Suzuki Grand Vitara 2.0 Td Xl-7 (2006) Azami Lastik Ebadı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan qonqueror Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,053

qonqueror

Dağlar sevdamsın!!!
Yer
Rize/Çamlıhemşin
Merhabalar,
Forumda yeniyim. Yeni bir Grand Vitara XL-7 aldım. Araç hakkında yazılıp çizilenlere göre yükseltme işi baya sıkıntılı ve muğlak bir konu. Yükseltmeden vazgeçtim. Standart lastik ebadından daha büyük bir lastik takarak 1-2 cm de olsa yükseklikten kazanmak istiyorum. 235/75/16 ebadındaki lastiklerle çamurluğu traşlamadan engebeli arazide sürüş yapabilir miyim? Tecrübeli arkadaşların fikirleri nelerdir? Lastik markası tavsiyesi de alabilirim...

Etiketler
lastik
Ynt: Suzuki Grand Vitara 2.0 Td Xl-7 (2006) Azami Lastik Ebadı

Aynı durumu 2 yıl kadar önce XL-7 yi aldığımda ben de çok düşündüm ve sizin gibi yükseltme işine girmekten vazgeçtim.
Bu konuda kesin bir bilgiye ulaşamayınca lastikçi arkadaşımdaki hurdaya ayrılmış lastiklerle deneyerek 225-75-16 ebadında karar kıldım. Sorduğunuz 235-75 'i deneme imkanım olmadı ancak bu 225-75 ebadı bıçak sırtı son nokta hissi verdiğine göre 235-75'in sıkıntılı olma ihtimali yüksektir.
Araçta başka biç bir değişiklik yapmadan sıkıntısız kullanıyorum,
ancak arazide çapraz askıda kaldığında yani önlerden biri yere temas etmeyecek durumda iken yere değmeyen lastiğin çapraz arkasındaki kanal içine giren lastik çamurluk içine belli - belirsiz sürtüyor. Ancak zaten aracı şase uzunluğu dikkate alındığında yükseltmesiz bu tip yerlere girmek zaten çok imkan dahilinde olmadığından bence çok önemli değil. Bir iki deneyimden sonra bu tip yerlerden uzak duruyorum.
Bunun dışında lastik çapı büyütülen her araçta olduğu gibi bu ebad da ;
aracı ilk kalkışlarda hafif de olsa hantallaştırıyor. Ne de olsa orjinalin %7.5 civarı büyüğü bir çap.
Şehir içinde dur kalklarda yakıtı yükseltip,
şehir dışı sabit hız ve devirlerde ise aksine düşürüyor. (orjinal km sayacı ebad değişiminden sonra gidilen km'yi eksik gösterdiğinden navigasyon cihazı ölçümlerini dikkate alıyorum)
Genelde 100 km altı hızlarda kullandığımdan yol tutuşa- viraj emniyetine olumsuz bir etkisini hissetmiyorum. Dediğim gibi düşük hızlarda kullandığımdan frene etkini yorumlayamıyorum.
En önemlisi aracı steyşın görünümden çıkarıp ciddi oranda arazi aracı tipine sokuyor.

veteriner' Alıntı:
Aynı durumu 2 yıl kadar önce XL-7 yi aldığımda ben de çok düşündüm ve sizin gibi yükseltme işine girmekten vazgeçtim.
Bu konuda kesin bir bilgiye ulaşamayınca lastikçi arkadaşımdaki hurdaya ayrılmış lastiklerle deneyerek 225-75-16 ebadında karar kıldım.
Araçta başka biç bir değişiklik yapmadan sıkıntısız kullanıyorum,
ancak arazide çapraz askıda kaldığında yani önlerden biri yere temas etmeyecek durumda iken yere değmeyen lastiğin çapraz arkasındaki çamurluk içine belli - belirsiz sürtüyor. Ancak zaten aracı şase uzunluğu dikkate alındığında yükseltmesiz bu tip yerlere girmek zaten çok imkan dahilinde olmadığından bence çok önemli değil.
Bunun dışında lastik çapı büyütülen her araçta olduğu gibi bu ebad
aracı ilk kalkışlarda hafif de olsa hantallaştırıyor. Ne de olsa orjinalin %7.5 civarı büyüğü bir çap.
Şehir içinde dur kalklarda yakıtı yükseltip,
şehir dışı sabit hız ve devirlerde ise aksine düşürüyor.
Genelde 100 km altı hızlarda kullandığımdan yol tutuşa olumsuz bir etkisini hissetmiyorum.
En önemlisi aracı steyşın görünümden çıkarıp ciddi oranda arazi aracı tipine sokuyor.

Yanıt için teşekkürler... Benim için dur kalk problem değil. Rize'de yayla seyahatlerinde kullanacağım. Ağır offroad'a da girmeyeceğim. Ben lastikçiye sorduğumda 235/70/16 orjinali demişti. Aracımda 235/60/16 lastik var. Sizin dediğiniz göre 235/75/16 alsam çok da problem yaşamayacağım. Aracın askıda kalacağı kadar extrem mekanlar çok yok yayla yollarında. Yaz kış kullanabileceğim tavsiye edebileceğiniz AT lastik önerebilir misiniz? Ben Cooper Discovery düşünüyorum...

Lastikçi yanlış bilgi vermiş, orjinali üzerindeki 235-60-16.
Benim mesajım da yanlış anlamaya sebep oldu galiba, ben düşündüğünüz ebadda sorun yaşama ihtimalinizi yüksek görüyorum, off roada girmeseniz bile kasislerde veya direksiyonu tam sağ-sol yaptığınızda düz zeminde bile çamurluk içlerine sürtme ihtimali var. Çünkü bendeki ebad tam sağ-solda milim milimine çamurluk içine değmekten kurtarıyor. Siz 1 cm daha geniş taban düşünüyorsunuz.
Bir de kullanacağınız yollar aşırı rampa ise asvalt bile olsa 1 vites düşme gereği hissedebilirsiniz.

AT lastik olarak eski JLX imde Lassa Competus kullanmıştım. Aşırı çamurla işiniz yoksa idare eder, çamur performansı vasat, karda da fena değil, ancak asvaltta sessiz bir lastik.
Bu araca ithal daha kaliteli olur diyerek Bridgestone Dueler AT 694 lastik aldım. Çok agresif bir deseni olmamasına rağmen çamurda Lassa Competus'tan bariz daha başarılı, hatta bir ara kullandığım Kumho KL-71 MT lastikden aşağı kalır yanı yok. Ancak asvaltta sesli uğultulu bir lastik.
Sizin sorduğunuz marka hakkında bir bilgim yok. Ancak forumlarda hakkında iyi yorumlar okudum.
Yine bir deneyimim olmamasına rağmen AT sınıfının efsanesi BF Goodrich.

Bayram kardeş aracın hayırlı olsun. Rizede kini mi aldın? Lastik orjinaline sadık kal. Başka bir jeepte competus kullanıyordum. Yumuşak hamurlu lastik alma bence.

cirakoglu' Alıntı:
Bayram kardeş aracın hayırlı olsun. Rizede kini mi aldın? Lastik orjinaline sadık kal. Başka bir jeepte competus kullanıyordum. Yumuşak hamurlu lastik alma bence.

Teşekkür ederim. Rize'den değil İzmir'den aldım. Kilometresi fazlaydı (250000) ama aracın 0 km'den itibaren servis kaydı vrdı. Özenle bakılmış, uzun yolda kullanılmış, 1000 lira sürtmeden kaynaklı hasar kaydı olan temiz bir araçtı. Lastikleri değiştirmeyeceğim, buna ikna oldum. Altını vurmadan dikkatlice kullanacağız artık. Zaten Çamlıhemşin'deki yayla yolları çok bozuk değil...

veteriner' Alıntı:
AT lastik olarak eski JLX imde Lassa Competus kullanmıştım. Aşırı çamurla işiniz yoksa idare eder, çamur performansı vasat, karda da fena değil, ancak asvaltta sessiz bir lastik.
Bu araca ithal daha kaliteli olur diyerek Bridgestone Dueler AT 694 lastik aldım. Çok agresif bir deseni olmamasına rağmen çamurda Lassa Competus'tan bariz daha başarılı, hatta bir ara kullandığım Kumho KL-71 MT lastikden aşağı kalır yanı yok. Ancak asvaltta sesli uğultulu bir lastik.
Sizin sorduğunuz marka hakkında bir bilgim yok. Ancak forumlarda hakkında iyi yorumlar okudum.
Yine bir deneyimim olmamasına rağmen AT sınıfının efsanesi BF Goodrich.

Çok teşekkürler bilgi için. Buralarda rampadan bol bir şey yok :smiley: orjinale sadık kalağız artık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR