Suzuki Samurai'ye Uygun En Büyük Sorunsuz Lastik Ebadı Ne Olur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pocketrocket1600 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,935

pocketrocket1600

Merhaba Türkiye
Yer
Bayrampaşa,İstanbul
Arkadaşlar,

Bu araca takılabilecek sorunsuz en büyük lastik ne olur???

Yokohama
Bridgestone
Maxxis
Falken
Cooper
Savero

Hangi markayı tercih edersiniz?

Aşağı yukarı fiyatı nedir?

MTR mi ATR mi lastik alınmalı?:smiley:)))

Etiketler
Ynt: Suzuki Samurai'ye Uygun En Büyük Sorunsuz Lastik Ebadı Ne Olur?

SUZUKISAMURAI4218749200802040054415.jpg

Sizce bu araçtaki hangi ebattır...

Yanağı yüksek tabanı 205-215'i geçmeyen bir lastik takmayı düşünüyorum??

konuyu bilen arkadaşlardan cevap veren olursa bilgileniriz bekliyoruz teşekkürler

Dostlar Merhaba,yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz lastik,Insa Turbo'dur.Fotoğraftaki ebatlar 31/10,50 R16 dır.İstanbul'da adedi 150-180 Ytl. ye bulunabilir.Yurtdışında yarışlarda kullanımı yasaktır,çamur zeminde ne kadar başarılı ise,asfalt veya ıslak yolda hakimiyeti o derece düşüktür.Özellikle jimny ya da samurai araçların kasa ağırlığının düşük olması,aks ve iz mesafelerinin de çok uzun olmaması lastiğin bu araçlarda çok dikkatli kullanılmasını gerektiriyor. Ölçülendirmede 31 inch biriminden lastik çapıdır;
31x2,56=79,36 cm. ye tekabül eder.
10,50 taban genişliğidir ve
10,50x2,56=26,88 cm. dir.Yanaklar düz ancak sırtta 19 ile 30 mm.ye varan diş derinliği var,"kaz ayağı" tabir edilen lastiklere kıyasla eğimli arazide aracın yan kaymasını engelliyor.Bildiğim kadarıyla 16 jant tan başlıyor ama yanılıyor olabilirim.Ayna mahruti oranları konusunda Hakan Bey(Irıklı) sanırım yardımcı olabilir,teknik döküman ve bilgi konusunda birikimli bir arkadaşımız ve paylaşıma açık değerli bir offroad dostudur,direkt olarak kendisine de yazabilirsiniz.

Erdin bey vermiş olduğunuz derin bilgiler için teşekkür ederiz samurai kullanıcıları size minnettar.. :D :D

dino967' Alıntı:
Dostlar Merhaba,yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz lastik,Insa Turbo'dur.Fotoğraftaki ebatlar 31/10,50 R16 dır.İstanbul'da adedi 150-180 Ytl. ye bulunabilir.Yurtdışında yarışlarda kullanımı yasaktır,çamur zeminde ne kadar başarılı ise,asfalt veya ıslak yolda hakimiyeti o derece düşüktür.Özellikle jimny ya da samurai araçların kasa ağırlığının düşük olması,aks ve iz mesafelerinin de çok uzun olmaması lastiğin bu araçlarda çok dikkatli kullanılmasını gerektiriyor. Ölçülendirmede 31 inch biriminden lastik çapıdır;
31x2,56=79,36 cm. ye tekabül eder.
10,50 taban genişliğidir ve
10,50x2,56=26,88 cm. dir.Yanaklar düz ancak sırtta 19 ile 30 mm.ye varan diş derinliği var,"kaz ayağı" tabir edilen lastiklere kıyasla eğimli arazide aracın yan kaymasını engelliyor.Bildiğim kadarıyla 16 jant tan başlıyor ama yanılıyor olabilirim.Ayna mahruti oranları konusunda Hakan Bey(Irıklı) sanırım yardımcı olabilir,teknik döküman ve bilgi konusunda birikimli bir arkadaşımız ve paylaşıma açık değerli bir offroad dostudur,direkt olarak kendisine de yazabilirsiniz.

Merhaba bu insa turbo mlastikler nden yasak anlamadım ben bu lastiklerden almak istiyorum. sizle daha önce yazızmiştik hatırlarsanız

hoscakalıon

murat

Bildiğim kadarıyla Insa Turbo'nun böyle desenli bir lastiği yok. Fedima veya başka bir marka olabilir.
İnsa Turbo'ların yurtdışında yarışlarda yaygın kullanımı var. Hangi yarışlardan bahsediyorsunuz? Kesik OK 144'le karıştırmış olmayasınız?
31/10.50/16 diye bir ebat yok.
Pocketrocket arkadaşım sizin jantlarınız 15'' olmalı. Orijinal ebadı nedir lastiklerinizin?
Samurai'yi yükseltmek çok kolay. Eğer yeni lastik takacaksanız ilk önce yükseltin sonra lastik takın.

ONUR bey samurai yükseltmek çok kolay demişsiniz biraz bana anlatırmısınız nasıl yapaılır ve maliyet ne olur acaba..teşekkürler :smiley:

damast' Alıntı:
Merhaba bu insa turbo mlastikler nden yasak anlamadım ben bu lastiklerden almak istiyorum. sizle daha önce yazızmiştik hatırlarsanız

hoscakalıon

murat

Sevgili Murat,
lastiklerin kullanımı yurtdışı müsabakalarda yasak,aslen traktör ve tarım aletleri için geliştirilmiş olduğundan,ancak Türkiye için böyle bir şey sözkonusu değil bildiğim kadarıyla,daha önce de dediğim gibi çamur için düşünüyorsanız gerçekten üstün performans alırsınız.Sevgiler:smiley:

Selam erdin

Bu lastik aklımda çıkmıyor asık oldum sanki. ;) hanım duymasın ;D çamur ve kar da iyidir kesin ama bizi yoldan atmaz insallah ;D
Hadi hayırlısı bakalım

Merhaba Sevgili Murat,
Eğer uygunsan(yer v.s.) bunlardan çamur için yedek bir takım yap derim,Fontera'nın bagaj hacmi vitarada olsa her yere yedek takımla giderim,SEVGİLER :smiley: Bu arada avatarındaki Frontera senin araçsa oldukça emek vermişsin gibi,iyi günlerde keyifle kullanmanı dilerim.

Evet resimdeki fronti benim evet bağ uğraştim onunla bagaj da oldukca buyuk ve kulanışlıı .siz bursa mısınız? ben sık sık gemlik iş içingidiyoruöm neredeyse her hafta.

Bursa'dayım özl. msj. ile iletişim bilgilerimi atıyorum,yolun düşerse başım üzre beklerim :smiley:

Sağolun bende seviinirim

okii' Alıntı:
ONUR bey samurai yükseltmek çok kolay demişsiniz biraz bana anlatırmısınız nasıl yapaılır ve maliyet ne olur acaba..teşekkürler :smiley:
ONUR BEY TEŞEKÜRLER SORUMA CEVAP VERMEDİĞİNİZ İÇİN..

Üzgünüm sorunuzu atlamışım. Şu ana kadar 3 tane Samurai'yi kendi imkanlarıyla yükseltmiş bir arkadaşı arayıp detaylı bilgi alıp buraya yazacağım.
Samurai'nin artısı lastik büyütünce SJ 410'nun arazi şanzımanı veya ayna mahrutilerini kullanarak çekiş kaybını önlemeniz.
Bu arada büyük harf kullanmanıza gerek yok. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri