Sumatra Depremi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,842

AYDURAN

Zirve
Yer
İstanbul / Maltepe
Sumatra Depreminde Oluşan Dev Çukur

pic16279.jpg

pic25996.jpg

pic16687.jpg

pic12529.jpg

pic22549.jpg

Etiketler
Ynt: Sumatra Depremi

Korkunç birşey. Çukurun dibi bile gözükmüyor. Okyanusta kırılan fayların derinliğinin kilometrelerce olduğunu duymuştum ama karada böyle birşey ilk kez görüyorum.

:eek: acaba ne kadar derine gidiyor, nereye açılıyor araştırması yapılmışmı; nerede bu sumatra :-[ (cehalet kötü) ne zaman olmuştu bu sumatra depremi?

balum' Alıntı:
nerede bu sumatra?

Güney Asya Ülkelerinden Endonezya'da... 470.000 kilometre karelik yüz ölçümüyle dünyanın en büyük altıncı adasıdır...

balum' Alıntı:
ne zaman olmuştu bu sumatra depremi?

26 Aralık 2004: Sumatra açıklarında meydana gelen deprem ve tsunami felaketi, 168 bini Endonezya'da olmak üzere 220 bin kişinin ölümüne yol açtı.

28 Mart 2005: Sumatra yakınlarındaki Nias adasında depremde 900 kişi öldü.

27 Mayıs 2006: Yogyakarta bölgesindeki depremde 6 bin kişi öldü. Deprem ardında 1.5 milyon depremzede bıraktı.

6 Mart 2007: Sumatra Adası'ndaki depremde 70 kişi öldü.

Bu dev çukurun hangi depremde olduğunu bilmiyorum...

Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın...

Siz asıl aşağıdaki videoya bakın...(Sesini açarak izleyin...)

Benzer çok görüntüler var ama moralinizi bozmak istemediğim için sadece bunu aldım...

9.1 Sumatra Earthquake (9.1 Sumatra Depremi) 26 Aralık 2004

[youtube=600,470]JPj41JySMLk[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=JPj41JySMLk

bilgilendirme için teşekkürler AYDURAN'ım kralım :smiley: Bu sumatra ne menem bi yermiş, derler ya pişmiş tavuğun başına gelmemiştir böyle afetler :(

Hocam bahsettiğim yazıyı buldum. National Geographic'de okumuştum. Aşağıdaki linkten bakabilirsin. Sürekli bahsedilen ve 74 Bin yıl önce olduğu varsayılan büyük patlamada büyük ihtimalle orada olmuş...

http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/kimbilir/0503/default.asp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

SON MESAJLAR

SON KONULAR