benimde farlarımda şu sorun var iç aynaları parlak ampuller orsam aydınlatma güzel fakat sağ farın ön camı çatlak sol farın camındada taş izleri var mat duruyor sorum şu acaba sadece camları satan bir yer veya adres bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. ;) çünkü gördüğüm kadarıyla camları 2 kılıps ve silikon tutuyor camları bulursam değiştiricem bilgisi olan lütfen yazrsa sevinirim. :D

aksaray yan sanayicilerde çeşitli marka -model vede paralara far var orjinal japon ve fransız valeo kaliteli ve fiyatları yüksek ,depo ve tyc taivan malları vb leri 45 tl gibi fiyatı var bunlarda kendi aralarında 3 ayrılıyor ,ayarsız ,98 den öncesi ve sonrası olarak ayarlı diye fişleri tutmuyor ,cam parasına far var belli bir seneden sonra benim diyen kaliteli arabanın bile far camları kararıyor (plastık olanlar bilhassa)aynaların (reflektörlerin) nıkelajı dökülüyor sadece far camı temizleye 150 -250 tl alıyorlar ,bana sorarsanız ucuzundan 2 tane ayarsız olandan alın takın derim ,sadece far ayar dügmeniz calışmıyacak onuda muayeneye girerken sökün alın yeri boş kalmasın birsey takın sorun oluyor hafif kusur,yada 2 tane ucuzundan alın büyük bi ameliyata girin yenilerin cam ve aynalarını eskilere aktarın ,benim gibi sinirli bi tip seniz bu işe girmeyin sonunda 4 tane kırık catlak farınız olabılir ;) gidip 2 tane daha alma ihtimali dogabilir ;D keyifli sürüşler dilerim .

bekirgümüş' Alıntı:
teşekkür ederim oğuz kardeş inşallah yapan birini bulurum
ne demişler sora sora hortumcu bile bulunur (bagdat mıydı yoksam) maslakta arayıp sorarsanız kendinizde bulursunuz ,ama pek faydalı olmaz söken usta 20 ye yaptıracak size 40 diyecektir yada 20 der işçilige +20 yapar netiçede daha evvel calıştıgı kişiye yaptırması daha hayırlı olur ,bu arada 4 tekerden yagı alıp yeni yag koymanızıda tavsiye ederim ,tanıdıgınız güvendiginiz bir yer yoksa bunlarla hiç ugraşmayın sizi dogru adrese yönlendireyim 2.kısımda en üst sokakta aksıyon var ellerinde hazırda olabilir cok eski bir servis ,yada off road için uzun ve saglam olanını da (celik hortum) taktırabilirsiniz onlar sizi yönlendirir . yarışlara araba hazırladıklarından yarış öncesi hafta gitmezseniz daha hayırlı olur oldukca yogun olurlar sezon başladıda buda sahsi fikrim ne olur 1 saatlik işiniz en kötü 3-4 saat sürebilir . :smiley:

oguz1134' Alıntı:
aksaray yan sanayicilerde çeşitli marka -model vede paralara far var orjinal japon ve fransız valeo kaliteli ve fiyatları yüksek ,depo ve tyc taivan malları vb leri 45 tl gibi fiyatı var bunlarda kendi aralarında 3 ayrılıyor ,ayarsız ,98 den öncesi ve sonrası olarak ayarlı diye fişleri tutmuyor ,cam parasına far var belli bir seneden sonra benim diyen kaliteli arabanın bile far camları kararıyor (plastık olanlar bilhassa)aynaların (reflektörlerin) nıkelajı dökülüyor sadece far camı temizleye 150 -250 tl alıyorlar ,bana sorarsanız ucuzundan 2 tane ayarsız olandan alın takın derim ,sadece far ayar dügmeniz calışmıyacak onuda muayeneye girerken sökün alın yeri boş kalmasın birsey takın sorun oluyor hafif kusur,yada 2 tane ucuzundan alın büyük bi ameliyata girin yenilerin cam ve aynalarını eskilere aktarın ,benim gibi sinirli bi tip seniz bu işe girmeyin sonunda 4 tane kırık catlak farınız olabılir ;) gidip 2 tane daha alma ihtimali dogabilir ;D keyifli sürüşler dilerim .
oğuz bey bilgiler için cok sağolun. ;D ;D

Kararmış farlarım için eskiden şöyle bir çözüm üretmiştim.

Bir parça balya teli alıp (sert veya 2 kat yapılır) ucuna çıkmayacak şekilde pamuk iyice dolanıp iplikle sıkılır, daha sonra biraz kolonya damlatılıp sökülen ampül (H4) deliginden tel yardımıyla camlar tertemiz olur.

Bu temizlik far tasları(aynaları)içinde yapılabilir ancak çizilmeler olacaktır. İş bitiminde ise ciddi derecede temizlenmiş farlarınız olacaktır.

Bunu 2002 yıllarıda yapmıştım, sonuç çok iyi olmuştu. Bu aralar Vitaram için yapıcam, temizlik dereken aklıma gelidi paylaşayım dedim.

Dikkat edileceler;
*Uğraştırır,kolay iş değildir, bunu bilerek işe başlayın. ;)
*Bu uygulamayı yaparken pamuk telin ucundan düşübilir iyice sabitleyin, iplikle bağlayın. ;)
*Telinin far tasını çizmemesini sağlayın. ;)
*Kolonya içindeki alkol ve yağ temizliyici özelliği sebebiyle kullanılır, az kullanmakda fayda vardır.
*İş bitiminde 5-10 dk havalandırın veya far içine hava tutun. Buda far içi tozların atılmasını sağlar.
Kolay gelsin. ;)

Offroadpassion' Alıntı:
Kararmış farlarım için eskiden şöyle bir çözüm üretmiştim.

Bir parça balya teli alıp (sert veya 2 kat yapılır) ucuna çıkmayacak şekilde pamuk iyice dolanıp iplikle sıkılır, daha sonra biraz kolonya damlatılıp sökülen ampül (H4) deliginden tel yardımıyla camlar tertemiz olur.

Bu temizlik far tasları(aynaları)içinde yapılabilir ancak çizilmeler olacaktır. İş bitiminde ise ciddi derecede temizlenmiş farlarınız olacaktır.

Bunu 2002 yıllarıda yapmıştım, sonuç çok iyi olmuştu. Bu aralar Vitaram için yapıcam, temizlik dereken aklıma gelidi paylaşayım dedim.

Dikkat edileceler;
*Uğraştırır,kolay iş değildir, bunu bilerek işe başlayın. ;)
*Bu uygulamayı yaparken pamuk telin ucundan düşübilir iyice sabitleyin, iplikle bağlayın. ;)
*Telinin far tasını çizmemesini sağlayın. ;)
*Kolonya içindeki alkol ve yağ temizliyici özelliği sebebiyle kullanılır, az kullanmakda fayda vardır.
*İş bitiminde 5-10 dk havalandırın veya far içine hava tutun. Buda far içi tozların atılmasını sağlar.
Kolay gelsin. ;)

güzel ve etkili bir yönteme benziyor, teşekkürler hakan bey :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR