Susturucuyu sökmek güç arttırır mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozcour Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,580

ozcour

Kamp III
Yer
İZMİR İSTANBUL
Susturucuyu sökmek güç arttırır mı, daha doğrusu susturucuyu söküp bu daha geniş içi tırtıklı boru susturucum var onu takmak istiyorum, amerikan flowmaster gibi ses çıkartıyor :smiley: vizeden o şekil geçemeyince değiştirtmiştim, ama yakıt tüketimimdeki ve aracın çekişindeki etksini hatırlamıyorum.

Aracımda 2.5 litre LR motoru benzin-lpg var, max tork 2000 devirde...

Etiketler

Ynt: Susturucuyu sökmek güç arttırır mı ?

bende orta susturucu sokulunce guc artti sanki yakitta artti sanki, ses kesin artti ;D

Acaba, yakıttaki artış ses çıksın diye daha çok basmaktan mı yoksa fiziksel bir sebebi mi var, susturucunun egzos gazına direnç oluşturması yararlı gibi bir sonuç mu çıkar burdan?

ozcour' Alıntı:
Susturucuyu sökmek güç arttırır mı, daha doğrusu susturucuyu söküp bu daha geniş içi tırtıklı boru susturucum var onu takmak istiyorum, amerikan flowmaster gibi ses çıkartıyor :smiley: vizeden o şekil geçemeyince değiştirtmiştim, ama yakıt tüketimimdeki ve aracın çekişindeki etksini hatırlamıyorum.

Aracımda 2.5 litre LR motoru benzin-lpg var, max tork 2000 devirde...
pardon 2286cc :smiley:

Susturucuyu sökmek yakıtı kesin arttırır gücüde ne derece arttırır bilemem ama karbüratörün hava ayarı bozulacağına eminim

Benim blok 2.5lt abi, satan adam da demişti sonradan atmışlar demişti ama inanmamıştım, motor numarasından nette kontrol ettim 2.5 litre, ama manifoldum series manifoldu, sizinkiler gibi motor numarası distiribitörün solunda yazıyor :smiley:

madem susturucuyu sökmek yakıtı arttırıyor, susturucunun önüne egzos gazına biraz daha direnç oluşturacak bir engel koysak, yakıtım düşer mi :smiley: çok düz mantık oldu :D

eğer hassas bir değeri varsa bunun ,boru uzunluğu ve kalınlığı ve susturucunun durumu da baya etkiler yakıtı...

yunus bager' Alıntı:
pardon 2286cc :smiley:

Susturucuyu sökmek yakıtı kesin arttırır gücüde ne derece arttırır bilemem ama karbüratörün hava ayarı bozulacağına eminim

turbo dizelde?

yunus bager' Alıntı:
Sesi kulağa hoş gelir :smiley: v8 midiye soran olur
Başkada bir işe yaracağını zannetmiyorum

Ben ses ve egr iptalinden sonra ici kurum dolucak diye sokturdum. Soken egsozcu baya guc artisi olur %10 filan dedi salladi biraz tabi. Ama yakit tuketiminde artis oldu sanirim guc artisi ile birlikde. Bir sure boyle deneyip sonra susturucuyu taktirip deniycem sanirim

Tempus' Alıntı:
Ben ses ve egr iptalinden sonra ici kurum dolucak diye sokturdum. Soken egsozcu baya guc artisi olur %10 filan dedi salladi biraz tabi. Ama yakit tuketiminde artis oldu sanirim guc artisi ile birlikde. Bir sure boyle deneyip sonra susturucuyu taktirip deniycem sanirim
Kürşat eğer kurum birikecek diye endişe ediyorsan bı hafta sonu sen ver bana discoyu kurumunu aratız :smiley: egsozun içi beyazlamassa hiç bişey bilmiyorum :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Kürşat eğer kurum birikecek diye endişe ediyorsan bı hafta sonu sen ver bana discoyu kurumunu aratız :smiley: egsozun içi beyazlamassa hiç bişey bilmiyorum :smiley:

gel ankaraya :smiley:

Egzos subaplarından sonra, silindire temiz hava dolumunun iyi bir şekilde olabilmesi için dirence yani bir basınca ihtiyaç var.Ve motordaki her devir aralığı için bu basıncın ve direncin farklı olması gerekir.Ama tabiki böyle birşey gerçekte mümkün değil.O yüzden egzos sistemi tasarlanırken seçilen optimum bir devir aralığına göre biçimlendirilir.
Akışı rahatlatmak için susturucuları çıkartarak veya genişleterek sistemi modifiye ederseniz yüksek devirlerde alacağınız güç artar, aksine düşük devirlerde alacağınız güç te azalır.
Yakıt tüketimi de her iki durumda da artar.

sinan-izmir' Alıntı:
Egzos subaplarından sonra, silindire temiz hava dolumunun iyi bir şekilde olabilmesi için dirence yani bir basınca ihtiyaç var.Ve motordaki her devir aralığı için bu basıncın ve direncin farklı olması gerekir.Ama tabiki böyle birşey gerçekte mümkün değil.O yüzden egzos sistemi tasarlanırken seçilen optimum bir devir aralığına göre biçimlendirilir.
Akışı rahatlatmak için susturucuları çıkartarak veya genişleterek sistemi modifiye ederseniz yüksek devirlerde alacağınız güç artar, aksine düşük devirlerde alacağınız güç te azalır.
Yakıt tüketimi de her iki durumda da artar.

Sinan abi aydınlatıcı bilgi için çok teşekkür ederim. Öncelik çekiş ve yakıt, ses gelmese de olur :smiley: Orjinal tutmak en iyisi sanırım..

İzmir grubunun bir gezisinde tanışmak isterim
Selamlar

Birşey değil Özgür; benim tercihimde orjinalini kullanmak yönünde olurdu, en azından orjinali bozulana kadar ;D ;D

Tabi, bende tanışmaktan memnun olurum.

Bu Konudaki Tecrübem Biras Fazladır Geç Olsada Bilgilerimi Paylaşmak İsterim

Konventör İptali, Sona Kadar Düz Boru (1.600cc 51mm, 2.000cc 60mm, +2,500cc 70mm) Ve Sona Daha Rahat Bir Susturucu ( Dizel Motorda Direk Açık Bırakmak) Kesinlikle Güç Artışı Sağlayacaktır. Aracın Sesi Artacaktır Haliyle.. Yakıt Sarfiyatı İse Normal Kullanımda Sabit Kalacaktır.. Ama Çıkan Ses Hoiunuza Gittiğinden Daha Sert Ve Daha Çok Basacaksınız Gaze Ve Yakıtta Artışa Sebeb Olacaktır :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR