Suzuki JLX Kasalara 2'' ve 3'' Yükseltme Kitleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arwin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 121
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,188
Ynt: Suzuki JLX Kasalara 2'' ve 3'' Yükseltme Kitleri

kerimakkis' Alıntı:
Merhabalar Ahmet bey;

Aracımı bu geçen hafta aldım adanadan yazıyorum 2000 model 1.6 JLX uygulayabileceğimiz en ideal yukseltme kiti sizinki sanırım (ön diff kolları yukseltmelerin getirdiği sıkıntıları gideriyor anladığım kadarıyla ) aracıma 3,5" yükseltme yapmak istesem kit hazırlaya biliyormusunuz?nekadara mal olur?aynı sekilde kupa altından yukseltme için takoz yapabiliyormusunuz? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Selamlar...
Kendi aracacımda 3.5'' inçe çıktım, şimdilik bir sıkıntı yaşamıyorum ancak bu yaşanmayacağı anlamına da gelmiyor..Problem olsa kendi aracıma müdahale edebilmem çok kolay ancak bunu size tavsiye etmeyeceğim aradaki mesafeden dolayı...en makbulü 2.5'' derim . Kupa yükseltmede bazı sıkıntılar olabilir.. direksiyon sistemi, fren hortumları ve şanzımanlardan dolayı vites kollarının kısalığı gibi...ne yapmak istediğinizden iyice emin olun derim.... :smiley:

Etiketler

Ahmet bey teşekkur ederim görüşleriniz için neticede uzman sizlersiniz ,yukseltme için hazırladığınız setin 3" için uygulamamız mumkunmudur mumkunse bana kollar vs set olarak bir fiyat verebilirmisiniz, Eşim Otomotiv sektorunde Servis muduru montajını yaptırmada sıkıntı yasamayacağımı dusunuyorum,(Keşke yakınlarda olsanızda doğrudan ustasına getirebilsek) bir diğer noktada kupa yukseltme konusunda haklısınız biraz daha araştırmam lazım. Ancak kupa yukseltmenin sıklıkla yapıldığını okuyorum sizin öneriniz bu konuda nedir ?

kerimakkis' Alıntı:
Ahmet bey teşekkur ederim görüşleriniz için neticede uzman sizlersiniz ,yukseltme için hazırladığınız setin 3" için uygulamamız mumkunmudur mumkunse bana kollar vs set olarak bir fiyat verebilirmisiniz, Eşim Otomotiv sektorunde Servis muduru montajını yaptırmada sıkıntı yasamayacağımı dusunuyorum,(Keşke yakınlarda olsanızda doğrudan ustasına getirebilsek) bir diğer noktada kupa yukseltme konusunda haklısınız biraz daha araştırmam lazım. Ancak kupa yukseltmenin sıklıkla yapıldığını okuyorum sizin öneriniz bu konuda nedir ?
Elbette mümkün ancak ön düzenin rot ayarı yapılırken bazen kastel açıları tam kurtarmayabiliyor, bu gibi durumlarda ön amortisürün tekerlek taşıyıcısına bağlantı noktaları ile oynamak gerekebiliyor... Kupa yükseltmeyi uygulayan arkadaşlar var ben gerek görmedim şase ve difransiyelleri yükseltmiyor çünkü anca çok büyük laztik takmak için ve esneme mesafesi kazanmal için gerekebilir. Lastikler büyüyünce araba çekmiyor ayna mahruti değişikliği istiyor, aktarma organları yetersiz kalıyor gibi....Ha bire istiyor yaniii :D
Fiatı özelden attım size...

arwin' Alıntı:
Elbette mümkün ancak ön düzenin rot ayarı yapılırken bazen kastel açıları tam kurtarmayabiliyor, bu gibi durumlarda ön amortisürün tekerlek taşıyıcısına bağlantı noktaları ile oynamak gerekebiliyor... Kupa yükseltmeyi uygulayan arkadaşlar var ben gerek görmedim şase ve difransiyelleri yükseltmiyor çünkü anca çok büyük laztik takmak için ve esneme mesafesi kazanmal için gerekebilir. Lastikler büyüyünce araba çekmiyor ayna mahruti değişikliği istiyor, aktarma organları yetersiz kalıyor gibi....Ha bire istiyor yaniii :D
Fiatı özelden attım size...
Ahmet beysize bir sorum olacak. 16 jant,lastik olarak da wrangler 245 75 16 taksam performans 1.6 . jlx de çok düşermi..
tesekkür ederim

asem spor' Alıntı:
Ahmet beysize bir sorum olacak. 16 jant,lastik olarak da wrangler 245 75 16 taksam performans 1.6 . jlx de çok düşermi..
tesekkür ederim
Erhan bey selamlar.. :smiley:
Yaklaşık 30.5 '' düzde o kadar farkedilmezde rampalarda oldukça üzülebilirsiniz...:smiley: Peşine ayna mahruti ister ...

Ahmet bey, projeniz paylaşımlarınız adına gerçekten teşekkürler..Bir çok arkadaş bu projeden yararlanacaktır eminim..
Başarılı, temiz, kaliteli ve estetik olmuş her biri..
Özellikle şaft uzatma aparatınıza bittim..
Araç altına defalarca yattığınızdan bahsetmişsiniz..
Uğraş, emek,sabır, zaman ve paylaşım....
Karadeniz Ereğliden sevgilerimle
Murat AYRAL
86 SWB - Nissan Patrol - SD33

PajeroCat' Alıntı:
Ahmet bey, projeniz paylaşımlarınız adına gerçekten teşekkürler..Bir çok arkadaş bu projeden yararlanacaktır eminim..
Başarılı, temiz, kaliteli ve estetik olmuş her biri..
Özellikle şaft uzatma aparatınıza bittim..
Araç altına defalarca yattığınızdan bahsetmişsiniz..
Uğraş, emek,sabır, zaman ve paylaşım....
Karadeniz Ereğliden sevgilerimle
Murat AYRAL
86 SWB - Nissan Patrol - SD33
Teşekkürler Murat bey.. :smiley:

selam ahmet bey bende bi sorum olucaktı 2000 model vitara 5 kapı var bende 225 75 15 lastik takıp sizden 1.5 yükseltme siparişi versem .bu lastik ebatlarında bi sıkıntı olur mu .

güneyli' Alıntı:
selam ahmet bey bende bi sorum olucaktı 2000 model vitara 5 kapı var bende 225 75 15 lastik takıp sizden 1.5 yükseltme siparişi versem .bu lastik ebatlarında bi sıkıntı olur mu .
Selamlar..
Bu ölçü yükseltme yapmadan da sığar ancak arazi esnemelerinde sürter...Yükseltmede kararlı iseniz sıkıntısı olmaz... :smiley:

arwin' Alıntı:
Selamlar..
Bu ölçü yükseltme yapmadan da sığar ancak arazi esnemelerinde sürter...Yükseltmede kararlı iseniz sıkıntısı olmaz... :smiley:
selamlar,belki yazdıklarım sizin içinde geçerlidir...1.5 inch yükseltme sonucunda 30*9.5 r 15 lastik ebatı aracımda sıkıntı yaratmadı..arazide de kullanıyorum..

teşekürler ahmet bey 1.5 yükseltme fiyatı nedir acaba şimdiden saolun ilginize

güneyli' Alıntı:
teşekürler ahmet bey 1.5 yükseltme fiyatı nedir acaba şimdiden saolun ilginize
Yükseltme parçaları ve fiat bilgisi linkte mevcuttur... :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46009.msg508290#msg508290

Merhaba Ahmet bey, 30x9.5 R15 lastik için 2" yükseltme yeterlimidir? Eğer yeterliyse fiyat verebilirmisiniz?Ayrıca 2" yükseltme için difransiyelle oynamaya gerek varmı... selamlar

og_ozturk' Alıntı:
Merhaba Ahmet bey, 30x9.5 R15 lastik için 2" yükseltme yeterlimidir? Eğer yeterliyse fiyat verebilirmisiniz?Ayrıca 2" yükseltme için difransiyelle oynamaya gerek varmı... selamlar
Lastiği yerine sığdırmak için yeterli ama arazide de hoplayıp zıplamak için 30/9.5 lastik için yükseltmeyi 3 inç yapın derim. 2 ve 3 inç tede difransiyel kollarının uzatılması gerekir..
Ne istediğinize karar verin fiat kısmı halledilir..

Aslında karar vermek için önce araç işini halletmem gerekecek :smiley: ilgilendiğim bir kaç araç var bir iki haftaya netleşecek....Anlıyacağınız biraz tez canlı davrandım ve modifikasyon için yükseltmeyle başlamaya karar verdim..Arazide ağır off road yapmayı düşünmüyorum, 3" yükseltmeyle 30x9.5 lastikle bir kaç araç gördüm bana tamamen arazi için uygun geldi fakat 2" optimum olu diye düşünmüştüm. Sitede bir arkadaşın 5.5cm yükselttiğini okudu 5.5-6.* cm (yaklaşık 2.5" yapar) yükseltmek yeterli olumu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR