Bilge Çağrı GÜNAY
Bekle beni k2!
Şükrü Paşa anıtı Edirnenin en hakim tepesi üzerine kurulu olan Buçuk Tepede bulunmaktadır. (Buçuk tepenin adı da aslında ayrı bir tarihtir onu başka bir başlıkta ele alırız.) Balkan savaşı sırasında Edirne savunmasının merkezi konumunda ki tabyanın anıtlaştırılmış halidir. Edirne Komutanı Erzurumlu Şükrü Paşa, kurmaşbaşkanı Kazım Karabekir dir. Şükrü paşanın ünlü vasiyetnamesi üzerine inşaa edilmiştir.
Vasiyet : Düşman hatları geçtikten sonra ölürsem kendimi şehid olarak kabul etmiyorum. Beni mezara koymayın. Etimi itler ve kuşlar çeke çeke yesinler. Fakat müdafa hattımız bozulmadan şehid olursam kefenim, lifim, sabunum çantamdadır. Beni bu mahalle gömeceksiniz ve gelen nesiller üzerime bir abide dikeceklerdir. Şeklindedir.
Çok zor şartlar altında edirneyi bulgar kuvvetlerine karşı saavunan şanlı Türk Ordusunun büyük bir imtaan geçirdiği bölgeden edirnenin tamamı ve meriç havzası netlikle görünür. .
Fazla sıkıcı olmasın diye yazıyı kısa kesmeye baktım kusura bakmazsınız artık
)
Aşağıda tabyadan kendi çektiğim fotoğraflar:
Vasiyet : Düşman hatları geçtikten sonra ölürsem kendimi şehid olarak kabul etmiyorum. Beni mezara koymayın. Etimi itler ve kuşlar çeke çeke yesinler. Fakat müdafa hattımız bozulmadan şehid olursam kefenim, lifim, sabunum çantamdadır. Beni bu mahalle gömeceksiniz ve gelen nesiller üzerime bir abide dikeceklerdir. Şeklindedir.
Çok zor şartlar altında edirneyi bulgar kuvvetlerine karşı saavunan şanlı Türk Ordusunun büyük bir imtaan geçirdiği bölgeden edirnenin tamamı ve meriç havzası netlikle görünür. .
Aşağıda tabyadan kendi çektiğim fotoğraflar: