Suzuki Vitara HDI Kalorifer Radyatörü Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan camouflage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,056
Ynt: Suzuki Vitara HDI Kalorifer Radyatörü Değişimi

İlhami bey merhaba,
Sorunu çözdünüz mü?
Toplanırken kumanda kollarının klapelerle bağlantıları eksik kalmış olabilir mi?

camouflage' Alıntı:
Gökhan bey sizde de oldumu bilmiyorum ama şimdide kaloriferler aracın içini ısıtmıyor.
Edit: Diğer tarafda yanıt vermişsiniz şimdi gördüm :smiley:

Etiketler

Şenol bey kusura bakmayın Gökhan ile farklı bir forumda da yazıştığımız için atlamışım.
Sorunu devirdaim pompası değişimi ile çözdüm.

Şöyle yazmıştım buraya da aktarıyorum.
Az önce arabamı tamirciden aldım. 150 tl orjinal devirdaim pompası, 50 tl antifiriz, hazır sökmüşken kayış değişimi, kıl, tüy, yün ile beraber 325 tl ile aracı teslim aldım. İnşallah başka sorun çıkarmaz, çıkarırsa 1 lt benzinle meydanda yakarım herhalde :smiley:
Benzinde 4 tl olmuş ama ;D ;D ;D

veteriner' Alıntı:
İlhami Hocam aynı olay aynı sebeple (antifriz değşimi) geçen hafta benim de başıma geldi. Aynı sizin gibi su eksilmesinin kaynağını karlı çizmelerle inip bindiğimden geç buldum.
Ben de Yetsan marka kalorifer radyatörünü önce 110 demişlerdi kredi kartı olunca 120 tl'ye aldım.
Oto elektrikçi 100 tl işçilik aldı. Ama sizinkinden farklı toplam 7 saatte aracı teslim etti. Hava kararıp sananyi kapanırken aracı teslim aldım. Sıkışık trafikten çıkınca aracın 2. ve 4. viteslere zor geçtiğini 4. viteste 100 m kadar gidince vitesten attığını ve aracın rot ayarı bozuk gibi direksiyonu düz tutunca sağa çektiğini farkettim.
Saat geç olduğundan aracı sabah incelemeye aldım ki, ilk dikkatimi çeken vitesin duruşunun anormalliği oldu. Dikkatli bakınca vites körüğünün ters akılmış olduğunu anladım, körüğü düzeltince kasıntı gitti ve viteslere zor geçme , 4. vitesten atma olayı düzeldi.
Sanayiye gidip direksiyondaki sorunu anlattım. Söküp benim şikayetime göre tekrar taktı bu sefer tam tersi eskisinden beter diğer yöne çekmeye başladı, tekrar döndüm. Tekrar sök tak çekme biraz azaldı, geri döndüm tekrar sök tak düzeldi. İçime kurt düştü acaba göremediğim başka sorunlar var mı diye, şükür 1 haftadır başka bir şey yok.
Ucuz etin suyu yavan oluyormuş.

Nereden aldınız kalorifer radyatörünü?

Öncelikle benim araç 1.6 JLX ama araç farklı konu aynı olduğundan bu bölüme yazmıştım. Ben Denizli'de Yetsan'ın Bayiliği'ni yapan bir eksoz-radyatör tamircisinden aldım. Ama yetsanın sitesinden iletişime geçerseniz direk fabrikadan da satıyorlar.

veteriner' Alıntı:
Öncelikle benim araç 1.6 JLX ama araç farklı konu aynı olduğundan bu bölüme yazmıştım. Ben Denizli'de Yetsan'ın Bayiliği'ni yapan bir eksoz-radyatör tamircisinden aldım. Ama yetsanın sitesinden iletişime geçerseniz direk fabrikadan da satıyorlar.

sa abi denizlide yetkili servis varmı ben nazillide oturuyorum burdaki sanayi kasap doğan şahin bakar gibi tamire kalkıyorlar geçenlerde aküyü söktüler beyin resetlenmiş sürekli turboda çalışıyo otomatik 93 1.6 jlx var 5k araç 3 ten sonra vitese ihtiyaç duymuyo ne iş anlamadım araba ilk çalışınca normal her vites atıyo bi sıkıntısı yok 20 dkk sonra turboya bağlıyo normalde 2500-3500 arası vites değişen araç şimdi 6000 -7000 deviri buluyo korkuyom blok patlatcak diye servisi varsa cvp yazarsan sevinirim

dadas25' Alıntı:
sa abi denizlide yetkili servis varmı ben nazillide oturuyorum burdaki sanayi kasap doğan şahin bakar gibi tamire kalkıyorlar geçenlerde aküyü söktüler beyin resetlenmiş sürekli turboda çalışıyo otomatik 93 1.6 jlx var 5k araç 3 ten sonra vitese ihtiyaç duymuyo ne iş anlamadım araba ilk çalışınca normal her vites atıyo bi sıkıntısı yok 20 dkk sonra turboya bağlıyo normalde 2500-3500 arası vites değişen araç şimdi 6000 -7000 deviri buluyo korkuyom blok patlatcak diye servisi varsa cvp yazarsan sevinirim
arkadasım sanırım aracın otomatık bunun nedenı at /n/p dıye vıtesın sagında bır tus var o p deysede yapabılır o dusuk vıtes yuksek devır modudur ona bır bakarmısın onu'' n'' ye al sorun czule bılır olmaz ıse senın arabanınotomatık vıtesle ılgılı olarak ya ızmır yaantalyaya goturmenı tavısye ederım

teşekkür ederim ama tuşlarla alakalı bişe değil araç ilk çalışında normal sıkıntısız çalışıyo ısınmaya başladımı tuşlar devreye giriyomuş gibi çalışıyo ama tuşları kullanmıyoz kapalı durumda p ve n olan tuş normalde n de diğer vitesteki tuşta kapalı ama lambası kapanmıyo yanıp sönüyo basınca yanık kalıyo bide motor lambası yanık kalıo kendiliğinden yağında suyunda hiçbişe gözükmüyo hidroliklerde tamam şanzıman yağıda tmm buralarda sanayi kasap olmuş adam gibi anlamıyolar harap olucak buralarda şimdilik baksınlarda olamzsa ki olmayacak izmir ve denizli yakınımız varsa denizli daha yakın servise oraya giderim yoksa dediğin gibi bi izmir yolu gözüküyo

ama elektrik aksamına da baktırmakta fayda var sonuçta 93 model eskimiş yıpranmış olabilir kısadevre yapıyo olabilir bi kendim elden geçiretyim onları düzelirse bi yol olur belkide sonuçta beyinli araba ve otomatik en ufak bi elektrik hatası tebeden tırnağa vuruyor

arkadaşım.sen pek ellemesende anlayan birilerine göstersen.bir kerelik paraya kıyda izmir yapıver derim sana.yoksa hiç olmadık sorunlara yol açabilirsin.Allah kolaylık versin.

en mantıkl cozum bencede ızmıre gıtmesı ısten anıyan ınsanlar araca mıdahae etmelı yanlıs ustanın elıne gecerse arac sadece sıze normalden daha fazla masrafa neden olabılır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR