Suzuki grand vitara 2004 1,6

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gürs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,560

gürs

Yeni Üye
Arkadaşlar benim 2004 suzuki grand vitaram var.Şehirler arası 8-9 lt benzin tüketiyor.Arkadaşlardan aynı motorrlu aracı olan varsa değerleri karşılaştırmak istiyorum.
Fazla ise baktıracağım.Daha önce lada niva vardı,o daha çok yakıyor idi gerci :smiley:)
Selamlarımla.
Gürsel Özsöz .

Etiketler
Ynt: Suzuki grand vitara 2004 1,6

100 km.de 8-9 litre benzin tüketimi aracınız için gayet normal ve fabrika verileri ile uyumludur.

bendede 2004 model suziki grand vitara 1.6 otomatik 4x4 var
50 TL benzinle 100 km yol gidebiliyorum.Fazla geldi bana sizce normalmi
birde 215x65x15 lastik almam gerek ne tavsiye edersiniz.
Ön kısma plastik gibi görünen korumalık ve yan basamak yaptırmak istiyorum
konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa beni bilgilendirirlerse sevinirim.

bendede 2004 model suziki grand vitara 1.6 otomatik 4x4 var
50 TL benzinle 100 km yol gidebiliyorum.Fazla geldi bana sizce normalmi
birde 215x65x15 lastik almam gerek ne tavsiye edersiniz.
Ön kısma plastik gibi görünen korumalık ve yan basamak yaptırmak istiyorum
konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa beni bilgilendirirlerse sevinirim

100 km de 13,3 lt tüketim otomatik için cok degil ...aracı bir bakıma ayara sokun 1-2 lt kadar düşmesi lazım..
215x65x15 lastik asvaltta kullanım içinse begendiginiz markayı ,arasıra araziye girecem derseniz bfg at ,çamurda oynarım dersenizde federal mt.
korumalık ve yan basamak ,,düşünceleriniz arasında arazide gezmek var ise bunları aklınızdan silin,

cok gezmeyi planlıyorsanızda ilk iş lpg takın derim .. ;)

çok tşk ederim bilgi için arkadaşım
ben ist yaşıyorum ve araziye çıkma olmayacak asfaltta kullanacam.Lastik olarak en yumuşak darbeleri emen lastik hangisidir.
ön korkuluk krom olmayan ve yan basamak nereden ucuz olarak bulabilirim
Çok soru soruyorum kusura bakmayın yeni vitara sahibi oldumda
lpg sistemi araç içinde olacağından tehlike arz etmezmi ,mesala arkan çarpmalarda veya yazın sıcaklığında araç içi yoğunluğunda sorun olmazmı.2 küçük kızım var tek kapı araç olduğundan korkmuyor değilim.
lpg taktırdığımı düşünürsek şu an 50 tl ye 100 km giderken lpg taktırınca ortalama ne kadar gidebilirim.
aracım 58.500 km de trigel kayışı kaçbinde değişiyor ayrıca 60.000 bakımları ne kadara mal olur.

ayrıca lastik havaları ne olmalı.Yüksek bastığımı düşünüyorum 37 bar araba hoplayıp duruyor gerçi biraz indirdim ama

ölçüleri yanlış yazmadıysanız esas lastikleriniz bomba olmuş vaziyette o patlayacak ....... 37 bar cok cok yüksek nerede ise 60 psi ediyor lastik lere 28-30 psı arası basın bar degil ..
yan basamak ve krom boru türü şeyler aksarayda aksuarcılar var spoiler vs satan yerlere bakın.
lpg için arkadan tank carpsa patlamaz korkmanıza gerek yok .senelik 20.000 km yapılırsa 13 lt tüktimle 10.000 tl benzin paranız olur buradan 3.500 tl gibi bir karınız olur lpg de .
asvalt için hesaplar bu şekil arazide ise hesabını yapabilen yok sanırım durumlara göre cok daha ucuk oluyor.
sizin motor sanırım zincirli trıger yok oda 100 bin den sonra ses olursa 150 bin gibi düşünürsünüz degişimi. :smiley:

arçta ses ratsızlığı denen hastalık var bende.çıt ses gelince huzursuz oluyorum. direksiyon alt ksımlarına ,klimanın arkalarına nasıl uzanabiliriz oradaki vidaları nasıl sıkabiliriz.
ayrıca şöför tarafındaki emniyet kemeri takılmassa parke taşta yada kasiste tıkır tıkır ses yapıyor.
aracına ses izalasyonu yapan arkadaşlardan da bilgi alırsan sevinirim.

uğur.

Arkadaşım,ben sanayide oto elektrikçi olmam nedeni ile iyi kötü bilgi sahibiyim.
Öncelikle bizim araçlarda eksantirikte zincir yok kayış var.Kayışın ömrüde km olarak 100000 fakat sene olarak altı yıl gibi. Bu nedenle bence değişse iyi olur.
Benimde emniyet kemerinden ses geliyordu,söküp baktım.İçindeki küçük bilya ses yapıyor.Onada yapcak bişi yok ne yazıkki.Bilya sökülebiliyor,ancak kemerin fonksiyonu kaybolur.Aslında aracta kemeri takınca sorun yok zaten.
Ayrıca kemere ulaşmak için,komple yan döşeme sökülüyor.Sökülürkende içindeki plastik sekmenlar kırılabilir.Kırılırsa tempranın sekmenları uyuyor.
İzolasyona gelince,ben ilk iş olarak aracın arka kısmını tamamen söktüm koltukları ve taban döşemesini çıkarıp,altına ses gecirmez izolasyon malzemesi koydum özellikle davlumbaz üstlerini kapladım.Sonrada herşeyi yerine taktım.Sonuçta aracın lastik sesi yüzde seksen kesildi.
Lastik işine gelince bridgestone dueler aldım,tanesi 270 tl :(. ama bence iyi lastik.
Lpg işine gelince,bagaj zaten dar.Tüp iyice daraltır.Birde aracın perfonmansı düşer.
Bildiğiniz gibi benzin kullanımı üzerine dizayn edilmiş bir araca tüp takmakta ne kadar iyi olur oda düşünülmeli.Bende Lada niva vardı tüpte 350 yakıyordu.Bence tüp takılırsa özellikle soğukta ve kısa mesafe kullanımda çok avantajlı olmaz.Siz aracın hava filtresi ve bujilerina baktırın yakıt bir iki lt düşer.Kmde 100 tl farketse bile lpg işlemi yaklaşık 1500 tl oda eder 15000 km de amorti.
Bu nedenlerle ben takmadım.
Selamlarımla. Gürsel Özsöz

tşk ederim arkadaşım.Bende arka koltukları ve yan plastik döşemeleri sökmeyi düşünüyorum ve izalasyon kaplamak istiyorum ancak tekrar geri takabilirmiyim bilmiyorum ,becerebilirmiyim acaba diye düşünüyorum.

2004 model 1.6 G.V. 215/65/15 lastik olmaz çünkü cantınız 16"dir 215/65/16 lastik olur, ben tercihimi 215/70/16 Bfgoodric'ten yana yaptım şehir içi kullanımı süper arazi perfonmansıda gayet iyi tavsiye ederim, aynı zamanda araç 2,5 cm yükseliyor.

Triger bakımı 5 yıl veya 100.000 km'dir hangisi önce dolar ise değiştirmek gerekir, ben devriyaj baskı balata bilye ve triger ve diğer kayışlar bilyesi ile beraber tüm bakımlarını 80.000 km'de yaptım söküldüğünde gördüm triger ömrünü tamamlamak üzere imiş, işçilik dahil 550.00TL'ye bitti.

G.V. 2.0 motorlarda triger yok zincirli sadece ayar gerekiyor, onunda sadece devriyaj baskı balata bilye değişti işcilik dahil 300.00TL'ye bitti

Ses izalasyonuna gelince arabanın iç kısmını hiç kurcalatma arabada sökülen parça nekadar itina ile takılsa zaman içinde proglem olabiliyor, benim arabamda zibart'ın alt'tan yapılan 2cm kalınlığında ses, ısı ve çürümeye karşı köpük gibi bir uygulaması var arabanın içine bindinmi dünya ile ilişkin kesiliyor yaptır onu 1 taşla 3 kuş vur, arabam alt'tan çürüyecek diyede korkma.

Arkadaşım izolasyon konusunda benim elimde imkan olduğu için söküp taktım.Siz kendiniz zor yaparsınız.Ayrıca kaplama işi için mutlaka bir döşemeci lazım. O nedenle bence yaptırmak isterseniz bir döşemeci ile görüşmenizde yarar var. İşinin ustası birisi yaparsada sanmam sorun çıksın.
Metebingöl arkadaşın önerisi bence daha mantılı. Ama kaça maloluyor oda önemli.Birde bulunduğunuz yerde ziebart uygulaması yapan varmı acaba ?
Lastik işi ise aracın kullanma kılavuzunda 195/80 15 yada 215/65 16 diye ölçü var.1,6 std suzukiler için.Belki sizin cant 15 tir.Büyük lastik uygulaması ise çok fazla araziye çıkmayacaksanız iyi olmaz.Çünkü araçlar imal edilirken şanzıman ve dişli oranları orjinal lastik ölcüsüne göre hesaplanıyor.Bence orjinal ölcüden şaşmamalı.

Ses izalasyonu,ve alt koruma için Würth marka pütür var.Boyacılarda genelde vardır.Kutusu 20 lira civarı.Ben 12 kutu kullandım,yapan ustaya da 100 lira verdim.Zibart'a falan giderseniz çok para verirsiniz en iyisi bir boyacı ile konuşmanız.

Würth'ün pütürü'de bir tercih ama würth daha çok meges'e benziyor, zibart ise sanki arabanın altını sert bir sünger tabakası gibi yapıyor, iki malzeme arasında çok fark var, würth'de arabanın altını çok iyi korur ve korezyona karşı izole eder tam mansıyla aynı işi görür ses yalıtımına bir şey diyemem, zibart'ın fiyatı 800-1000 TL arasında bulur ama unutmayınki hiç bir iyi mal ucuz değildir.

arkadaslar öncelikle selamlar ben almanyada suzuki jimny aldim 2004 model türkiyede anca 6 ay kullana biliyorum getirip kullanacam ama türkiyede 1,6 grand vitara 3 kapi almayi düsünüyorum düsünüyorum eski kaslardan eski kasalarda merak ettigim konular var mesela (4*2)( 4*4)(4L) secenegi varmi ve ic büyüklük jimny e göre nasil arka taraf arka koltukta büyük insan bacaklari sikismadan otura bilir mi? ve asfalta gidisi nasil?bana memnun oldugun ve olmadigin yanlari yazarsan sevinirim. abs eds gibi özellikleri nelerdir tesekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri