Suzuki Jimny hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan goodblack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,202

goodblack

Yeni Üye
Arkadaşlar hekese merhaba.
Uzun süredir siteyi takip ediyorum aranıza katılmak istiyorum ancak alacğım aracı günlük de kullanabilmeliyim.Şimdilik kafamda Suzuki Jimny var,bu aracı günlük kullanabilirmiyim?Edirne İstanbul arası sık sık gidip gelmekteyim,acaba yakıt olarak beni üzer mi?Bu konularda yardımcı olabilirseniz memnun olacağım.
İlgilenen ve yardım eden herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.

Etiketler

Ynt: Suzuki Jimny hakkında

Cevap için teşekkür ederim.Peki yakıtı hakkında bilgilendirebilirmisiniz?Teşekkürler.

Yakıt konusunda benzinde 35-40 kuruş yakıyo ş.içi uzunyolda iki kişi seyahat ederseniz ve yavaş giderseniz ben 90 km yi geçmiyorum sıkıntı yok çok rahatsız değil klıma abs airbag var ş.içi sürüşü rahat küçük olması bayaa işe yarıyo ben izmirde alsancakta çalışıyorum buralarda park yeri bulmak meseledir jımny işe yarıyo,ama tabiki standart bir şehir arabası gibi değil ,bi corsa clıo gibi değil,ama onların gidemediği çoook yere gidiyo ;D ;D ;D

Şehiriçi kullanım için ideal bir araçtır bence.
Arazi kullanımından bahsetmiyorum bile. 4 adet uygun lastikle fizik kuralları çerçevesinde gidemeyeceği yer yoktur.
Şehirlerarası uzun yolda bir kaç kere kullandım. Eğer 100-110 ile gidiyorsanız ki zaten bu bence bu araç için en üst limit olmalı, daha yukarısı güvenli değil, otobanda problem yaşatmaz. Ancak otoban dışı şehirlerarası yol biraz yorucu oluyor. Ama kullanım zevki bazen yoruculuğun önüne geçiyor. Başkalarını bilmiyorum ama ben Jimny ile bir yere giderken diğer aracımda yaptığım gibi bir an önce gitme çabasında olmuyorum. Keyfini çıkara çıkara gidiyorum. Eğer siz de böyle yaparsanız problem çıkmaz.
Yakıt konusunda ise, 1.3 olmasına rağmen çok cimri değil. Şehiriçi 9-10 litre civarında yakıyor, şehirlerarası olunca bir miktar düşecektir. Bu arada benim aracım otomatik olduğu için düz vites biraz daha az yakar malumunuz.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Sanırım benim kullanış amacıma uymayacak.Fiorino tarzı bir araç düşünmeliyim herhalde.Saygılarımla.

goodblack' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Sanırım benim kullanış amacıma uymayacak.Fiorino tarzı bir araç düşünmeliyim herhalde.Saygılarımla.

şahsi fikrim fiorino ve türevi araçların söför mahalleri çok sıkıştırılmış gibi geliyor bacağınız diz kapağını sığmıyor. az yakması için bakıyorsanız doblo ya bakmanızı tavsiye ederim.

Herkese merhaba. Henuz sitede de, Jimny'de de cok yeniyim. Benim sorum stepne guvenligi ile ilgili. Jimny stepnesini guvenli hale getirmek icin ozel kilif mi kullanmak gerekecek? Cok tesekkurler.

bu konu bir hayli tartışıldı özel bijon uygulaması var kilit takan arkadaşlar site içinde aratırsanız konu örneklerle tartışılmıştı,jımny hayırlı olsun buarada,

serkan35' Alıntı:
bu konu bir hayli tartışıldı özel bijon uygulaması var kilit takan arkadaşlar site içinde aratırsanız konu örneklerle tartışılmıştı,jımny hayırlı olsun buarada,

Yanit icin de, iyi dilekler icin de cok tesekkurler. Epey aramama karsin cevabi bulamamistim. Sanirim siteyi daha iyi arastirmam ve cozmem gerekecek. Sagolun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR