Hocam merhaba,
Öncelikle yanıtınız icin tesekkur ederim. En azindan birisi cevap yazdı
Halen bir suzuki sj alamadım maalesef. Bunun birkac nedeni var. Arayıslarım hep surdu ancak tam istedigim gibi bir arac bulamadim. Zaten 96 sonrasi- 2000 oncesi baktigim icin secenek cok cıkmıyordu. Buldugum birkac tanesi ise ya uzak bolgelerdeydi yada yukseltilmis degildi, kiminin biraz masrafi vardi, kiminin jant lastik eksigi vardi vs... Zaten son 2-3 ayda otomobil piyasasindaki gelismeler yuzunden ne hikmetse 55-60k civarindaki 96 modeller, suan 90k civarina cikti. Tabiki kimse piyasa boyleyken ucuza koymaz ilana ancak suan istenen fiyatlar eder mi ondan emin degilim..
Ayrıca evin ikinci araci gezi ve keyif araci olacak. Ama gel gelelim sigorta fiyatlarinin ve yakit maliyetlerinin nerdeyse 2 katina yukselmesi, biraz agirdan almama neden olmadi desem yalan olur.
Aslinda bu tarz araclara sahip olmak, yasam tarzi ve tutku meselesi oldugundan, bu maliyetlere de katlanilabilir ama sizin de bahsettiginiz uzere sanayide cıkacak olası masraflar ve surekli arizalarla karsilasmak beni bu sevdadan sogutur diye cekindim hep açıkçası..
Kendim teknik konularda hic yeterli degilim ama sanayide tanidigim cok ve severim sanayiye girip cıkmayı. Ama tabi birgun yolda kalirsam, forumdaki ustadlar gibi kendi basima ustesinden gelebilir miyim sanmıyorum.
Diger bir konu ise bu araci aslinda 3 yasindaki oglumla geziler yapmak icin istiyorum daha cok. Burda da guvenlik konusu devreye giriyor. Bu da beni dusunduren ve bu araca sahip olmami geciktiren bir konu..
Ozetle hala cok istiyorum almayi ama sanirim biraz daha odaklanmak ve piyasanin biraz daha rayına oturmasi adina, en azindan bahar aylarini beklemeye karar verdim.
Tekrar cevabiniz icin sagolun hocam. Saygilar.