Suzuki Vitara Geç Çalışma Sorunu Hakkında Yardım 98/1.6 JLX

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avasahin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,123

avasahin

98 Vitara JLX
Yer
Mersin
Değerli gezenbilir üyeleri;
Öncelikle bayramınızı kutluyorum.10 gün kadar oldu 98 model 1.6 16V JLX otomatik vites Suzuki Vitara aldık. Araçta sıralı sistem BRC marka lpg donanımı mevcut. Sorun ise araç özellikle ısı göstergesi normale geldikten sonra motoru durdurup tekrar çalıştırmayı denediğimde meydana geliyor.Yani zor çalışıyor. Acaba bi öneriniz var mıdır sorunla ilgili olarak bunu öğrenmek istiyorum. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyor iyi bayramlar diliyorum.

Etiketler
Ynt: 98 Vitara 1.6 JLX Zor Çalışıyor ?..

Ali sen araba değil dert aldın kendine ;D
Onca güzel canavar gibi arabalar dururken çekik gözlü Suzukiyi tercih etmeni anlayamadım doğrusu :D

Valla hocam keske bütün dertler hayatta bunun gibi olsa ???
Tavsiye edenler yani referanslar çok sağlam ;) Onlar suzuki'yi tercih ediyorlarsa elbet bi bildikleri vardır.Ki zaten biliyorsunuz 86 Alto GL kullanıcısıyım ve de cok memnunum suzuki sahibi olmaktan ;D
Elbet bi hal çaresi bulunacaktır.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu arada N'ye aldığımda (sorun tam olarak çözülmesede) daha iyi çalıştığı kanısına vardım.Ama çok alakasız geldi bu çözüm yolu bana.

Vitara.jpg

hayırlı olsun aracınız suzıkı mdoğru secim arazi acısından ;D ve duzgun bır servis işinizi halleder kucuk bir ayarsızlığa benziyor sorun ;) kolay gelsin

Ynt: Suzuki Vitara Geç Çalışma Sorunu Hakkında Yardım 98/1.6 JLX

Aynı model araç bende de hatta bende alalı 3 ay oldu sanırım aynı problem bende de var çünkü benim aracımda motoru durdurduktan sonra tekrar çalıştırmaya çalışınca çalışmıyo belli müddet sonra çalışıyo gerçi Allah başka dert vermesin de baya sıkıntı yaşatabiliyo eğer cözüm bulursanız lütfen benide bilgilendirirmisiniz tabi bende bulursam haber veririim ankarada yaşıyorum 5354053945 telim
bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok sevinrim herkese iyi günler

marş çeviriyorda çalışmıyormu yoksa marş hiç basmıyor mu?

Benim tahminime göre enjektörlerden kaynaklanan bi problem var.Enjektörler püskürtme görevini tam olarak yerine getiremiyor heralde.Marş basıyor ama çevir bırak hemen alması lazım bu araçların.Genelde 2 yada 3.de alıyor.

benim aracimda mars hic basmiyo belli bir sure sonra basiyo ve calisiyor sanki kendini kitliyo mars otomotigi mars motoru falan saglam yeni okutulan anahtar bile yaptilar ama yola cikipbenzin almak icin falan durunca calismiyo nedir derdi anlamadim

Araçlarda uygun ve düzgün yakıt sistemi, atleşe, avans ayarı ve koprasyon varsa geç çalışma olmaz. Mutkala bu denge bir tanesi bozuktur. ;)

Aracım 98 JLX 3 kapı, motor soğuk iken marşa bastığımda anında sorunsuz çalışıyor. Motor ısındıktan sonra ilk marşa bastığımda nadiren çalışıyor, ancak ikici kez marşa bastığımda belki saniyenin altında bir sürede ve çok rahat çalışıyor. Üçüncü kez marşa basmama kesinlikle gerek kalmıyor.

Bu sorun yaklaşık iki ay kadar önce kontak anahtarının bazen yuvasında rahat dönmemesi ile başladı. Servise danıştığımda sorunun anahtar yuvası ile alakalı olduğunu, ancak bu parçanın pahalı olduğunu ve ellerinde bulunmadığını söylediler, bende pek üzerinde durmadım, şu an için beni fazla rahatsız etmiyor.

Daha önce Suzuki bölümünde, yanılmıyorsam kontak anahtarı arızası başlığı altında kontak anahtarı yuvasının oto kilit tamiri yapan yerlerde tamir edildiğini okumuştum. Anahtar yuvasını bu tür bir yerde söktürmemi önerirmisiniz. Aracımı bugüne kadar yetkili servis harici bir yere götürmedim.

Teşekkürler..

Bence kontak yuvasına önce bir miktar(aşırı değil) WD40 sıkın anahtarını takıp çıkartın(fişeler çalışsın) nekadar rahatladığını sizde fark edeceksiniz. Belkide soruna çözüm olacaktır.
Kendi aracım için uyguladım sonuç mükemmel. Habir hatta evin kapısı ve odanın kapı kilidinede sıktım. Herşey şıkır şıkır oldu, bir deneyin buradan sonucu tekrar konuşalım ;)..

Hakan Bey !

İlginize teşekkürler, deneyip bilgi vereceğim. İyi günler.

Sn Engin bey sizin sorununuz benim araçtada olmuştu, araç ısındıktan sonra marş hiç basmıyordu soğuduktan sonra marş basıyordu, bir role taktılar sorun tamamen gitti ama roleyi nereye taktılar derseniz bundan emin değilim ,otomatik vitesli vitaralarda bazen görülüyormuş.Takan kişiyi aradımda ama telefonu iptal ulaşamadım ,araç yanımda olsa tarif ederdim ama yanımda değil.Akşam incelerim ve yazarım.

Ben daha çözüm bulamadım ama şüphelendiğim 2 nokta var.Benim aracımda BRC lpg sistemi var.Dolayısıyla ilk çalıştırmada benzinle çalışıyor.Enjektörlerden şüphekeniyorum bundan dolayı.İkincisi ise benzin filtresi (nerde olduğunu bilemiyorum )'nin tıkalı olmasından geliyor.Bu hafta sonu servise göstereceğim.Sonuç alırsam mutlaka yazarım.

SN Raşit bey evet benim aracımda ısındığı zaman çıkartıyor sanırım motor soğuyunca tekrar çalışıyor aynı dert sanırım yardımınzı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Benzin filtreniz arka bölümde sağ arka lastik tarafında hemen depo çıkışından sonradır. Aracın altından bakarsanız sağ arka lastikgin oradan yay arkasına bakın. ;)

avasahin' Alıntı:
Ben daha çözüm bulamadım ama şüphelendiğim 2 nokta var.Benim aracımda BRC lpg sistemi var.Dolayısıyla ilk çalıştırmada benzinle çalışıyor.Enjektörlerden şüphekeniyorum bundan dolayı.İkincisi ise benzin filtresi (nerde olduğunu bilemiyorum )'nin tıkalı olmasından geliyor.Bu hafta sonu servise göstereceğim.Sonuç alırsam mutlaka yazarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR