Suzuki Vitara HDI Kalorifer Radyatörü Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan camouflage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,056

camouflage

One life, Live it.
Yer
Bolu
Web
bolubiciftlik.business.site
Kış geldi diye antifiriz ilavesi ile başladı herşey :smiley:
2 günde bir yarım hata gittiğim mesafeye göre bazen bir litre suyu genleşme haznesine ekliyordum. Bir yandanda bu işde bir aksilik var ama nedir diye düşünmeden edemedim. Yerlerde kar olduğundan ıslaklık hiç dikkatimi çekmemiş kar suyu diye düşünmüştüm. Günlerden bir gün paspasdaki ıslaklığın rengi dikkatimi çekti. syt Masmavi.
Paspası kaldırdım ve neredeyse bir parmak ıslaklığı fark etmeyişime hayıflandım.
Evreka dedim bizim kaçağı bulduk :smiley: Meğer iş kaçağı bulmakda değil kaçtığı yeri bulmaktaymış.

13122010225.png

13122010226.png

13122010227.png

13122010228.png

Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik ve kaçağı taa derinlerde kalorifer radyatörü kod adı ile anılan el kadar bir malzemede bulduk.
13122010230.png

Aracım imzamdada olduğu gibi 2002 model HDI, kalorifer radyatörü benzinli ile aynı.
(Çağlar bey sinyal sana ;D )
Servis fiyatı gün itibari ile (sanırım bir kaç ilave parça halinde olmalı ki ) 940 tl. Aynı parça bakırdan mamül yurdum malı, leblebi diyarı Çorum imalatı ve 120 tl.

Vel hasılı torpidonun arka kısmına bir yerlere toplamda 320 tl sıkışmış, ustam el emeği göz nuru ile 3 günde alıverdi. Hızlı davransa belki daha kısa sürerdi ama, o zamanda ''bir günde bu kadar paramı verilir canım !'' diye çemkirmemden :x korkup iki günde sallamış olmalı...

Bu tür arızalar ve anlatımlarda görüşmemek dileği ile selamlar...
Üvey evlat Hıdır'ın babası İlhami. :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara HDI Kalorifer Radyatörü Değişimi

İlhami Hocam aynı olay aynı sebeple (antifriz değşimi) geçen hafta benim de başıma geldi. Aynı sizin gibi su eksilmesinin kaynağını karlı çizmelerle inip bindiğimden geç buldum.
Ben de Yetsan marka kalorifer radyatörünü önce 110 demişlerdi kredi kartı olunca 120 tl'ye aldım.
Oto elektrikçi 100 tl işçilik aldı. Ama sizinkinden farklı toplam 7 saatte aracı teslim etti. Hava kararıp sananyi kapanırken aracı teslim aldım. Sıkışık trafikten çıkınca aracın 2. ve 4. viteslere zor geçtiğini 4. viteste 100 m kadar gidince vitesten attığını ve aracın rot ayarı bozuk gibi direksiyonu düz tutunca sağa çektiğini farkettim.
Saat geç olduğundan aracı sabah incelemeye aldım ki, ilk dikkatimi çeken vitesin duruşunun anormalliği oldu. Dikkatli bakınca vites körüğünün ters akılmış olduğunu anladım, körüğü düzeltince kasıntı gitti ve viteslere zor geçme , 4. vitesten atma olayı düzeldi.
Sanayiye gidip direksiyondaki sorunu anlattım. Söküp benim şikayetime göre tekrar taktı bu sefer tam tersi eskisinden beter diğer yöne çekmeye başladı, tekrar döndüm. Tekrar sök tak çekme biraz azaldı, geri döndüm tekrar sök tak düzeldi. İçime kurt düştü acaba göremediğim başka sorunlar var mı diye, şükür 1 haftadır başka bir şey yok.
Ucuz etin suyu yavan oluyormuş.

O kadar yeri söküldükten sonra bende de hep parça artacak korkusu oldu ;D Neyseki şimdilik çalışmayan bir aksamı yok.
Ama arabayı öyle görünce bütün hevesim de kaçtı.

banada ole olmustu ama zamanla unutuyrsun bılakıs kafam rahat degstırmekle ıyı yaptık ;D ;D

Gökhan bey sizde de oldumu bilmiyorum ama şimdide kaloriferler aracın içini ısıtmıyor.
Edit: Diğer tarafda yanıt vermişsiniz şimdi gördüm :smiley:

Aynı şey benimde başıma gelmişti radyatör tıkayıcı sıvıdan koydum akıntı kesildi. Bir yıl kadar zaman geçti şimdilik bir sorun yok.

vıtaraların orjınal kalorıfer radyatorunun canakları pastık tamır ımkanı yok ve normal olarak 10 yasından buyuk arabada ınce kacaklar yapa bılıyor katkı maddesı gecıcı bır cosum ama baska yerlerıde tıkama rıskı oldugu ıcın ben goze alamamıs sıfırını takmıstım

gokhan5234' Alıntı:
vıtaraların orjınal kalorıfer radyatorunun canakları pastık tamır ımkanı yok ve normal olarak 10 yasından buyuk arabada ınce kacaklar yapa bılıyor katkı maddesı gecıcı bır cosum ama baska yerlerıde tıkama rıskı oldugu ıcın ben goze alamamıs sıfırını takmıstım
Tabiki en doğrusu değiştirmek fakat bulunduğum yerde ki ustalara pek güvenemedim. Biraz aspirin tedavisi oldu şimdilik idare ediyor

velicanöz' Alıntı:
Tabiki en doğrusu değiştirmek fakat bulunduğum yerde ki ustalara pek güvenemedim. Biraz aspirin tedavisi oldu şimdilik idare ediyor
bu arada bılgınız olsum mıtsubıshı l300 ve ısuzu prensesle kalorıfer radyatorlerımız aynı pıyasada 90 lıra sıfırı :smiley:

arkadaşlar bu ön göğüsü sökme ve takma işi benzinli modellerde de aynı mı?bende 1993 jlx otomatik var hiç ısıtmıyo da... :(

ilker bey merhabalar.eğer kendiniz sökecekseniz.korkulduğu gibi değil.birkaç aletle sökebilirsiniz.önemli olan her ihtimale karşılık cd kalemiyle mutlaka özellikkle soket ve fişleri işaretleyin.takıldığınız yerde yardımcı oluruz.sanırım araçlarımız neredeyse aynı.tüm bağlantılar neredeyse hala gözümde canlandırabiliyorum.eliniz anahtar tutabiliyorsa yaparsınız.
(Vitara Kaporta ve Motor Bakım ) başlığı altındaki konuyu incelerseniz size fikir verebilir[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5].

ghhgghh.jpg

hggh.jpg

hghghg.jpg

hhgg.jpg

hhgggg.jpg

hudev arkadaşım sökme konusunda sıkıntım yok da toplarken biraz var. ???yinede kendim sökmeyi denicem.beceremez isem kılavuzum sizlersiniz. ;)ama bu kalem olayı iyi fikir.

bence asırı karisık bır ıs servıste bıle usta 3-4 saat toplam sok takıyla ugrasıyor rıske gırmeyın derım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

SON KONULAR

Geri