Suzuki Vitara Bagajı İçin Mdf'den Kapak ve Lpg Tüpü Kamuflesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hidoki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,878
Ynt: Suzuki Vitara Bagajı İçin Mdf'den Kapak ve Lpg Tüpü Kamuflesi

Bizi bu platformda buluşturan ve paylaşımlarıyla örnek olan suzukicilere özellikle teşekkür ederiz:smiley:

Etiketler

Slm lar haklısın hideyet abi ses yapabilir ama daha kullanışlı olur artık bizde yalıtımını iyi yaparız, yaptıklarımın hepsini görüceksiniz şuan yükseltme liftini hazırlıyorum 3parça daha oldumu tamamdır 5.5cm yükselcek inşallah.

İşte budur olay..gençler çalışıyorlar... :smiley:
Selçuk yapım aşamalarını, malzemeden ve ölçülendirmeden başlayarak, tüm fotograflar ile Garaj bölümünde yayınlamanı bekliyoruz, güzel bir Vitara hikayesi daha olsun, bir örnek yetmez diye düşünüyorum..:smiley:

sellçuk' Alıntı:
Slm lar haklısın hideyet abi ses yapabilir ama daha kullanışlı olur artık bizde yalıtımını iyi yaparız, yaptıklarımın hepsini görüceksiniz şuan yükseltme liftini hazırlıyorum 3parça daha oldumu tamamdır 5.5cm yükselcek inşallah.

Selçuk dostum yükseltme için parçayı tornacıda falan mı hazırlatıyorsun yoksa başka bir şekilde mi hallediyorsun, biraz acele ettiğimin farkındayım ama merak işte:smiley:

estafurullah abi arka yayları hondanın bi modelinden uydurdum 5cm yükseltti 6mm teflondan get ilavesi ile kafamdaki yüksekliğe ulaşmış olurum ön tarafa ise yay araştırıyorum eğer bi yay uyduramazsam enson çağre get koyucam yarın akşam 2 tane yayvar onları denicem amcamın dükkanında,ön amortisör takozlarıda çıkma hazır buldum şansıma :smiley: arka rotil bağlantısı ya sert teflondan parça yaptırıcam tornacıya yada sıfır maliyet olan demirden yapıcam çalıştığım serviste teflon yaparsam enaz 20,30 ytl param gidicek demir yaparsam sıfır ücret + ömürlük olur aklıma gelenler bunlar hidayet abi... kafama takılan bişey daha var ön defransiyel uzatma demirlerine civata montajı ile 4yada 5 mm kalınlığında demirden uzatma yapsam nası olur sizce kaynak kullanmıyacam demirin bi ucu orjnl def alüminyum ayağa bi ucuda defransiyele tamamıile civata montaj kaynak olmuyor çünkü orjnl ayağa ???

sellçuk' Alıntı:
estafurullah abi arka yayları hondanın bi modelinden uydurdum 5cm yükseltti 6mm teflondan get ilavesi ile kafamdaki yüksekliğe ulaşmış olurum ön tarafa ise yay araştırıyorum eğer bi yay uyduramazsam enson çağre get koyucam yarın akşam 2 tane yayvar onları denicem amcamın dükkanında,ön amortisör takozlarıda çıkma hazır buldum şansıma :smiley: arka rotil bağlantısı ya sert teflondan parça yaptırıcam tornacıya yada sıfır maliyet olan demirden yapıcam çalıştığım serviste teflon yaparsam enaz 20,30 ytl param gidicek demir yaparsam sıfır ücret + ömürlük olur aklıma gelenler bunlar hidayet abi... kafama takılan bişey daha var ön defransiyel uzatma demirlerine civata montajı ile 4yada 5 mm kalınlığında demirden uzatma yapsam nası olur sizce kaynak kullanmıyacam demirin bi ucu orjnl def alüminyum ayağa bi ucuda defransiyele tamamıile civata montaj kaynak olmuyor çünkü orjnl ayağa ???

Selçuk gerçekten bravo dostum.. yalnız en son sorduğun sorunun muhatabı sanırım ben değilim Hakan Bey, ben teknik konularda maalesef sizlerden gerilerdeyim..ayrıca sen de uygun görürsen Hakan Beyin de dediği gibi garaj bölümüne taşıyıp orada herkesin fikrini alma şansımız olabilir...
kolay gelsin:smiley:

arkadaşlar Lpg bağlatmayı düşünüyorum ama zaten bagaj küçük , aşağıda çizmeye çalıştığım gibi proje var simit tank kullanıp üzerini çamurluk çıkıntılarının hizasından mdf gibi bir platformla kapatıp yüksekliği az ama düz bir bagaj zemini elde etmek istiyorum. resim her nekadar hırpalanmış oynanmış gibi gözükse de sanırım kendini ifade ediyordur. SORUM teknik olarak özellikle muayene, onay MMO şartnamesi vs gibi bürokratik sıkıntalar yaratır mı sizce ayrıca güvenlik, trafik ve benim can güvenliğim gibi yönleri ile yorumlar mısınız, proje fiili olarak % 100 uygulanabilri bir proje. değeril yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Not: resimi Hidayetin resimlerinlerinden aldım üzerinde düzenleme yaptım (copyrıght by hidoki :smiley:)

indexyouyv.png

Slm lar bence fikriniz çok ii bagaj kullanımı açısından, basettiğiniz depo ruhsata (işlenirmi ) işlenirse de muayne sorunu var,birde simit depolar 30lt ve 40lt arasında,uzun yolculuklarda biraz sıkıntı olur. (bence) isterseniz yarın ben benim arabada uygulamalı gazcıya sorim size haber verim, Bende tuttum bu modeli :smiley:

lpg tütplerinin eskiden simit deponun içinde yani orta merkezindeydi şimdi ise yan kısmında yaşar abi yüksekliği etkilemez bence.

valla bi araştıralım ruhsat açısından, menzil, güvenlik, şimdidie yaşar arkadaşım yükseklik konusunda aklıma gelmeyen bir düşüncesini söyledi fikirler ve yorumlar önemli

4 L' Alıntı:
Not: resimi Hidayetin resimlerinlerinden aldım üzerinde düzenleme yaptım (copyrıght by hidoki :smiley:)

Fotoğrafları bilimsel amaçlar ve arge için kullandığınız sürece sorun yok: deermişim:smiley:)
bugünlerde kafayı port bagaja sardım valla uykularım kaçar oldu... bu konuda pratik fikirleri olan varsa bir başlık açıp bildirirlerse sevinirim dostlaaaarrr!

bence hiç düşünme hakan'ınkinden "kopyala - yapıştır" yap olsun bitsin.Gayet güzel olmuştu..
evet yorum alalım bu lpg montajı ruhasta işlenir mi muayeneden geçer mi?

4 L' Alıntı:
arkadaşlar Lpg bağlatmayı düşünüyorum ama zaten bagaj küçük , aşağıda çizmeye çalıştığım gibi proje var simit tank kullanıp üzerini çamurluk çıkıntılarının hizasından mdf gibi bir platformla kapatıp yüksekliği az ama düz bir bagaj zemini elde etmek istiyorum. resim her nekadar hırpalanmış oynanmış gibi gözükse de sanırım kendini ifade ediyordur. SORUM teknik olarak özellikle muayene, onay MMO şartnamesi vs gibi bürokratik sıkıntalar yaratır mı sizce ayrıca güvenlik, trafik ve benim can güvenliğim gibi yönleri ile yorumlar mısınız, proje fiili olarak % 100 uygulanabilri bir proje. değeril yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Not: resimi Hidayetin resimlerinlerinden aldım üzerinde düzenleme yaptım (copyrıght by hidoki :smiley:)

indexyouyv.png
Çağlar Bey, Merhaba!
Daha önce lpg konusunu araştırırken edindiğim bilgi şöyle: Lpg tankının ruhsata işlenmesi için yasal prosedüre göre tank; arka koltuktan, yan duvarlardan, arka bagaj kapağından hatta tabandan bile belli bir mesafe uzaklıkta olması gerekiyor. Hatta tabandan yükseltmek için profilden bir sehpa yapıp tankı üzerine koyuyorlar.
Tahminimce sizin projenizde simit tank çapının genişliği nedeniyle arka koltuk ve/veya bagaj kapağına izin verilen mesafeden fazla yaklaşacak. Burada tıkanabilirsiniz.
Tankı sağ duvara tam sıfır değil biraz daha mesafeli yerleştirmeniz gerekecek.
Ayrıca tankın üzerinde elde etmek istediğiniz düz zemin de tankın altına yerleştirilmesi zorunlu olan profil sehpa nedeniyle düşündüğünüzden daha yüksek olacak. Bunların yanında adamlar lpg tankı üzerindeki zemini görünce ya tank üzerine ağır bir yük basacağını düşünüp hiç izin vermeyebilir ya da tankın en üst noktası ile sizin yapacağınız bagaj zemini arasında da belli bir mesafe isteyebilir. Bence en kestirme çözüm; üste yapacağınız zemini hiç yapmadan simit tankı prosedüre uygun şekilde ruhsata işletmek, muayeneden sonra da istediğiniz zemini araca monte etmek. Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,873
Kayıtlı Üye Sayımız
166,660
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR