SUZUKI JİMMY

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan WOAWOA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,590

WOAWOA

Ana Kamp
Bu konu defalarca açılmıştır belki ama bu sefer affınıza sığınarak tekrar açmam gerekiyor çünkü yazılanları derledim topladım ama kafam karıştı...önümüzdeki ay kısmetse 2005 model bir jimmy alacağım.fakat bazı arkadaşların yakıt sarfiyatının çok yüksek olduğu tarzında mesajları var.arkadaşlar sizden ricam jimmy kullanıcıları yakıt ssarfiyatı hakkında bilgi verebilirler mi?beraberinde bu aracı lpgli kullanan arkadaşlarımız varsa lpgnin artı ve eksileri nelerdir?yardımlarınızı rica ediyorum kafam çok karıştı.nissan micra doğa tutkunu bir adamı açmıyor ama mağlum ekonomik şartlarda ortada...bana fikir deneyim ve düşüncelerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Etiketler
Ynt: SUZUKI JİMMY

Ben satıyorum 2004 modelini Tüplü Tartarini marka tüp var üstünde 25 kuruş yakıyo ş.içinde trafik çoook yoğunsa 27 falan yakıyor,bu arada eğer ilginirseniz micrayla (dısel ise)takas düşünebilirim,

Bide LPG nin artıları ve eksileri demişiniz lpg zengin karışımı yapıp arıza lambasını yakıyo çekişte azıcık düşüyo haliyle ama öyle çok hissedilir şekilde değil,ben 15 gün önce 1 haftada 3500 km yaptım karadinzde bi sıkıntı çıkmadı ki rampa sürekli karadeniz(bu arada jımny rampaları yavaş çıkar ;D ;D ;D bende 215/75/15 lastik var )eğer orj.lastik alınırsa yakıt biraz daha düşer bu arada,

hımm rampaları yavaş çıkar ;)bizim patronun hanımında var 46binde...garaj arabası dedikleri türden...fazlalık,yaklaşık 4 aydır yatan bir araç.kısmetse ona niyetlendim.Ama patron kişi bu niyeti belli olmaz.keyfe keder vazgeçebilir.o zmn rahatsız ederim sizi :smiley:

250-270 kuruşta normal bir değer bence.fakat uzun yolda sabit hızda bile(90-110km)300-350 kuruş yakıyor diyenler var?

LPG de 50 tl ye doluyo (27-28lt)alıyo küçük bi deposu var 90 la gidersen 220 km nin üstünde yol yapıyor benim araç ki 215/75/15 lastikler ve tavanda port bagajla ş.içinde tüketimi fazla ,Hayırlısı olsun umarım içinize sinen bir araç alırsınız Bizim acelemiz yok istediğiniz zaman haberleşebiliriz,

Bu araç hakkında bilmeniz gereken en önemli şey suv tipi bir araç olmayıp arazi aracı gibi arazi aracı olduğudur. Bu da otomobil gibi kullanmamanız gerektiği aksi halde takla atabileceği anlamına gelir. Muhtemelen zaten hızlandıkça artan konforsuzluğu ile size bunu kendisi hissettirecektir. Tek aracınız bu olacaksa tavsiye etmem insana binek araç (otomobil gibi kullanılabilen ciddi yol tutuş problemi olmayan araçlara verilen genel isim) ta lazım :smiley:

daha öncesinden bir sürüş tecrübem oldu.120 km üzerindeki süratlerde uygun bir araç olmadığının ve sarsıntısının çok olduğunun farkına varabildim...yinede hatırlatma için teşekkür ederim.. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri