Suzuki Vitara 2009 1.6 3K hakkında yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan qiray Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,037

qiray

Yeni Üye
arkadaşlar öncelikler merhaba...ben 2009 model suzuki vitara 1.6 3K almayı düşünüyorum fakat araç hakkında bilgim fazla yok....bu konuda bilgisi olan arkadaslar bilgilerini paylaşırlarsa beni aydınlatmış olurlar....şimdiden herkeze teşekkürler

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara 2009 1.6 3K hakkında yardım

GV 3K nın 5K ya göre dezavantajı 4L (ağır devir) olmaması.
Zor offroad şartlarında kullanmadığınız sürece sizi üzmeyeceğini düşünüyorum

erdalyaman' Alıntı:
GV 3K nın 5K ya göre dezavantajı 4L (ağır devir) olmaması.
Zor offroad şartlarında kullanmadığınız sürece sizi üzmeyeceğini düşünüyorum

erdal abi teşekkür ederim ama aklımda bir çok soru işareti var mesala kız kardeşimin dizel puntosunda 200 km rahat görüyorum...araştırmalarıma göre 160 km zor görüyormuş....aracı satarken baya zor ve ucuza gidiyormuş...yedek parçası pek bulunmuyormuş servisde...konfor,yol tutuş ve içeri ses verme olayı nasıl ? ben genelde şehir içinde kullanmak için almayı düşünüyorum ama şehir içininde offroad dan farkı yok TÜRKİYE'de :smiley: yağmur yağdıgı zaman özellikle :smiley:

mrhb iyi duşunup karar vermeni tafsiye ederim rahatlık konfor ve hız duşunuyorsan bence çok yanılırsın ayrıca 3 kapıyı satmak gerçekten zordur ben cok uğraştım parça konusunda sıkıntı yaşamadim şu anda 2005 2.0 5 kapı kullanıyorum bır de taf sıyem şu olur 2. el duşuk km yuksek mod çok var.

qiray' Alıntı:
.araştırmalarıma göre 160 km zor görüyormuş.......konfor,yol tutuş ve içeri ses verme olayı nasıl ?

Sevgili Giray ben size tekrar düşünmenizi öneririm zira "Hız - konfor -yol tutuş - içeri ses almama" gibi beklentiler olduğuna göre 4x4 yerine hem daha ucuza hem bu beklentilerinizi karşılayacak çok seçenek var.

Bu modelin otomatik viteslisinin gelme durumu var mı? Bilgisi olan var mı?

sürekli 4x4, 1600cc, 1420 kg ağırlığında bir araçla 200 km gibi hızlara çıkamazsınız, ben zorlamadım ama 140-150 km hızlara biraz kasarak çıkıyor, tavsiyem hız yapmayı düşünüyorsanız sedan veya hb tarzı araçlara bakın, ama ben yavaş giderim virajları da yavaş dönerim kendimi de tehlikeye atmam diyorsanız gv3 e bakabilirsiniz,hızlanması yavaş, resmi verilere göre 0-100 km 14,4 saniye, sollamalarda yavaş kalıyor, konforu güzel, içeri sedan araçlardan daha az ses alıyor diyebilirim yalıtımı iyi, kapıların kapınışı bile çok tok, dijital klima süper zaten, yüksek sürüş pozisyonu çok harika, güvende olduğunuzu hissettiriyor, yol tutuşu oldukça iyi, bugün 100 km boyunca sağnak yağmurda 80-90 km hızla yol aldım yola gayet güzel tutunuyor, ama virajda yüksekliğinin dezavantajını hissettiriyor, aynalar ve arka görüş sıkıntısız, göstergeleri çok hoş, plastik aksam kalitesi iyi düzeyde, ortalama yakıt tüketimi şuan 8.5, şehiriçi kullanımına gidecek bi araç, heryerden geçebilirsiniz rahatlıkla, ağır off-roada pek yatkın değil, genç arabası modunda bir araç ve çok ilgi çekiyor ne yazık ki, otomatik vitesin gelme ihtimali yok bildiğim kadarıyla, zaten bayilerde şuan 0 km 3kapı yok, ekim ayı içinde gelecek 2010 modeller, aracı yakından inceleyin, hatta mümkünse birde deneme sürüşü yapın, başka sorularınız olursa yanıtlayabilirim, kendi adıma yavaş giderim ama yolunda keyfini çıkartırım diyorum

konu mayıstan, hortlamış biraz, bakmadan yazdım bende...

qiray' Alıntı:
.... aklımda bir çok soru işareti var mesala kız kardeşimin dizel puntosunda 200 km rahat görüyorum...araştırmalarıma göre 160 km zor görüyormuş..........

Siz Punto'yu da GV'yi de boş verin. Madem "hız yapmak" amacındasınız 100 bin Euro üzerinde paranızı hazırlayın ve sadece hızlanabilen değil daha sonra durabilen bir spor araba alın. Lastiklerinin en az 18" ve min 265 taban genişliğinde olmasına ve dar yanak olmasına dikkat edin, frenleri de seramik olursa iyi olur. Bir de alacağınız aracın parpışma testlerini inceleyin, sadece ön hava yastıkları ile yetinmeyip yan diz perde 8-10 hava yastığı olsuğundan emin olun ki en azından doktorların sizi yoğun bakımda yaşatma şansı olsun. (Biraz ağır oldu belki ama... gerçekleri oldukça yalın paylaşmak istedim, kimseyi incitmek, kırmak amacım olmadan.)

qiray' Alıntı:
... ben genelde şehir içinde kullanmak için almayı düşünüyorum ama şehir içininde offroad dan farkı yok TÜRKİYE'de :smiley: yağmur yağdıgı zaman özellikle :smiley:

Yağmur yağınca 4X4 araçtan ziyade doğru lastik ve ıslak zeminde doğru sürüş tekniğine daha fazla ihtiyacınız olacaktır.

Bence GV size uygun bir araç değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri