suziki vitara ve lpg

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan semih33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,052

semih33

Yeni Üye
arkadaşlar benim 93 model suziki vitaram var
lpgye adam akıllı bir ayar tutturamadılar
nedir bunun çaresi bilen varsa yol gösterirse sevinirim
bu ayar tutmamazlık yüzünden satmayı bile düşünmeye başladım

Etiketler

Ynt: suziki vitara ve lpg

Merhaba,

Ümraniye oto sanayide Candan Mühendislik var. Ben montajımı orada yaptırdım. Oldukça yoğun bir yer...
Biraz gelenlerle sohbet edince fark ettim ki başka yerde taktırıp da randıman alamayanlar düzelttirmeye oraya gidiyor.
Sonradan araştırdım LPG konusunda oldukça meşhur bir yermiş.
Bende yeni kasa GRNAD V. var. araç LPG'de mi gidiyor, benzinde mi, hava soğuk mu sıcak mı fark etmek mümkün değil. Çok memnununum. Bence denemekte fayda olabilir.

keşke oralara yakın olsam ama ben mersinde yaşıyorum
ümraniyeye gitmeme imkan ilginiz için teşekkür ederim

valla sorun aynı bende muğla / datça da yaşıyorum benim aracımda 5 kapı 94 model enjektörlü 1,6 JLX
geçen yıl Eylül ayında brc taktırdım rezalet bişi klimayı açsam araba düz yolda zor gidiyo herkes ayardandır diyor ama ayar yapanı yok bu yakınlarda malesef inanın lpg yi kullanmıyorum verdiğim parayamı yanayım bagajdaki yükemi bilemiyorum

Arkadaşlar ,
Lpg işi ehil ellerde takılmadıysa sıkıntı büyük olur, aracınızda rezil olur sizde. Ben atiker safe fast modelini kullanıyorum benzinle performans olarak pek fark yok.hemde ekonomik . eğer sorunu bulunduğunuz yerde çözemiyorlarsa tavsiyem ayarsız bir şekilde lpg yi kullanmayın yanma zamanlarının ayarlanmadığı için subaplara zarar vere bilirsiniz.

lpg sistemini ne marka.. o markanın genel merkesini telefon ve mail olarak bol bol rahatsız edin..derim.. ;) benim derdime care bulun yada sistemi sökün paramı geri verin muhabbetlerine girin.. :smiley:

oğuz arkadaşım doğru söylüyorsun dediklerini yaptım ama maalesef ben en yakın servise 130 km uzaklıktayım bir kez gittim geldim olmadı yani her servise gidiş 260 km yol yapıyorum ve bu serviste işimin hallolacağına inanmıyorum şimdi daha büyük daha kapsamlı bir servise gideyim diyorum ama turizm işi olunca bu mevsimde imkansız şimdi kışı bekliyorum inşaallah hallolurda bende kurtulurum bu dertten merak edenler için BRC benim lpg

BRC den dertli vitaracı cok ..ecu degişimi vs öneriyorlarmış .

>>kazalı cıkma bir aractan bir lpg sistemi sökün buna aktarın ..ruhsata isleme gerekmiyor....2.çiye..srvini kolay alabileceginiz markayı secin.. :smiley:

bendede 93 var brc takılı çok memnunum....

marka değil takan usta çok önemli bence....

başka montaj yapan ustalara kontrol ettirin....bence...

merhabalar arkadaşlar
LPG taktırışımın birinci yılında taktırdığım yere tekrar gidip tüm şikayetlerimi bir bir anlatıp aracımı LPG de kullanmadığımı ve sökmelerini istediğimi söyledim
abi bi ayar yapalım olmazsa sonra düşünürsün BRC den hiç şikayet almadık gibi laflar edip beni razı ettikten sonra ayar faslına geçildi aracın ayar tutmadığını ve beyin dedikleri parçanın arızalı olabileceğini söyleyip onu değiştirdikten sonra yine uzun uğraşlar ardından LPG enjektörlerinin yanındaki bir parçayıda değiştirdikten sonra test için yola çıktık en ufak bir rampada ne yazıkki LPG de araç bayılıyor ve çekmiyordu geri döndük başka bir bayi ile uzun telefon konuşmaları yaptıktan sonra bana gelip bu araca yanlış sistem taktıklarını bu sistemin takılmaması gerektiğini ama kendilerininde bunu bilmediklerini sistemi isteyip getirteceklerini ve yeniden montaj yapılacağını sorunlarımın bundan kaynaklandığını açıkladılar
- güleyimmi ağlayayımmı
- hangi sistemi takacağını bile bilmeyen bir ustaya bu parçalar geldiğinde aracımı nasıl teslim edipte montaj yaptıracağım
- ben 3 kuruş tasarruf yapayım derken gül gibi arabamı perişan edeceklerdi onların aklına uyupta Allah'tan LPG de kullanmamışım

bunları niyemi yazdım ustanızı iyi seçin bilmediğiniz yerlere sırf yetkili bayii diye gitmeyin diye elbetteki
sağlıkla kalın kazasız belasız arızasız günler dilerim

arkadaşlar lpg işinde ustanın öneminin ne kadar fazla olduğunu 7-8 usta gezere anlayabildim.hepsi ayrı telden çalıyodu.
şimdilerde benim aracım 1 litre lpg ile şehir içi 6.5-7 km şehir dışı 7.5- 8 cıvarında yakıyor.
ayrıca lpgyi aldığınız benzin istasyonuda o kadar çok fark ettiriyorki anlatamam.
ilk farkettiğimde bu kadarda olmaz demiştim.Daha sonra hep en iyi perfonması aldığım yerden başka biryerden almıyorum.
Zorda kalırsamda benzinde biniyorum

Saygılar

Arkadaşlar hepinize selam

Lütfen bana yardım edin vitaraya BRC taktıran tek kişi benmiyim ? taktıranlar içinde hiç memnun olan yokmu?
evet ben takdırdım memnunum diyorsanız yardım istiyorum nerede hangi servise takdırdınız
BRC ciler bana aracım eski olduğu için data larını bulamadıklarını bu yüzden taktıkları sisteme doğru yazılımı yükleyemediklerini söylüyorlar kafayı yemek üzereyim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR