SUV vs Arazi Aracı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,092

Etiketler
Ynt: SUV vs Arazi Aracı

değil baki, onlar ticari 4çeker olarak nitelendirilir. ama altında dodge ram 1500, cadilac escalade varsa biraz suv gibi oluyor..ticari suv onlar :p

Deep' Alıntı:
yalnız mogzilla beğeniyordu sanırım CRV yi, şimdi bir CRV kapışması olacak forumda ;D ;D

mert benim için çok iyi bir binek aracı idi CR-V,tabii benim kullandığım araçları göz önüne alırsan 4x4 özelliği çok zayıf idi.Ama benim gibi fourbyfour tutkunu birisi için bile günlük bineceği araç en azından böyle birşey olmalıydı.İş icabı sürekli yolda olan biri için bence iyi bir tercihti.Ayrıca aldığım yıl (1999) en çok satan SUV seçilmişti.4 sene sorunsuz kullanıp sattım.
Sizlere daha enteresan bir şey söyliyeyim, aynı günlerde ortağıma ait 2000 Vectra CDX'i de zaman zaman ben kullanıyordum ve kesinlikle CR-V'den fazla yakıyordu.

NoRiskNoFun' Alıntı:
Polemik yaratayım mı?? Yaratayım noolur??? Yaratıyorum..

"SUV, aslında arazi aracı kullanmak isteyen, ama aynı aracı eşi de kullanacağı için pek fazla seçim şansı olmayan adamların tercih ettiği araçtır.."

Hehe ;D ;D ;D

polemik yaratacak birşey yok sibel :smiley: oldukça haklısın. ben şöyle diyorum "araba alacağına SUV al ;)" nadir abinin CRV hesabı :smiley:

Konuya bende katılıyorum. SUVların en ucuzlarının fiyatları normal bir binek arabasıyla neredeyse aynı civarlarda geziyor. Binek arabadan ziyade SUV almak daha avantajlı görünüyor bu yüzden. Fakat vergi konusunda avantajlı görünüyormu anlamıyorum.

herşey zevk meselesi ama arazide kullanılmayacaksa 2500 motorun üstüne çıkmaya gerek yok bence, hatta 2000cc daha ekonomik olacaktır... o zaman vergi yükü de fazla olmayacaktır.

bıde ısı bılmeyen suv cuların garıp davranısları vardır.. altındakılerın gercekten arazı aracı olduguna ınanmıslar yada satıcılar bunları ınandırmıslardır :smiley: lastıklerının hangı tıp oldugunu bılmezler,ıkı gr yagmur gordulermı 4 lulerını yakarlar panıge kapılırlar, sehır ıcındekı kar durumunda zaten facıa olurlar sokaklarda off raod yapmaya calısrlarken benım kechıye vurup panjuru dagıldıgında basını ellerının arasına alıp "saglan sanıodum" derler, artıslık yapıp kaldırıma cıkarken lastıgı keserler,sureklı cılalı ve temızdırler..

amacla aracı karıstıran tıplerdır bunlar.... ego tatmını ayrı bı mesele
bende suv kullanıcılarının profılını cıkardım genel olarak :D

ben onların H2 kullananına denk geldim, adam o yoğun karın olduğu dönemde devasa hummer'ı kara saplamayı başarmıştı ve bende inip önce etrafta sudan gelmesi muhtemel eşek var mı diye bakıp yorgunluğunu almak istedim ama sonra boşverdim..İbret olsun diye plakasını da almıştım ama unuttum.

Bu gibi durumlarda mümkünse fotoğrafını çekin ki ibret olsun diye burada sergileyelim ;D

Yazacağımın bu sayfayla pek alakası kalmadı aslında ama1. sayfadakiler için birşey yazacağım.. GEçen yıl karTepede bir Q7 nin nasıl rezil oLduğuna şahit oldum.. 15 cm kar vardı Q7 kaLmıştı. ARaçtan inenler itiklemeye çalışıyorlardı.. Defenderimle sağ camı açtım adamlara gülümseyip akabinde bir ara gazı ve vites küçültmeyle beraber bastım gaza ilerledim :smiley:
Sürekli kartepede olduğumdan (kışın defenderle araç kurtarıyorum) birçok 4x4 ün rezilliğine şahit oldum.. X5ten, Cayenne'ye, sorentoya...

üstadlar merhaba,
"bir çaylak daha!ilginize!" adı altında açtığım konuda ,Sayın Yüksel Uysal ve Onur Özbaşaran ın tavsiyelerine uyarak,başka araç almaktansa 97 Vitara V6 AT aracımı modifiye etmeye karar vermiştim.Ama bu konu başlığında yazdıklarınızı okuyunca yine aklım karıştı. :p
sonuçta benim Vitara otomatik,iki havayastıklı ve ABS sistemli. Sizler ise haklı olarak bu tür donanımların arazide sorun yaratacağını söylüyorsunuz.
Peki ben ne yapacağım? ???
saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR