Suzikilerin Parça Fiyatı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgursenyurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,654

ozgursenyurt

2001 Toyota VX100 1992 Defender pick up
Yer
ANKARA
Web
www.globalantrepo.com.tr
Arkadaşlar ben uzun süredir bir 4x4 araç alıcam. Şimdiye kadar elimden geldiğince detaylı bir araştırma yapmaya çalıştım.
önce zj sempatik geldi fakat vergisi ve yakıtı (lpg olsa bile) korkuttu.
sonra jimny alayım dedim iç hacmi ve motoru yetersiz geldi.
en son 5 kapı 2004 vitaraya karar verdim.
Hatta bu hafta sonu bir vitarayı servise gösterip alacaktım ama bu akşam sanayide bir japon yedek parçacısı ile sohbet ettim.
parçacı suzukilerin parça probleminin çok fazla olduğunu ve fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi.

ARKADAŞLAR... Hakikaten suzukilerin parça problemi fazlamı ve parça fiyatları diğer 4x4'lerden daha mı yüksek?

Bu arada arkadaşlar, ben bu arabayı ağır offroad kullanmıyacağım ve şehir içinde de kullanıcam.

Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Teşekkürler selamlar

Etiketler
Ynt: Suzikilerin Parça Fiyatı?

Eğer hırpalanmamış bakımları düzgün yapılmış bir Vitara alırsanız aracın herhangi bir problem çıkaracağını sanmıyorum. Ben hırpalanmış 90 model bir vitarayı 1 yıl kullandım ve arazide afedersiniz eşşek misali bindim ama bana olan masrafı sadece zaten bitmiş olan debriyaj balatasını değiştirmek ve hararet yüzünden kapak contasını değiştirmek oldu. Dğer masraflar keyfi ve normal değişmesi gereken parçalar idi (fren balatası, bir iki tane rotil, falan filan...) Parçaları ise öyle çok çok pahalı değiller bence..

yuzen_adam' Alıntı:
Eğer hırpalanmamış bakımları düzgün yapılmış bir Vitara alırsanız aracın herhangi bir problem çıkaracağını sanmıyorum. Ben hırpalanmış 90 model bir vitarayı 1 yıl kullandım ve arazide afedersiniz eşşek misali bindim ama bana olan masrafı sadece zaten bitmiş olan debriyaj balatasını değiştirmek ve hararet yüzünden kapak contasını değiştirmek oldu. Dğer masraflar keyfi ve normal değişmesi gereken parçalar idi (fren balatası, bir iki tane rotil, falan filan...) Parçaları ise öyle çok çok pahalı değiller bence..

Ben uzun süredir bmw sürüyorum. Kıyaslamak için bugün parçacıya "komple ön takım yapsam kaça mal olur" diye sordum
yaklaşık 2500-3000tl dedi bmw de bu yaklasık 1500-2000tl cıvarı, acaba arazi araçlarının ön takımı daha mı komplike ondan mı bu fark oluşuyor?

öncelikle şunu belirteyim ... 5 kapı 2004 vitaraya olmaz .. 2.0 4cl grand vitara 5 kapı olur ..1988-2003 arası modeller vitara dır.1998- 2006 grand vitaralar 2006-2010 yeni grand vitaralar vardır.
vitaraların hiç bir ceşiti nazik ,kibar ,çıtkırıldım cinsinden degildir ,arazide zorlasanızda veya normal şartlarda bakımı yapılan araclar yolda bırakmaz parca bozmaz .istanbulda yükseltme kiti için sökülen aracları izleme imkanım oldu 1990-1993 model gibi oldukca eski ve kilometreli araclar 15 yıl üstü ve 200000 km gibi diyelim ön takımındaki rot rotil salıncak amortisör vs gibi parcalar fabrikasının taktıgı malzemeler cıkıyor ..
parca bozmadıgı için parca lazım olmaz .far sinyal panjur kaput tampon ön panel radyatör.vs bircok parcası yan sanayii olarak var ..eski kasa vitara far 50-150 tl arası marka sı modeline göre ,ön tampon 150tl gibi debriyaj seti 150-200 tl ,hava f. 10 f.balatası 20 tl gibi dir ....cıkma parca imkannıda yok yok diyebilirim.
vitarada parca ve cıkma parca daha bol dur granda göre ,,sebeb adet olarak fazla olması daha uzun yıllar üretimde olması diyebiliriz biri 13 sene üretilmiş digeri 8 sene parca fiyatıda vitaraya oranla az daha pahalı olabilir.
5 kapı öneririm eskiler 1.6 ,,grand kasalar 2.0 motordur.araziye yönelik modifiyeler yapıp arazi kullanımı düşünücekseniz eski kasa vitaradan şaşmayın derim ,
vitarayı alıp bir müddet binip sonra satma olayı yoktur binen aşık olur bir daha inemez ve araca nee yapıp ne takıştıracagınızda hiç bitmez devamlı ugraşı içinde olursunuz .öncelikle yükseltme sonra lastik filan derken arkası kesilmez bitmez bir hikayedir.
hangi aracı alacagınız konusunda kendi ihtiyaclarınız dogrultusunda nokta atışı yapıp 12 den vurmanız gerekiyor. :smiley:
yıllarca alman fransız ve isvec malı araclar kullandım tek kelime japonun sorunsuz oluşu özelligi diger hiç bir aracta yok 50-100 km.de ön takım bozmalar amortisör patlatmaları vs bu tip şeyleri unutun .depo dolu ise yagını 10000 de degiştirin keyfinize bakın derim. :D

ozgursenyurt' Alıntı:
Ben uzun süredir bmw sürüyorum. Kıyaslamak için bugün parçacıya "komple ön takım yapsam kaça mal olur" diye sordum
yaklaşık 2500-3000tl dedi bmw de bu yaklasık 1500-2000tl cıvarı, acaba arazi araçlarının ön takımı daha mı komplike ondan mı bu fark oluşuyor?

İyi akşamlar,
Bildiğim kadarıyla BMW ler arkadan çekişli, dolayısı ile ön düzende aktarma ile ilgili herhangi bir parça yok. Vitaralar dört çeker, önde (arkadakinden yapı olarak farklı da olsa) diferansiyel, akslar, şaft gibi aktarma parçaları var. Esaslı bir kaza yapmadıktan sonra bu parçalara ihtiyacınız olmaz.

Örnek;
Bir yıldır JLX kullanıyorum, yaklaşık % 30'u arazide olmak üzere 25.000 km yol yaptım ve araç şu an 227.000 km de. Bir süre önce aracın yükseltme işlemini yapacak olan usta, yükseltme işleminden evvel ön düzende değişmesi gereken parçalar varsa tespit edilmesi, onlarında aradan çıkarılması için aracın rotbalanscıya gitmesini istedi. Araç rotbalanscıdan döndü sonuç şu şekildeydi ; Değişmesi gereken parça : Yok, Ayarlarda hata :0
Eski sahibi ben aracı almadan bir gün önce ön düzene bakım yaptırmış olsa bile ( Mümkün değil, çünkü 2007 yılı dahil servis kayıtları bende var.) 25.000 km. bence ciddi bir rakam.

Selamlar.

yüreğime su serptiniz gerçekten :smiley:

ben fiyatı aynı zaman da ankaradaki yetkili bayi kangurudan da aldım onlarda bu fiyatları aşağı yukarı teyit edince açıkcası tedirgin oldum.
gerçi bu kadar kullanan var böyle bir şey olsa, suziki tercih edilmez, diye de düşünmüyor değilim.

olayın başka bir boyutu da 2004 grand vitaranın fiyatında muadil arazi vitesi olan başka da bir araç yok zaten.

peki küçük birşey daha sorayım ben bu şartlar da hafta sonu belirlediğim aracı almaya gidicem aracı alacağım şehir de yetkili bir suzuki bayisi yokmuş
ben şimdi aracın motorunu göstericem orada birilerine ama arazi vitesinden anlayan birileri olmayabilir arazi vitesini nasıl kontrol edeyim.

Yani ne gibi bir ses ya da başka birsey bana arazi vitesinin arızalı olduğunu belirleme de yardımcı olur.

Teşekkürler...

Ben yeni grand vitara aldım 3 kapı 2004 model,iyi gibi şöyle . Ama yakıtı yüksek gibi 8-9 lt gibi 100 km de ortalama.Parça işine gelince ben oto elektirikciyim.İnanın kolay kolay bozulacak gibi değil parcaları.
Kontrol işine gelince bence düz asfaltta deneyim anormal uğultu yoksa problem olmaz bence.Birdeher viteste denemeyi untmayın.
Selamlarımla

ozgursenyurt' Alıntı:
peki küçük birşey daha sorayım ben bu şartlar da hafta sonu belirlediğim aracı almaya gidicem aracı alacağım şehir de yetkili bir suzuki bayisi yokmuş
ben şimdi aracın motorunu göstericem orada birilerine ama arazi vitesinden anlayan birileri olmayabilir arazi vitesini nasıl kontrol edeyim.
Yani ne gibi bir ses ya da başka birsey bana arazi vitesinin arızalı olduğunu belirleme de yardımcı olur.
Teşekkürler...

İyi akşamlar.
Siz küçük birşey demişsiniz ancak, bence bu en önemli konu, şartlarınızı zorlayıp servise yada işi bilen bir yere kontrol ettirmeden aracı almayın derim. Daha önce arazi aracı kullanmadıysanız, buradan yapılacak tariflerle, ses dinleyerek araç hakkında bilgi edinmeye çalışmanız sağlıklı olmaz. Selamlar.

selam özgür bey.
size kıyaslama için bende birkaç parça fiyetı vereyim. eski kasa vitara ön çamurluk 70 tl, ön cam 135 tl(renkli.yeşil veya mavi),elektrikli ayna 65 tl,motor takozu 60 tl,komple motor tamir takımı her şey dahil 700 tl,motor contalarının tamamı 70 tl, ön panjur 70 tl,triger seti100-150 tl arası .17 yaşındaki aracımın hiç ön takımı bozulmadığı için fiyat veremiyorum.bu yaz muayenede takılmamak için rotbalansçıya kontrole gittiğimde hiç bir parçada sorun olmadığı söylendi.ve sorunsuzca muayeneden geçtim.şimdi yukarıdaki verdiğim parça fiyatları şimdi birebir tutmasada aşağı yukarı yakın fiyatlardadır.bir örnek daha vereyim megane 2 motor takozunu 2 ay önce 220 tl ye değiştirdik.acele etmeden düzgün bir vitara bulursan sana hiç bir sorun çıkarmaz.benim aracım 1992 model olmasına rağmen klima hariç her yeri sorunsuzca çalışıyor.çok bilmişler çok konuşurlar bilmeden.saygılar.

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim. Anlaşılan o ki parça maliyetinden korkacak bir şey yok.

Şehir dışından almayı düşündüğüm aracın sahibi yarın müsait olmadığını söyledi bu nedenle Ankara da bir araca bakıcam fakat araç düz vites.
Daha öncede bahsettiğim gibi ben bu aracı sert offroad da kullanmayacağım ve şehirde de kullanacağım için otomatik vites almayı düşünüyorum.

Sizce arkadaşlar 4x4'ü otomatik mi yoksan düz vites mi almak mantıklı ?

ozgursenyurt' Alıntı:
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim. Anlaşılan o ki parça maliyetinden korkacak bir şey yok.

Şehir dışından almayı düşündüğüm aracın sahibi yarın müsait olmadığını söyledi bu nedenle Ankara da bir araca bakıcam fakat araç düz vites.
Daha öncede bahsettiğim gibi ben bu aracı sert offroad da kullanmayacağım ve şehirde de kullanacağım için otomatik vites almayı düşünüyorum.

Sizce arkadaşlar 4x4'ü otomatik mi yoksan düz vites mi almak mantıklı ?

Benim bildiğim tek fark yakıt ile ilgili, otomatik daha çok yakıt sarf ediyor diye biliyorum...

YAZIR' Alıntı:
Selam arkadaşlar aranızda yeniyim. bende grand vitara var2.0 2004 model ama pek memnun değilim yatak sesi yapmaya başladı moralim iyice bozulmaya başladı.

merhaba arkadaşım
Araç kaç km de ve LPG var mı?
Birde hiç bu konu ile ilgili servise gösterdin mi?

arazi zinciri 700 tl, bir hub, çıkma, 300tl
kalorifer radyötör arızası 350 ytl
buda benim şansım sanırım

slm lar
Yaklaşık 4-5 aydır üyesi oldugum bu sıcak ortamda hep okudum ama hic cevap vermemiştim ki okuduklarımla bende 2000 model 5 kapı bir aslan parcası aldım sağdan soldan duyduklarım aman sakın gibi sözlerin tamamen varsayım yanlış bilğilendir me oldugunu anladım dogru kişi ve yönlendirmeler parca ve aksesuarlarla bu aslan parcasına aşk dahada büyüyor
herkeze bol çamurlu günler
saygılar

öncelikle aramıza hoşgeldin 1. mesajının yeri burası olmamalıydı..aşagıda vericegim linklere tıkla ve kendini tanıtıp listemize kendini ekle.. :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.920;topicseen

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17734.860;topicseen

: OKYANUS_33 ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,628
Kaydolan Son Üyemiz
Rigor

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR