Suzuki' de LPG Sorunları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulent kocoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,241

bulent kocoglu

Kamp III
Web
www.anadol.org
Arkadaşlar, malum LPG araçlarımızın birçoğunda var. Bu bölümde LPG ile karşımıza çıkan sorunları yazıp, çözüm önerilerini alabilirmiyiz.

Saygılarımla
Bülent KOÇOĞLU
Ankara

Ynt: Suzuki' de LPG Sorunları

İlk sorunmu ben yazayım.
1992 Vitara 1600 cc Vitaram da Atiker LPG var.
Aracı yeni aldığımdan bakıma götürdüm. BAkım sırasında motorda bir fişin yerine takılı olmadığını gördüm, önemsemedim.
Bakımdan sonra, Kaloriferi açtığımda arabanın devri yükselmeye başladı 3000-3500 çıkıyor. Ya ara gazı verdim indirdim, ya da kaloriferi kapattım indi.
Ustaya tekrar gittim, anlattım , gösterdim İnanmadı Kaloriferle alakası yok dedi.
Bir kaç LPG ciye götürdüm. Anlamadı. Sonunda Dışkapıda Uludağ LPG servisine götürdüm. Usta daha kaputu açmadan, Motorda bir muşir var. onda arıza var dedi. Beni başka bir LPG servisine yönlendirdi.
Orada usta derdimi anladı, ilk bakımda çıkık gördüğüm fişin çıkma sebebi varmış. Usta bakımdan sonra o fişi yerine takmış, arıza sebebi bu.

Aşağıda resmi var. Bu kablo ve muşir , klima devreye girdiğinde motorun devrini yükseltmeye yararmış.
O fişi tekrar çıkarttık. Araba düzeldi.
Ama şimdi o fişin kalorifer açıldığında neden sürekli akım vererek, sisteme, DEVRİ YÜKSELT emrini verdiğini bulmam lazım. Bunun içinde iyi bir usta.
Önerilerine ihtiyacım var.

Saygılarımla
Bülent KOÇOĞLU

DSC02180.jpg

99 model 1.6 16v otomatik aracımı yeni aldım ama yaklaşık bir haftadır aracın sırtından inmiyorum romano marka sıralı sitem var araç benden önceki sahibi tarafından uzun süre kullanılmamış ilk depo lpg de 24krş civarı yakmıştı ikincide 22krş yaktı son depoda biraz şehir dışı yaptım 19krş yaktı fazla devirli kullanmmamaya özen gösteriyorum arada gösterge tablosundaki motor kontrol işğı yanıyor özellikle yükseklere çıktığımda aracı benzine alıyorum bir iki dakika içinde sönüyor sanırım lpg sisteminden dolayı bu ışık yanıyor forumdan okumuştum

Aracıma LPG taktırdıktan sonra rölanti sensöründe arıza meydana geldi. Bazen yüksek devirde takılı kalıyor ve rölantide giderken araçda yığılma yapıyor.

Benim jımny tüpe geçince stop ediyo hemde giderken iyi bir usta ya ihtiyacım var izmirde 2 kere ayar yaptırdım ama olmadı benzinde biniyorum bende ...

serkan35' Alıntı:
Benim jımny tüpe geçince stop ediyo hemde giderken iyi bir usta ya ihtiyacım var izmirde 2 kere ayar yaptırdım ama olmadı benzinde biniyorum bende ...

Akü kutup başlarını ve lpg sisteminin bütün elektrik soketlerini kontrol et bence sorun oralardadır. Dedemin teriosuda giderken stop ediyordu akü ktup başı gevşemiş lpgye geçince bir sallantı olduğunda araç stop ediyordu. Bütün sistem kontrol edilirken sorun ordan çıktı...

Arkadaşlar; bildiğiniz gibi yeni kasa GVlere lpg dönüşümünde sorunlar var. Ancak buna rağmen bir çok arkadaş bu dönüşümü yaptırdıllar. Bu dönüşümü yaptıranlar; hangi marka taktırdılar? ne kadardır kullanıyorlar? ve bir sorunla karşılaştılar mı? Bundan da bahsederlerse sevinirim.

Merhaba bende aracımı yeni aldım gayet menunum fakat aracıma 8 ay önce düz sistem BRC marka tüp takılmış aldıgımdan beri 2-3depo gaz aldım aracı gayette yumuşak kullanıyorum sıkıştırmıyorum 2 gün öncede bakımını yaptırdım bujı hava filtresinide degiştirdim bu işlemleri yapmadan önce 240-220bin yakıyodu sizce 94 model 1.6 vitara normal günlük kullanıda zorlamadan kaç tl yakar yada yakmalı bilgisi olan varmı bügün akşam gene depomu doldurudum son kez deniyip tüpçüye gidiyiım diyorum normalde kaç tl yakar binek araç olsa az çok bilirimde arazı aracı olunca sanrım degişiyo şöyle örnek veriyim 2.300cc mersedesi olan arkadaşım tüple 200-220tl yakıyo şehir içinde burdan yola çıkarsak benim aracın 180-200 tl yakması gerekmezmi siz nedersiniz

murgurkan' Alıntı:
Arkadaşlar; bildiğiniz gibi yeni kasa GVlere lpg dönüşümünde sorunlar var. Ancak buna rağmen bir çok arkadaş bu dönüşümü yaptırdıllar. Bu dönüşümü yaptıranlar; hangi marka taktırdılar? ne kadardır kullanıyorlar? ve bir sorunla karşılaştılar mı? Bundan da bahsederlerse sevinirim.

.

yuzen_adam' Alıntı:
Akü kutup başlarını ve lpg sisteminin bütün elektrik soketlerini kontrol et bence sorun oralardadır. Dedemin teriosuda giderken stop ediyordu akü ktup başı gevşemiş lpgye geçince bir sallantı olduğunda araç stop ediyordu. Bütün sistem kontrol edilirken sorun ordan çıktı...

denerim kutup başlarınıda bakalım belki ordandır,ilginize teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR