Suzuki Vitara 2.0 V6 Çekiş Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,689

volcan

Yeni Üye
MERHABA 1995 MODEL SUZUKİ VİTARA 2.0 V6 MANUEL ARACIM VAR YAKLASIK 2 HAFTA ÖNCE ALDIM ARAÇTA ÇEKİŞ PROBLEMİ VARDI ISINDIGI ZAMANDA VİTESE ZOR GEÇİYORDU KATALİZÖRÜ SOKTURDUM İÇİ DAGILMISTI ONU HALLETTİM CEKİŞ PROBLEMİ KESİLMEDİ BASKI BALATA DEGİŞTİRDİM VİTES PROBLEMİDE CÖZÜLDÜ FAKAT RAMPALARDA BAYILMASI CÖZULMEDİ 3000 DEVİRİN ALTINDA RAMPADA ARAC YÜRÜMÜYOR ELEKTRONİK BİR SORUNU YOK MOTOR DÜZGÜN CALISIYOR ARACTA GAZDA YOK ENJEKSİYONLARINI KENDİM SOKTUM TEMİZLEDİM BENZİN BASINCINI ÖLCTÜM HAVA AKIŞ METRE EKSANTRİK OKUYUCUSU VS. BUNLARINI ÖLCTÜM TEMİZLEDİM BİR SORUN YOK Bİ KAÇ KİŞİYE DANISTIM HENÜZ BİR USTAYA GOSTERMEDİM DANISTIGIM KİŞİLER SENTE ROTARDA DEDİLER BENDE EMİN OLMADAN SOKTURMEK ISTEMEDİM. KONUYLA BİLGİSİ OLANLAR LÜTFEN YAZSINLAR.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara 2.0 V6 Çekiş Sorunu

Merhaba, usta yada tamirci degilim sadece eski bir Suzuki kullanicisi,merakli biriyim.
Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla siz de bilincli ve merakli bir surucusunuz.
Bujilerden hic bahsetmediginize,elektronik bir sorun yok dediginize gore bakmissinizdir.
Eger bakmadiysaniz,bazen orjinal olmayan yada cok ucuz buji kullanabiliyorlar,bir bakin derim.
Bujilere bakarken,buji kablolarini da bir kontrol edin,yipranmis yada yan sanayi olabilir.
Cok komik rakamlardaki,bana gore adam sendecilik mevzuular ummadik arizaya neden olabilir.
Nacizane onerimdir.

selamlar.3000 devir altında v6 motorun karakteri öyledir sizi yanıltıyor olmasın.3000 bin devir üstünde homurdanmaya başlar.gücü hissedersiniz.düşük devirde de yığılıp gitmeyen bir arabada değil.avansda bir sıkıntı var gibi benim nacizane görüşürüm.ecu otomatik yapar lakin manuelde müdahele edilebiliyor.bileni bulmanız lazım.bu işten anlayan suzuki v6 ile haşır neşir bir servise götürün.bilmeyene elletmeyin başınız daha çok ağrır.kolay gelsin..

Merhaba,

2000 v6 eger lastik buyultmediyse o kadar da bayilma yapmaz. avans ayarina baktirin mutlaka, avans ayarı arabanin hangi devirde guc uretecegini etkiliyor, bir de subap ayari mutlaka kontrol edilmeli. bogaz kelebegi temizlettirin. enjektorleri test ettirin vs. bunların hepsi yapabilir.

sabah ilk çalıştığında motorda şakırtı çinsinden ses olup ısının ca azalma yapıyormu..evet derseniz zincir takımı eskimiş demektir..

sente için önden 2 radyatörüde cıkartmanız gerekli takım taklavat varsa yaparım da derseniz..>>>

https://www.google.com.tr/search?q=vitara+2.0+v6+timing+chain+setting+diagram&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.50310824,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.I9e44VIvEiw.O&biw=1680&bih=882&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=5XsCUtyWGoSEtQbsgYGgBA

işaretletler yalnız zinçir üstünde ..silinmiş ise zor..

merhabalar tekrar aracı ben almadan önce contasını yakmışlar ve gelişi güzel bir şekilde tedavisini yapmışlar suzukiden anlamayan bir ustanın ellerinde toplanmış. sonuş maslakta özel suzuki servisinde motoru açtırdım komprasor eksikligi vardı sibopların lastikleri vs. degişti. araç 2 diş rotarda kalmış onu düzelttiler şuan oldukça iyi. yardımlarınız için teşekkür ederim.
95 V6 Vitara

Merhaba...
1998 model 2.0 v6 sahibiyim, benim aracımdada çekiş problemi var maalesef, Siz aracınızın sorununa Çözüm bulabildinizmi?
tartarini marka sıralı sistem lpg li aracımda araba soğukken benzinde çalışırken çekişte hissedilebilir şekilde çekiş kaybı oluyor,aynı sorun lpg de oluyor ama benzindeki kadar değil, aracı lpg servisine götürdüm hiç bir arıza yok, hatta arabanın motoruna hayran oldular, aracım orjinal 200.000km de ve bütün bakımları yazılı ve tarihli bir şekilde yapılmış yani sağı solu kurcalanmış bir araç değil, bana yakın bölgede bir suzuki servisi olmadığı için aracımı götürüp baktıramadım ama, daha önceki otomobil tecrübelerime dayanarak oksijen sensörünü yenilemeyi düşünüyorum, bu konuda bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum..teşekkürler

Merhaba...
1998 model 2.0 v6 sahibiyim, benim aracımdada çekiş problemi var maalesef, Siz aracınızın sorununa Çözüm bulabildinizmi?
tartarini marka sıralı sistem lpg li aracımda araba soğukken benzinde çalışırken çekişte hissedilebilir şekilde çekiş kaybı oluyor,aynı sorun lpg de oluyor ama benzindeki kadar değil, aracı lpg servisine götürdüm hiç bir arıza yok, hatta arabanın motoruna hayran oldular, aracım orjinal 200.000km de ve bütün bakımları yazılı ve tarihli bir şekilde yapılmış yani sağı solu kurcalanmış bir araç değil, bana yakın bölgede bir suzuki servisi olmadığı için aracımı götürüp baktıramadım ama, daha önceki otomobil tecrübelerime dayanarak oksijen sensörünü yenilemeyi düşünüyorum, bu konuda bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum..teşekkürler

Kompresyon testi yaptırıp subapların durumuna baktırın. Eğer subaplarda sorun varsa çekiş düşüklüğü yaşarsınız. İkinci olarak bujilere ve kablolarına baktırın.

Merhabalar. Konuyu tekrar gündeme getiriyorum 95 model V6 otomatik vitaram var aynı çekiş sorunuyla karşı karşıyayım. Fakat ben baya ilerledim problemi buldum. Araç motor isindiktan sonra vitesi bire düşürmüyor vites dusmedigi için devir 2000 de kalıp bayılıyor. Siz sorunu cozdunuzmu. Sitedeki herkesten yardım bekliyorum bu problem nasıl geçer. Simdiden tesekteşekk

Bu konunun otomatik vites problemleri ile bir ilgisi yok, eski konuları hortlatmak yerine yeni bir konu açmalısınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.