Suzuki Vitara 5 Kapı Otomatik Vites 2000 Model Ve Üstü ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan victor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,864
V

victor

Ziyaretçi
Forumda henüz yeniyim ve Suzuki Vitara 5 Kapı Otomatik Vites hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.Zira 2000 model üstü bir vitara almayı düşünüyorum.
1)2. elde alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir ?
2)Otomatik şanzımanı sorun çıkaran bir araç mıdır ya da otomatik şanzımanın kronik sorunları var mıdır ?
3)Şehir içi/dışı yakıt tüketimi ne kadardır ?
4)Bakım masrafları pahalı mıdır ve yedek parçalarının bulunulabilirliği nasıldır ?
5)Asfalt-stablize köy yollarında ya da hafif doğa şartlarında kullanım için uygun mudur ? (off-road yapmayı düşünmüyorum)

Ynt: Suzuki Vitara 5 Kapı Otomatik Vites 2000 Model Ve Üstü ?

sorularıma cevap verecek kimse yok mu ? özellikle otomatik şanzıman ilgili soruya.

1600 cc mi 2000 cc mi düşünüyorsunuz

pardon vitara demişsiniz.
1.6 otomatik şanzımanla şahsen denemişliği yok..
Ancak sorun çıkaracağını sanmıyorum.(şanzıman)

4- Bakım masrafı yerli araçlardan çok fazla değildir.Yedek parça konusunda pek sıkıntı çıkmaz.
5- Vitara sizin işinizi fazlasıyla görecektir. (Ancak Suzuki tiryakilik yapıyor haberiniz olsun)

Diğer sorularınızı 1.6 otomatik kullanan arkadaşlar cevaplayacaktır.
Ben 2.0 Grand Vitara otomatik
2.0 Vitara Jlx Hdi Manuel ve
eski aracım 1994 jlx 1.6 manuel ile ilgili soruları cevaplayabilirim.Bu 3. suziki anlayacağınız.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ilhan bey. evet 1.6 otomatik vites düşünüyorum ve otomatik şanzımanıyle ilgili bilgi sahibi olmak istiyorum.

forumu baştan sona okudum. vitara otomatik vitesle almayı düşünüyorum. satıcıları arıyorum ne kadar otomatik vites satıcısı varsa hepsinde illa ki D den R ye ya da R den D ye alındığında ortaya çıkan vuruntu sorunuyla karşılaştım. forumda ki araştırmalarıma rağmen hala bir kanıya varamadım otomatik şanzıman ile ilgili sorunlar konusunda.
bu vuruntunun talip olduğum her araçta var olması kronik bir sorunun göstergesi mi yoksa benim şansızlığım mı ?
1.6 jlx otomatik vites kullanıcısı arkadaşlar lütfen acil yardım ve bilgi....

neden 2000 model üstü bakıyorsunuz?

1998 in 2.çeyreğinden sonra ki modeller İspanyol ve
parça ömürleri Japon modelleri kadar uzun ömürlü değil
diye yazıyorlardı burada ki arkadaşlar

ilhan bey illa ki 2000 model ve üstü değil derdim. eşim de kullanacağı için hava yastıkları olsun istiyorum ayrıca yaşının biraz küçük ve km'sinin az olması zannımca daha avantajlı olur. 2000 ve üstü modellerde 115.000-140.000 orjinal km aralığında gayet temiz araçlar buldum.
anlam veremediğim bulduğum 8-9 aracında otomatik şanzımanında daha önce bahsettiğim vuruntu ve sarsıntılı geçiş olayı. ve nedense satıcıların bu durumu önemsemiyor oluşları. 2 tanesini ekspertize sokturdum işin kötü tarafı tervislerinde muallak cevaplar vermeleri ve tam teşhis koyamıyor oluşları.

victor' Alıntı:
forumu baştan sona okudum. vitara otomatik vitesle almayı düşünüyorum. satıcıları arıyorum ne kadar otomatik vites satıcısı varsa hepsinde illa ki D den R ye ya da R den D ye alındığında ortaya çıkan vuruntu sorunuyla karşılaştım. forumda ki araştırmalarıma rağmen hala bir kanıya varamadım otomatik şanzıman ile ilgili sorunlar konusunda.
bu vuruntunun talip olduğum her araçta var olması kronik bir sorunun göstergesi mi yoksa benim şansızlığım mı ?
1.6 jlx otomatik vites kullanıcısı arkadaşlar lütfen acil yardım ve bilgi....
bende otm jlx kullanıyorum aracımı eğimli bir yerde park ettimde parka yük bindirmemeye özen gösteririm ve senede 1 defa mutlaka ustanın gerek yok demesine rağmen yağ değişimi yaparım hareket halinde kesinlikle boşa almam bunun gibi hususlara dikkat edildiğinde vitara şanzımanları ömürlüktür benim aracımda ayak frendeyken D-R yada tersi yapıldığında herhangi bir vuruntu yok bu sorun şaft boşluğu yada diferansiyel ayarsızlığı kaynaklı olabilir

victor' Alıntı:
Forumda henüz yeniyim ve Suzuki Vitara 5 Kapı Otomatik Vites hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.Zira 2000 model üstü bir vitara almayı düşünüyorum.
1)2. elde alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir ?
2)Otomatik şanzımanı sorun çıkaran bir araç mıdır ya da otomatik şanzımanın kronik sorunları var mıdır ?
3)Şehir içi/dışı yakıt tüketimi ne kadardır ?
4)Bakım masrafları pahalı mıdır ve yedek parçalarının bulunulabilirliği nasıldır ?
5)Asfalt-stablize köy yollarında ya da hafif doğa şartlarında kullanım için uygun mudur ? (off-road yapmayı düşünmüyorum)
yedek parçası bol ve ucuzdur örneğin yeni değiştiğim triger seti japon 150tl vkayışı 15 tl filtreleri 10tl buji takım 20tl buji kablo takımı 60tl gibi fiyatlar söz konusu
yakıtı şehir içi şu aralar 11-12lt civarı (lpg) şehirler arası sakin kullanımda 7-8 litreye düşer.
yapı itibariyle tam şası ve arka sabit akslı olması sebebiyle arazi kullanımına daha yatkındır
otomatik şanzımanı biraz hantaldır ama çok sağlamdır

sahin05;
verdiğiniz değerli bilgiler adına teşekkür ederim. umarım aradığım aracı bularak en kısa zamanda aranıza katılabilirim.

3 tane otomatik jlx kullandim biraz vuruntunun normal oldugunu dusunuyorum.
Vites gecislerinin vuruntusuz olmasi ve yaginin kotu kokmamasina dikkat edin.
Hubslar sorunsuz calisiyormu ?
Motor su eksiltiyormu ? Eksiltiyorsa ust kapak conta sibop lastigi sibop takimi v.s 2.000 TL tutar.
Bujileri tek tek soksun ustaniz bujinin birinse bile su varsa sorun oldugu kesindir.
Ekspertizde 90-110 km hiza cikin arka dif ses yapiyormu bakib.
Arazisini mutlaka kontrol ettirin. Em onemliside mutkaka vitaradan anlayan biri ekspertiz yapsin.
Sag on amortisorun oraya bakin kupaya dogru mastigin orda catlak varsa hor kullanildiginin araziye ciktiginin ispatidir. Bazi parcalari evet ucuz. Ama ben dizaynini cok begendigim icin biniyorum.
Yoksa Grand alirdim. Hatta bazen satip grand alayim diyede dusunmuyor degilim :smiley:

ootomatık jx ı ben tahmını 50.000 km arazı sehır ıcı karısık kullandım vıteg gecıslerınde ınce vuruntu harcı sıkayetın olmaz yakıtı da lpg 100 km 12-13 lt standart arının dır bence alıp zevkle bınecegın bır arac

merhaba ben 2004 yılında aldım 2003 modelini kullanıyorum vitara jlx 1,6 şuan 150000 km de 10 seneden beri hiç problem çıkarmadı alt bakım ve tamir masrafları ucuz çamurda fazla oynarsan ara sıra hubları yağlatmak gerekiyor benim tavsiyem biraz daha yeni ve orijinalini almanız ve off road ta kullanılmamış olmasına önem göstermelisiniz

vitaraaaaaaaaaaaa.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR