Survival Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cagdas90 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,974

cagdas90

Çıktım, Gördüm, Geldim
Arkadaşlar Outdoor dergisinin Survival eki'nde gördüğüm birkaç şeyi tam anlamadım ve sormak istedim bu konuyu da açacak en uygun yerin burası olduğunu düşündüm yanlış bir yere açtıysam bağışlayın lütfen.
İlk olarak suyun üzeri örtülüyse ve derelerde vs. işe yarayan bir balık yakalama stili; diyor ki ellerinizi avuç içi yukarı bakacak şekilde suya sokup kıyı boyunca balığı arayın bulduğunuzda ellerinizi yavaşça balığın altına sokup hızla kıyıya fırlatın. Burda suyun üzeri örtülü yani görmüyoruz, balığı ellerinizle hissetmek için kıyı boyunca ellerinizi gezdirerek balığı arıyorsunuz. Balığı hissetmek için de balığa elinizin değmesi gerekir şimdi benim anlamadığım eliniz değince balık kaçmıyor mu kaldı ki elinizi altına sokuyosunuz hatta eliniz ona doğru gelirken bile kaçar gider sonuçta el bu kocaman şey.
İkincisi yön bulma yöntemlerinden manyetize edilen iğnenin kuzey-güney doğrultusunda salınımı sonucunda durduğu an kuzeyi gösterir diyor ama hangi ucunun kuzeyi gösterdiğini söylemiyor. İğnenin iki ucu yok mudur arkadaşlar ? Aynı şey manyetize edilen jiletin ipin ucunda sallandırılması için de geçerli.
Üçüncüsü su bulmak için yere bi çukur açın çukurun içine bir kap yerleştirin çukurun ağzına naylon gerip ortasına taş koyarak naylonu aşağı gerdirin ki ortası aşağı inip kabın ağzının üstüne gelsin çukurdaki nem naylonda yoğunlaşarak aşağı kaysın ve kaba aksın nem bitince yeni bir çukur açın diyor. Bir survival durumunda her kalori her enerji zerresi hayati öneme haizken çukur açmak gibi aşırı yorucu ve uzun bir faaliyetle ordan içeceğimiz suyun kaç katıni o çukuru açarken kaybetmiş olmaz mıyız ? İdrarımızı içsek daha iyi değil mi ?
Şu şekilde anlaşılmak istemem ben Outdoor dergisini eleştirmek için değil bu son derece iyi anlaşılması etüt edilmesi gereken survival konularına bir aydınlık getirmek için bu konuyu açtım. Saygılar.

Etiketler
Ynt: Survival Hakkında ?..

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Birinci sorunun cevabı şu tercüme ya da baskı hatasından kaynaklı yanlışlık var. Üzeri ötülü suya girmemeniz ve yaklaşmamanız gerekiyor. Bata bilirsiniz ya da vahşi bir hayvan tarafından avlanabilirsiniz. Elle balık yakalama olayı çok zor olmakla birlikte imkansız değil yapan bir arkadaşım var. Ben beceremiyorum aşırı sabır ve beceri istiyor. Eğer böyle bir durumda kalmışsanız ve daha önce benim arkadaş gibi keyfi bu işle uğraşmamışsanız başka yakalama yöntemleri denemeniz daha faydalı olacaktır.
İkinci sorunun cevabı da şu iğnenin bir ucu diğerinden daha ağırdır o nedenle sivri uc güneye döner. Ayrıca hangi yarım kürede olduğunu bilmen de iğnenin ucunu takip etmene faydalı olur. Biliyorsundur ama yine de yazayım. Su kuzey yarım kürede sağa güneyde sola döner. İğne hareket etmeye başladığında manyetizmanın etkinsine giren ilk ucu dönüşünü kuzeye doğru yapacaktır eğer kuzey yarım kürede ise.
Üçüncüsü bulunduğun ortama göre yapacağın şey değişir. Yumuşak ve nemli bir toprak varsa bu yapacağın işlem su bulmana yardımcı olacak en kolay yollardan biridir. Ama kurak ve sert bir toprakta dediğin gibi enerji kaybından başka bir şey değildir. İdrar içmek su kaybını bir miktar azaltır ama başka sorunlar doğurur. İdrarla birlikte amonyak ve tuz da içmiş oluyorsun içtikten bir süre sonra daha çok susayacaksın. Ayrıca ilk kez idrar içme durumu ile karşı karışıyaysan ve psikolojin bu duruma uygun değilse içtiğin idarla birlikte yediklerini kusarsın. Yani aldığın suyu da gıdayla birlikte dışarı vermiş olursun. Etrafta ağaç bitki hayvan gibi su elde edebileceğin başka bir şey yoksa çukur kazmaktan başka şansın yoktur. İdrar içsen bile bir yere kadar idare edersin sonunda kesilir. Çeşme değil ki devamlı aksın senden geliyor su içmeden işeyemezsin. ;D
Okuduğun o ek yakşalık 15 yıllık falan sanırım. O nedenle içindeki bilgilerde hata oranı yüksek. Burada şimdi yaptığın gibi o bilgileri kesin doğru olduğunu kabul etmeden oku. Bulabilirsen daha yeni bir kitap bul oradan öğren. İnglizce biliyorsan senin için iyi bir kitap bende var.
Sevgiler

Yardımınız için teşekkürler, sizdeki kitap e-kitap halinde mi ? İngilizce konusunda sıkıntım yok rahat rahat okuyabilirim.

ek dedğiniz şey aslında bir kitap ismide ''dokuz canlı ol'' bir çok internet sitesindede var 16 lira gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam

ishak77' Alıntı:
ek dedğiniz şey aslında bir kitap ismide ''dokuz canlı ol'' bir çok internet sitesindede var 16 lira gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam
ahsettiğiniz kitabı bende edindim ve hemen okudum işinize yarayacak çok güzel bilgiler var.