Suzuki Vitara (1.6 16 Valve JLX) Motor Yapım Maliyeti ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,168

yenerh

benim meskenim dağlardır
Yer
trabzon
arkadaşımda 99 model 1600 16 valve jlx benımkınden var motoru yağ yakıyor bunun yapılması malıyetı kaç lira olur bır bilgısı olan var mı yada başka bır arıza olabılrmı..

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara (1.6 16 Valve JLX) Motor Yapım Maliyeti ?..

yağ yakan bir motora yapılacak masraf motoru yaptıran kişinin isteğine ve kapalı kutu olan motorun açıldığı anda değişmesi gerek parçalara bağlıdır.
Aynı durumdaki iki motoru aracı satmak isteyen bir kişi 700 liraya yaptırır
Araca 5 yıl binmek isteyen bir kişi aynı motora 2000 lıra masraf yapar.

Segman ve üst kapak contasıyla geçici çözüm minimum maliyet.
Ana yatak,kol yatak, kol burcu, rektefiye,segman, silindir, piston,takım conta, silindir kapağı ustası maksimum masraf.

10 senelık araba sekmanla gitmesı lazım değil mi bence gölekler aşınmamışsa sıfırdan yapdırmaya gerek kalmaz dahmın edıyorum

Aracin yasi ve km si tabiki onemli.fakat motor kapali kutu. Bu yasa kadar basina ne geldi bilemezsiniz.
Belki yagsiz birakildi belki hararet yapti. Belki segman silindiri cizdi. Tahmin etmek cok zor.

evet hararet yaptırmışlar bi kere ustada sekmanlar yummuş olabılr dedı fazla bişey cıkacağını sanmam demış ama tabi kapalı kutu doğru dıyorsunz bekı bu barcaları en ucuz ve orjınal nerden alınabılır fıyat verebılecek arkadaş var mı! trabzonda varmı alınacak yer gerçi olan yerden de karkoyla getırdebılırız... Ana yatak,kol yatak, kol burcu, rektefiye,segman, silindir, piston,takım conta.. dediğiniz parcalar hepsıyse fıyat bılgısı veren olursa sevınırız saygılar..

Parca konusunda ben birsey diyemem.
Once motoru actirin sonraki duruma gore parca bulunur.simdiden kolay gelsin.

ben parcalarla beraber toplamda 2200 gibi bir maliyete cıkardım işçilikte dahil olmak üzere.. ustayla bastan anlastıgımız ıscılık masrafını sonradan degiştirmesi dışında hiçbir sıkıntım olmadı ve haftalarca sanayide ugrasmak zorundada kalmadım...

Ynt: Suzuki Vitara (1.6 16 Valve JLX) Motor Yap?m Maliyeti ?..

Motoru sag saglim bitirdiginiz icin.

ha ok ya tesekkur ederım o zaman ben malıyetı fazla buldunuzda o yuzden oyle dedınız zannettım.. kusura bakmayın

Ynt: Suzuki Vitara (1.6 16 Valve JLX) Motor Yap?m Maliyeti ?..

Ben ifade edemedim siz kusurabakmayin

ya bir suredir hatta ocaktan beri siteyi okuyorum sans eseri buldum
bugunde uye olmak nasip oldu.. ben aracımdan memnunum motoru cok verimli suan için oncesınde 106gti kullanmamdan oturu bazen hantal geliyor tabi
zaten alırken bunları yasayacagımdan haberdardım..
ama aldıktan sonra hic kar yagmamış olmasından aracı deneyemedıgım ıcın biraz mutsuzum
standart halinde
uzerinde mt at lastik var 195 75 15 lik
ıstnbulda anadolu yakasında yada avrupa yakasında gidip biraz oynayabilecegim aracı kesfedebilecegim yerler var mı?

yenerh' Alıntı:
evet hararet yaptırmışlar bi kere ustada sekmanlar yummuş olabılr dedı fazla bişey cıkacağını sanmam demış ama tabi kapalı kutu doğru dıyorsunz bekı bu barcaları en ucuz ve orjınal nerden alınabılır fıyat verebılecek arkadaş var mı! trabzonda varmı alınacak yer gerçi olan yerden de karkoyla getırdebılırız... Ana yatak,kol yatak, kol burcu, rektefiye,segman, silindir, piston,takım conta.. dediğiniz parcalar hepsıyse fıyat bılgısı veren olursa sevınırız saygılar..

Suzukimin motorunu krank ve egsantrik milleri dışında her şeyin sıfırlanması kaydıyla şubat ayında 2000 tl ye yakın bir rakama sıfırlamıştım.
Parça kalitesini düşürerek bu rakamı daha aşağıya çekmek mümkün ama param boşa gitmesin yaptığımız iş birşeye benzesin diyorsanız 2000 tl ye bitiyordu.Şuanda fiyatlar aynı mı sormak lazım.
Henüz işlemi yaptırmadıysanız parçaları aldığım yerden sizin için fiyat alabilirim.

iyi olr kardeş ssorablırsen sağol ama motor usadası bek bışey olucağını tahmın etmıyo arabaya daha önce hararet yapdırmışlar sekmanlar yummuşdur dıyo sadece sekman atılır gömlekler celık alışımlı olduğundan asınma fazla olmaz dıyo öyle beklıyoruz fazlada arabayla calışmadığı için şu anlık araşdırıyoruz sonuçda yapılacak da...

Siz bana kesin bir liste bildirin bende fiyatlarını öğreneyim.Ben parçaları Gaziantepte bir yerden almıştım Ankaradaki parçacılara göre daha hesaplıydı,sanırım hala öyledir.Ama tam olarak nelere ihtiyacımız olduğunu bilmeliyiz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR