Suzuki Vitara Bagajı İçin Mdf'den Kapak ve Lpg Tüpü Kamuflesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hidoki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,822

hidoki

learning life lesson 2..
Yer
İstanbul
Arkadaşlar tanıdığım bir döşemeciye vitaramın bagaj ölçülerini alıp orta kalınlıkta bir MDF kestirip siyah sunni deri ile kaplattım, ayaklarını da bagaj kullanım alanını kısıtlamayacak şekilde ayarlayıp esnemeyi minimuma indirdim, bagaj iki kat oldu, alta kamp malzemelerimi (1 plastik kutu, 4 adet portatif sandalye, kamp lambası, kamp tüpü, termos v.s. çakmak pompası ve ayrı bir malzeme kutusunu koydum ve halen yer var:smiley:

üst kat ise büyük bavulları, yatak yorgan ne varsa alacak kadar geniş bir hacime sahip, henüz birşey koymadım... LPG tüpü dışarıdan kesinlikle görünmüyor ve eskiye göre daha şık oldu... paylaşmak istedim:smiley:

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara Bagajı İçin Mdf'den Kapak ve Lpg Tüpü Kamuflesi

yasarergun' Alıntı:
çok hoş ve fonksiyonel olmuş bence

menteşe ile daha fonksionel olabilirdi ama bu hali de gerçekten araç içinin daha çabuk ısınmasını, bagajdan gelen gürültünün azalmasını sağladı, bakalım... imkanlar ölçüsünde ne yaparsak paylaşacağız artık:smiley:

Hidayet güle güle kullan, çok şık ve işe yarar bir parça olmuş, genelde Vitaralarda buna benzer bagaj ihtiyacı olur, bende farklı bir yapı yaptım.
Ellerine sağlık, bence örnek alıp bir çok kişi yapacaktır. İşte paylaşımın güzelligi.
Slmlar
Hakan Irıklı

Offroadpassion' Alıntı:
Hidayet güle güle kullan, çok şık ve işe yarar bir parça olmuş, genelde Vitaralarda buna benzer bagaj ihtiyacı olur, bende farklı bir yapı yaptım.
Ellerine sağlık, bence örnek alıp bir çok kişi yapacaktır. İşte paylaşımın güzelligi.
Slmlar
Hakan Irıklı

Hakan teşekkür ederim, gerçekten de çok kullanışlı oldu, üst kısımda bayağı bir yer var, uzun yolculuklarda çok işe yarayacağını düşünüyorum... ayrıca cumhuriyet bayramında bana plastik bir kutu alıp içine çay şeker kahve v.s. tarzı malzemeleri koyarsan iyi olur demiştin, aynen aldım resimde de var:smiley:

böyle bir konuda senin beğenini kazanmak benim için önemli, mümkün olursa senin uygulamanı da bir fotoğrafla gösterirsen sevinirim...

Benim arka bagajda aynı kutular içinde derli toplu ve düzenli ve en önemlisi fonksiyonel..Ayrıca görünümde çok şık olmuş.
Bir önerim olacak Offroad malzemeleri içinda bir plastik kutu al. Çekme hatatı, U-bolt kilit,eldiven, strap,saptırma makarası,ufak tesetese,ufak balta,fener,4-8-10Mt halat vs. gibi.. vs, malzemenide toplamış olursun. Herzaman arabanda bulunsun. Bu tip malzemelerde kullanımda çamurlanır ortamı kirletir.

yan taraflarını nasıl tutturdunuz merak ettim benimde kafamda böyle birşey var fakat yanları biraz düşündürdüğü için uygulamaya geçirebilmiş değilim

musa69' Alıntı:
yan taraflarını nasıl tutturdunuz merak ettim benimde kafamda böyle birşey var fakat yanları biraz düşündürdüğü için uygulamaya geçirebilmiş değilim

merhabalar Murat, vitaranın tekerlek üstü boşluklar var ya bagaj içinde biraz içeri doğru çukurluk şeklinde... oralara 4 tane (2 si 20 cm. diğer ikisi 21.5 cm.) ayak yapıp destekliyorsun, bagaj kullanım alanın da etkilenmiyor.. yalnız mdf benimki gibi orta incelikte olunca esneyebildiği için lpg tüpünün iç ve dış tarafına birer tane destek koyuyorsun...

(vitara 2001 jlx wagon ölçülerine göre) 1.25x51 cm. sert ve dayanıklı bir mdf kestirip mümkünse sunni deri kaplatıp, ayaklarını da resimdeki şekilde vidalattırırsan oluyor, anadolu yakasında isen uygun bir zamanda buluşup beraber yaptırabiliriz, kolay gelsin.

soğol hidayet ben avrupa yakasında ikitellideyim sistemi bi sekilde burada kuracacağım döşemek için havalı zımba var bende 18mm mdf ile esnemeyi berteraf ederiz biraz ağır olur o kadar

ilgi ve alakana çok teşekkür ederim

Offroadpassion' Alıntı:
Benim arka bagajda aynı kutular içinde derli toplu ve düzenli ve en önemlisi fonksiyonel..Ayrıca görünümde çok şık olmuş.
Bir önerim olacak Offroad malzemeleri içinda bir plastik kutu al. Çekme hatatı, U-bolt kilit,eldiven, strap,saptırma makarası,ufak tesetese,ufak balta,fener,4-8-10Mt halat vs. gibi.. vs, malzemenide toplamış olursun. Herzaman arabanda bulunsun. Bu tip malzemelerde kullanımda çamurlanır ortamı kirletir.

Hakan soldaki kutuyu o malzemeler için kullanacağım, dediğin gibi çamurlanmaya karşı falan iyi olur gerçekten... henüz edinemedim malzemeleri yavaştan halledince bir düzene sokacağız:smiley: bu arada kamp tüpü ve lambası ve iki tane de yedek tüp, 4 adet de kamp tipi katlabanilir sandalye aldım, ayarlamayı düşündüğün suzukicilerin gezisine bayağı donanımlı geleceğim yani:smiley:

gezi yani... hani ayarlayacağın.. çamur olunca dediydik ya:smiley:) sevgiler..

Güzel olmuş hidayet abii Benimde kafamda bişeyler var lastikli deri branda felan yapıcam yada seninki gibi bişeyler ama senin formül daha kullanışlı :smiley: valla çektim kopyayı :smiley::smiley:

sellçuk' Alıntı:
Güzel olmuş hidayet abii Benimde kafamda bişeyler var lastikli deri branda felan yapıcam yada seninki gibi bişeyler ama senin formül daha kullanışlı :smiley: valla çektim kopyayı :smiley::smiley:

merhaba selçuk ne zamandır görüşemiyoruz:smiley: branda üzerine birşeyler koymak için yetersiz olabilir diye düşünüyorum iyi olur aslında böyle birşey yaptırırsan...
Açıkçası ben de bostancı sanayideki grand oto ya gittiğimde oradaki bir arkadaşta biraz daha farklısını görmüştüm ben de ondan kopya çektim... yani hırsızın malını çalarsan hırsızlık olmaz:smiley:

Selçuk görüşelim inşallah, bir de Hakan Beyin yaptığına benzer bir port bagaj için bakınıyorum bu aralar.. Hakan Bey sağolsun ölçüleri yapılış sırasını falan vermiş, bakalım bundan sonraki ilk hedef o olacak.. görüşürüz:smiley:

mrb abi pazar günü şilede yarış izlemeye gittim gözüm gezenbilir aradı ama sen yoktun hakan abiyi gördüm bide yüksel abi ve grubunu gördüm onlarda çamurlanmaya gidiyolarmış sağolsunlar yarış parkurunun yerini tarif ettiler buldum, benim maraş da asker arkadaşım var hakan abiye söylemiştim o bana sepet ve maşpiyel koruması hazırlıyo çekidemirini de burda yaptırıcam bizim servisin kaportacısı marifetli demirleri kıvırttırıp kaynatıcak sağolsun geriye ön tampon kalır onuda artık vinç alınca, Benim kafamda söylediğim gibi deri branda yada medefe vardı sendekini bide ben çalim :smiley: biraz geliştirim yani 2 yada 3 parça öne katlanan medefe düşünüyorum sence nasıl abii. fonksiyonel bişey olsun abi :smiley: maroangozum da var :smiley::smiley: saygılar...

Selçuk öne katlanır mdf iyi fikir bence de ama ne kadar çok parça o kadar çok ses ve problem gibi geliyor bana ama düşünüyorum da güzel ve kullanışlı olur hakkaten:smiley: o sepet meselesini araştırıyorum şu an, nazımın geçtiği bir kaynakçı bulursam başında durup uygun zamanda yaptıracam ben de, ölçüler zaten Hakan Bey tarafından verilmişti, belki onunkinden biraz daha uzun düşünebilirim. Selçuk kardeşim ne yaparsan burada paylaşırsan bizim için de ilham olur, ona göre geliştirip daha kullanışlı (fonksiyonel) birşeyler geliştirebiliriz:smiley:

İşte paylaşım,işte güzellik.. ;)
Vitaracılara güzel bir örnek..
Yazan çizen ve fikir paylaşan arkadaşların ellerine sağlık..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR