Suzuki Jımny ofroad kabiliyeti ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ATİ79 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,359

ATİ79

Kamp III
Yer
İSTANBUL
herkeze merhaba,

suzuki jımny in ağır ofroad şartlarındaki yeteneğini tecrübesi olan arkadaşlardan benimle paylaşmasını rica edeceğim şimdiden göstereceğiniiz ilgiye teşekkür ederim. iyi ve kötü yanlarıyla ...

Etiketler

Ynt: Suzuki Jımny ofroad kabiliyeti ?

Bildiğim,gördüğüm kadarıyla arazide,offrood ta çok güzel bir araç.

Yükseltme ve MT lastikle başarılı bir araç.
Ön arka aks arası kısa olduğu için pek sıkıntı yaşamıyoruz. 2006dan yenilerde elektrikli arazi şanzımanının kesinlikle korunması lazım.
Arazide kablosu kopunca kaç çekerde ise öyle kalıyor.
Küçük ve hafif olması da yerine göre avantaj yerine göre dezavantaj.
Bagaj ve arka koltuk yok gibi düşünmek lazım.
Genel olarak iyi ki almışım diyorum.

SDC10297.jpg

msenol' Alıntı:
Yükseltme ve MT lastikle başarılı bir araç.
Ön arka aks arası kısa olduğu için pek sıkıntı yaşamıyoruz. 2006dan yenilerde elektrikli arazi şanzımanının kesinlikle korunması lazım.
Arazide kablosu kopunca kaç çekerde ise öyle kalıyor.
Küçük ve hafif olması da yerine göre avantaj yerine göre dezavantaj.
Bagaj ve arka koltuk yok gibi düşünmek lazım.
Genel olarak iyi ki almışım diyorum.

bilgiler için teşekkür ederim..

ben de uzun süredir araç alıcam araştırıyorum.
ben 4 kapı vitara da karar kıldım.iç hacminden dolayı. ama
jimny iki kişi için ideal bir araba kullanan arkadaşlarım çok memnun arazi kabiliyeti de vitaralardan aşağı değil.
tek sıkntısı motor gücü düşük ve çok sert offroad da tat vermeyebilir. ;)

ozgursenyurt' Alıntı:
ben de uzun süredir araç alıcam araştırıyorum.
ben 4 kapı vitara da karar kıldım.iç hacminden dolayı. ama
jimny iki kişi için ideal bir araba kullanan arkadaşlarım çok memnun arazi kabiliyeti de vitaralardan aşağı değil.
tek sıkntısı motor gücü düşük ve çok sert offroad da tat vermeyebilir. ;)

Kağıt üstündeki verilerle mi motor gücünün düşük olduğuna karar verdin?
Hafifinde de sertinde de gayet tat veriyor arkadaşım ;)
Küçüklüğüne diyecek bir şey yok. Aile arabası değil.

Zaten aile için değil sadece ofroad amaçlı kullanılacak bu araç... saygılar..

msenol' Alıntı:
Kağıt üstündeki verilerle mi motor gücünün düşük olduğuna karar verdin?
Hafifinde de sertinde de gayet tat veriyor arkadaşım ;)
Küçüklüğüne diyecek bir şey yok. Aile arabası değil.

Siz kullanıyorsunuz tecrübe etmişsiniz bizden daha iyi biliyorsunuzdur buna şüphe yok ;)
Kullananlardan aldığım bilgilerle benim söylemek istediğim motor gücünden dolayı jimny sert offroadda ve çok sert çamur parkurda zorlanabilir.yoksa arazi kabiliyetine diyecek yok.
Bununla ilgili olarak, geçen haftaki yaban tv de izci programında, pilotuda çok tecrübeli bir offroadcı olmasına karşın jimny çamura battı ve çok zorlandı ama aynı jimny 5.9 zj nin tırmanamadığı bir tepeyi çok rahatlıkla çıktı.

Ayrıca bir dip not ankarada kanguru otoda 2004 1.6 Grand vitara motorunu jimny adapte etmeye çalışıyorlar ;)sonucunu merakla bekliyorum bence harika olacak :smiley: :smiley:

ozgursenyurt' Alıntı:
Siz kullanıyorsunuz tecrübe etmişsiniz bizden daha iyi biliyorsunuzdur buna şüphe yok ;)
Kullananlardan aldığım bilgilerle benim söylemek istediğim motor gücünden dolayı jimny sert offroadda ve çok sert çamur parkurda zorlanabilir.yoksa arazi kabiliyetine diyecek yok.
Bununla ilgili olarak, geçen haftaki yaban tv de izci programında, pilotuda çok tecrübeli bir offroadcı olmasına karşın jimny çamura battı ve çok zorlandı ama aynı jimny 5.9 zj nin tırmanamadığı bir tepeyi çok rahatlıkla çıktı.

Ayrıca bir dip not ankarada kanguru otoda 2004 1.6 Grand vitara motorunu jimny adapte etmeye çalışıyorlar ;)sonucunu merakla bekliyorum bence harika olacak :smiley: :smiley:

aaaa birileri benden bahsediyor ;D ;D ;D

O jimny nin pilotu olarak olaya açıklık getireyim ;)

O battığımız yer ıslak kumdu ve ben yeni arb kilidi denemek için oraya çok yavaş girdim ve tam kanalda durup kalkmaya çalıştım ;) kilid çalıştı ama araç iyice battı. Yani bizimkisi bile bile ladesti ;)

Oysa aynı yere hızlı girilse kalınmıyor ;) aynı yerden bende geçtim ama hızlı olarak ;D ;D

Gelelim dik rampaya. 5.9 biraz geniş kaldı ve hem kanala düştü. Daha dar olan ve silverstone lastikli disco kanala düşmeden tıpış tıpış çıktı ;D ;D

Benim araçta o zaman federal mt vardı. Baştan kanala düşmedi ama araç patinaja kalınca sağ arkadan kanal düştü. Bende federalleri çıkarttım insa turbo taktım :D :D

Gelelim performansına küçük hafif yetenekli ama Japonlar motor koymayı unutmuş :D :D :D

Gerçekten biraz daha ciğerli olsa dediğimiz oluyor. ;)

dronder' Alıntı:

O battığımız yer ıslak kumdu ve ben yeni arb kilidi denemek için oraya çok yavaş girdim ve tam kanalda durup kalkmaya çalıştım ;) kilid çalıştı ama araç iyice battı. Yani bizimkisi bile bile ladesti ;)

Oysa aynı yere hızlı girilse kalınmıyor ;) aynı yerden bende geçtim ama hızlı olarak ;D ;D

Gelelim dik rampaya. 5.9 biraz geniş kaldı ve hem kanala düştü. Daha dar olan ve silverstone lastikli disco kanala düşmeden tıpış tıpış çıktı ;D ;D

Benim araçta o zaman federal mt vardı. Baştan kanala düşmedi ama araç patinaja kalınca sağ arkadan kanal düştü. Bende federalleri çıkarttım insa turbo taktım :D :D

Gelelim performansına küçük hafif yetenekli ama Japonlar motor koymayı unutmuş :D :D :D

Adamlar ne bilsin sizin 30-31 inç lastik takacağınızı... ;D ;D Standart ölçülere yakın ebatlarda zıpkın gibi maşallah, V6 lar zor kaldırıyor o ölçüleri... :smiley:

dronder' Alıntı:

vayyyy önder hocam merhaba izoff dostum.

evet senden bahsediyorum. açıklamaların için teşekkürler.
olay son noktayı koydun :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR