Ynt: Suzuki grand vitara 2004 1,6
Arkadaşım,ben sanayide oto elektrikçi olmam nedeni ile iyi kötü bilgi sahibiyim.
Öncelikle bizim araçlarda eksantirikte zincir yok kayış var.Kayışın ömrüde km olarak 100000 fakat sene olarak altı yıl gibi. Bu nedenle bence değişse iyi olur.
Benimde emniyet kemerinden ses geliyordu,söküp baktım.İçindeki küçük bilya ses yapıyor.Onada yapcak bişi yok ne yazıkki.Bilya sökülebiliyor,ancak kemerin fonksiyonu kaybolur.Aslında aracta kemeri takınca sorun yok zaten.
Ayrıca kemere ulaşmak için,komple yan döşeme sökülüyor.Sökülürkende içindeki plastik sekmenlar kırılabilir.Kırılırsa tempranın sekmenları uyuyor.
İzolasyona gelince,ben ilk iş olarak aracın arka kısmını tamamen söktüm koltukları ve taban döşemesini çıkarıp,altına ses gecirmez izolasyon malzemesi koydum özellikle davlumbaz üstlerini kapladım.Sonrada herşeyi yerine taktım.Sonuçta aracın lastik sesi yüzde seksen kesildi.
Lastik işine gelince bridgestone dueler aldım,tanesi 270 tl
. ama bence iyi lastik.
Lpg işine gelince,bagaj zaten dar.Tüp iyice daraltır.Birde aracın perfonmansı düşer.
Bildiğiniz gibi benzin kullanımı üzerine dizayn edilmiş bir araca tüp takmakta ne kadar iyi olur oda düşünülmeli.Bende Lada niva vardı tüpte 350 yakıyordu.Bence tüp takılırsa özellikle soğukta ve kısa mesafe kullanımda çok avantajlı olmaz.Siz aracın hava filtresi ve bujilerina baktırın yakıt bir iki lt düşer.Kmde 100 tl farketse bile lpg işlemi yaklaşık 1500 tl oda eder 15000 km de amorti.
Bu nedenlerle ben takmadım.
Selamlarımla. Gürsel Özsöz