Suzuki Jİmny Ses Sitemi Hakkında Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan s-works Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,108

s-works

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. 2010 model Jimny sahibiyim. Aracın arkasına subwoofer aldım. Arka kısma ses ve elektrik kablosu çekmem gerekiyor. Sevgili üstadlara bazı sorularım olacak :
Acaba Jimny'nin teybini daha önce söken var mı ?
Söktüyse Nasıl Sökülüyor ?
Teybin arkasında Anfi çıkışı var mı ?

Şimdiden yardımınız ve alakanız için teşekkür ederim. Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Suzuki Jİmny Ses Sitemi Hakkında Yardım Lütfen

Konsolun sagında ve solunda ki parlak çubuklara sakın dokunma, kafanı ters çevir ve alttan yukari küllük kısmına bak, orada tornavida ile ittirecegin iki adet plastik pim var onları ittir. Şimdi tüm konsolu elinle çekip cikarabilirsin. Sistem vidali değildir. Sakın gereksiz yere bulduğun vidaları açma. Ben teybin arkasını hatırlamıyorum. Ben 2din taktiğim için eski teybi sökmüştüm . Plastik konsolu kaldırımda teybin vidalarına ulaşacaksın. Söküm işi beş Dakika'nı alır.

Üstadım verdiğin bilgi çok değerliydi. Çünkü 5 tane Suzuki servisini aradım ve hiç biri malesef o konsolun nasıl söküldüğünü bilmiyordu. Çok ilginç :smiley:. Yadımın ve verdiğin değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Dediğin gibi konsolu söktüm. Malesef Teybin arkasında anfi çıkışı yoktu. Sanırım anfi dönüştürücü almam gerekiyor. Saygılarımla.

Yetkili servislerden pek bir beklentiniz olmasın, sadece hayal kırıklığı yasarsınız. Parca temin etmekten öteye geçemiyorlar, onu da japonyadan anca 3 haftaya yapıyorlar. Ben size Jimny nin double din ini tavsiye ederim. Yurt disından temin edip internet üzerinden satıyorlar. Muazzam bir cihaz, arkasında envayi çeşit giriş bulunmakta, ben kullanıyorum çok memnunum. Jimny 2din diye Google da aratın bulursunuz, rastlayacaginiz tüm cihazlar aynı fabrikadan çıkıyor, sadece fiyat farkları var.

bende bir soru sormak isterim jimny in arkada ikitaraftada hoparlor olmasi gerekirmiscesine yerler var ama orada ne bir hoparlor var nede oraya ulaşılıyor. ulaşmak için sanırım bütün yan tarafısökmekgerekiyor.henuz cesaretedipsökemedim.
bu konudadabir bilginiz varmı acaba nasıl açılır orada bir bağlantı kablosu varmıdır.

Arka kısma oturduğunuzda ayağınızın sagında kalan kısımda hoparlör yuvası var ama ici boş, sanırım yuvanın çapı 10 - 11 cm idi, yuvarlak tip iki adet hoparlör takilabiliyor. Arac içindeki sesi bayaa olumlu etkiliyor. Ben arabamda müzik dinlemeyi severim dıyorsanız mutlaka taktirin derim, işlemi elektrikciyi ustaya yaptırın, o sökme islerini bilir. Bu arada yanlis hatırlamıyorsam hoparlörlerin kablosu fabrikasyon çekili vaziyette idi.

İngilizceniz varsa bu linki inceleyin derim;
http://www.4x4community.co.za/forum/showthread.php?t=32043

Bu linktede resimleri var. Eski ve yeni kasa jimnyler aşağı yukarı aynıdır.
http://www.bigjimny.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=8&id=20287&limit=12&limitstart=12&Itemid=75

ok tesekkurler ben kendi arabami sokup takmayi daha cok seviyorum servis manuelinide indirdim bakalim kablolar cekiliyse super zaten cunku radyoda var on arka hoparlor ayari ama kendi :smiley: yok hemen linkleri inceliyorum.

burada mukemmel bir sekilde tarif ediyor bazi sitelerde koltuklarin yatip kalkma sistemini bozdugu soylenmis fakat bu sistemle sokuldugunde hicbir sorun yasanacagini sanmiyorum. sizlerlede paylaşmak isterim.
http://s227.photobucket.com/albums/dd170/bishop64/jimny%20rear%20speakers/
birde sifresi var eger sorarsa
password: suzuki_jimny

suatti' Alıntı:
Yetkili servislerden pek bir beklentiniz olmasın, sadece hayal kırıklığı yasarsınız. Parca temin etmekten öteye geçemiyorlar, onu da japonyadan anca 3 haftaya yapıyorlar. Ben size Jimny nin double din ini tavsiye ederim. Yurt disından temin edip internet üzerinden satıyorlar. Muazzam bir cihaz, arkasında envayi çeşit giriş bulunmakta, ben kullanıyorum çok memnunum. Jimny 2din diye Google da aratın bulursunuz, rastlayacaginiz tüm cihazlar aynı fabrikadan çıkıyor, sadece fiyat farkları var.
[size=8pt][b]Merhaba
İnternet üzerinden geldiğinde gümrük sorun olmadımı,türkiye haritası yüklemesini nasıl yaptınız
selamlar
[/b]
[/size

Normalde Türkiyede satanlar var. Ben 2Din i Tiflisteki arkadaşım üzerinden aldım. Türkiye'ye getirip İgo 8 yükledim, internette güncel Türkiye haritası var, çok zor olmadı yani

arkadaşlar hoperlor değiştiren veya arkaya hoperlor ekleyenler, hangi marka ürün kullandınız yazarmısınız?

navitech 4 yollu hoperlor almıştım ben, sürekli hoperlorler bozuluyor, ses patlak patlak çıkıyor, garantiden değiştirselerde sök tak başa dert.

Bende komple muzik sistemi vardi jimnymden cikardigim midlerle twitterlri sattim ama elimde jimny icin yapilmis ozel bagaj kabini bass ve amfi var 0532 593 47 00 telefonum

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR