Suzuki Samurai , Kia Sorento Jant Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakan6967 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,550

hakan6967

Ana Kamp
s.a arkadaşlar geçen bir jant takımı buldum suzuki samurai aracıma bijon falan hepsi uyuyor sorento jant zaten.kafama takılan acaba ben dif kilidi alsam jantların göbegine sıgarmı sıgmazmı ???

Ynt: ARKADAŞLAR ACİL YARDIM SUZUKİ SAMURAİ KİA SORENTO JANT OLURMUU??

bijon aralıgı ikisininde 5x 139,5 dur göbek deliklerinde problem olucaktır torna ederek yada cember burc gecirerek kullanabilirsiniz off road da fazla zorlamaya gelmeyebilir asvalt amaclı üretilmştir.
.......... ben dif kilidi alsam jantların göbegine sıgarmı sıgmazmı .........bu sorunuzu tam anlayamadım ,dif kilidi dif karpuzunun içine takılır tekerlek önlerde göbeklerde olan parcaların ismi hub dır ön tekerlerin arazi vitesinde dönmesini saglar bunlar sizde yok ise ön tekerler calışmıyordur.sizde tek arka tekerlekde tahrik var anladıgım kadar kış günü araziden uzak durun derim.

vallaha önlere alıcağınız hubs klidi dir benim bildiğim samurai larda hubs yok içerden ayırmalı levye ile 4 çekere geçiriyorsunuz aracınızı sorento jantı uyar ama lastikleride buyutmeniz gerekir buda demektirki aracı yukseltmeniz gerekir saygılar . . .

kia nın jantları samuya ağır gelir düşüncesindeyim ;) hadi bıjon aralığı aynı gobekleride ayarladınız ama ağırlık aracı yorar gibime geliyor. ;)

sorento jantları eger önlere hup takmazsanız olur,hup takarsanız olmaz

Ynt: Suzuki Samurai , Kia Sorento Jant Olur mu?

Üstadların dediği gibi porya kilidini sığdırmak için tornada ön de göbeklerin açılması gerekir.
Jant alaşım olduğu için ağır olmaz. Ama genişliği standart Sorento lastiğine göre ayarlanmıştır. Tahminen 7'' eni vardır. Bu durumda en az 225-235 tabanlı bir lastikle güvenli kullanılabilir.
Bu da aracınız biraz yorar.

wallahi çok teşekkürler yorumlarınız için dif kili derken hub demek istemiştim.şu an zaten hub yok aracın üzerinde.aracı şehir içi kullanıyorum.direk uyması güzel oldu yarın siparişi veriyorum jantların.aracı biraz yoracak ama güzel görüntü olacak şu anki lastiklerim zaten 225 70 15 di çok az yoruyodu,aracımda toros motoru war ;D ama bu yaz renault flash 1.7 motoru koyacagım tekrar yorumlar için teşekkürler arkadaşlar

arkadaşlar jantlarım dün geldi ve hayal kırıklıgına ugradım :( jantlar malesef suzuki samurai olmuyor.boşu boşuna almış oldum.1. si jantların göbekleri dar geliyor 2. jant içten makasa sürtüyor flanş yapmak lazımmış.ben direk oğraştırmadan olmasını istemiştim artık bir anlamı kalmadı zaten.büyük ihtimal ofsetli cj jantıyla takas yapıcam

hakan6967' Alıntı:
arkadaşlar jantlarım dün geldi ve hayal kırıklıgına ugradım :( jantlar malesef suzuki samurai olmuyor.boşu boşuna almış oldum.1. si jantların göbekleri dar geliyor 2. jant içten makasa sürtüyor flanş yapmak lazımmış.ben direk oğraştırmadan olmasını istemiştim artık bir anlamı kalmadı zaten.büyük ihtimal ofsetli cj jantıyla takas yapıcam

çok buyuk hayal kırıklığı bijon aralıkları tuttu ama ofset uymadı yani esasında flanşla yaptırabilirsiniz biraz masraf olur ama %100 olur ve tr de tek olursunuz

sorma ya süper olacaktı ama işte flanş la oldukdan sonra bende chewrolet silverado jantı war onlarıda takabilirdim keşke ladaya olduğu gibi olsaydı :(lada demekki suzukiden daha dışarıda kalıyor aks ları.

hakan6967' Alıntı:
sorma ya süper olacaktı ama işte flanş la oldukdan sonra bende chewrolet silverado jantı war onlarıda takabilirdim keşke ladaya olduğu gibi olsaydı :(lada demekki suzukiden daha dışarıda kalıyor aks ları.

evet ladanın aks açıklığı farklıdır samurai dan hmm silverado jantı da ayrı bir hava katar yahuu

silverado denemesi yapmıştım öylesine :D güzel duruyodu walla ucuza 4 tane 31x10.50 lastik bulursam jantları boyatıp kullanırım
buda fotoları :D

DSCI0161.jpg

DSCI0164.jpg

DSCI0167.jpg

DSCI0168.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,910
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR